φιλος απο Αγγλια μου εστειλε μειλ και προσπαθω να βγαλω ακρη. Λοιπον εχουμε κ λεμεε..παραλειπω μερικα απο τη μεταφραση
τα πρωτα Spit που εφτασαν στη Μαλτα ηταν οντως ηδη βαμμενα με το north african scheme .
οι πιλοτοι διαμαρτυρηθηκαν εντονα και ετσι απο την Αγγλια τους εστειλαν το επομενο φορτιο Spit βαμμενα με την παραλλαγη της Μαχης της Αγγλιας. καφε και πρασινο .Και αυτο ακαταλληλο απ τους πιλοτους.(πολυ φλογερες κ αυτοι απο τα κεντρικα της RAF, παλι καλα που δεν τους εστειλαν βαμμενα ολο ασπρο)
εν τω μεταξυ στη Μαλτα για να μην περιμενουν, ειχαν ηδη ξεκινησει να βαφουν τα τροπικα Spit ,απο πανω απο ολη τη παραλλαγη της ερημου, με γκρι. το μοναδικο γκρι διαθεσιμο στο νησι ηταν το γκρι του Royal Navy για τα πλοια. Επειδη κ αυτο ηταν λιγοστο ,το ανακατευαν με ο,τι ειχαν αλλο ,κ ειδικα με αρκετο μπλε. Οποτε η παραλλαγη ενας Θεος ξερει πως εβγαινε. το ξεφλουδισμα ,λογω του υπερ αραιωμενου γκρι ,για οικονομια, αδυνατου χρωματος ηταν κανονας.την παραλλαγη αυτη τη ξεχναω προσωπικα γιατι θα βγει αχταρμας ιστορικα ανακριβης.
ο φιλος λεει οτι τα δευτερα που εστειλαν με παραλλαγη αρχων 40 ,καφε κ πρασινο, βαφτηκαν στο νησι βιαστικα κ αυτα, ΟΧΙ ΟΛΑ ,ομως κρατησαν το καφε κ απλα εβαψαν πανω απο το πρασινο ,καποιο μπλε η γκρι.οποτε εχουμε παραλλαγη καφε με γκριζο-μπλε.
Τριτη καραβια Spit , αυτη τη φορα μεταφορα τα περισσοτερα πανω στο Wasp.εδω υπαρχει μπερδεμα και ο φιλτατος gkontog παιζει να διαφωνησει.ο φιλος λεει οτι τα εβαψαν επανω στο πλοιο με το ιδιο μπλε γκρι που ειχαν και τα Wildcat. αλλα κρατησαν το απο κατω azzure blue. επειδη ορισμενα πανω στο πλοιο εκτος απο το τροπικο καμο ,ηταν βαμμενα και με το καμο της μαχης της αγγλιας, μου λεει προσοχη τοτε το απο κατω παρεμενε sky και οχι azzure blue..για τα profile που του εστειλα
http://postimg.org/image/ja6pgo46v/ μου ειπε προσοχη γιατι δεν μοιαζει αληθινο,αυτο το καμο ηταν για τα Seafires.
αν ο gkontog η καποιος αλλος εδω θελει να ποσταρει κωδικους ακρυλικων για την παραπανω εικονα ,με βαση το εμπειρο ματι του κ την παλλεττα που εχει στη διαθεση του, εχει καλως. θα του στειλω γλυκα. Αλλιως τα παραταω ,νισαφι. πισω στ αρματα και τις λασπες.γ@μω τις ιδεες μου μεσα..ζηταω συγγνωμη ειλικρινα για το ζαλισμα ,αν ηξερα οτι ηταν τοσο πολυπλοκο μια διαφορετικη παραλλαγη ,δεν θα ξεκιναγα το ποστ καν