Αποστολέας Θέμα: Malta camo, Spitfire Mk-Vb/c- Κωδικοι για Ακρυλικα  (Αναγνώστηκε 3248 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
Malta camo, Spitfire Mk-Vb/c- Κωδικοι για Ακρυλικα
« στις: Ιούλιος 11, 2013, 01:39:00 μμ »
Δεν ειμαι αεροπλανας.Δυστυχως η ευτυχως ομως κατεληξα με 2 κιτ αεροσκαφων ΒΠΠ στη κατοχη μου.Το ενα ειναι ενα Spitfire MkVb Airfix 1/48/.Το κιτ δινει 2 παραλλαγες.Η μια ειναι η κλασσικη για τη βορεια ευρωπη.Η αλλη ειναι η τροπικη/ερημου της RAF για Βορεια Αφρικη με φιλτρο Vokes.Επειδη δεν με τρελαινει καμμια απο τις δυο,εψαξα για καμμια αλλη.Βρηκα καποια εγχρωμα προφιλ που απεικονιζουν καποια VB/C με περιεργες παραλλαγες τα οποια ειχαν βαση το νησι της Μαλτα.Αυτα ειτε ειχαν ξανα-βαφτει καθ οδον στο νησι πανω σε αεροπλανοφορα-USN? ,ειτε μετα την αφιξη τους στο νησι.Δεν εχω βρει ομως πουθενα κωδικους για ακρυλικα.Εαν καποιος γνωριζει κατι η εχει δοκιμασει ηδη τη συγκεκριμενη παραλλαγη, ας με διαφωτισει.Ευχαριστω προκαταβολικα

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: Malta camo, Spitfire Mk-Vb/c- Κωδικοι για Ακρυλικα
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 11, 2013, 02:05:13 μμ »
Τα αεροπλάνα αυτά ήταν αρχικά βαμένα με τα κανονικά χρώματα της RAF, Midle Stone και Dark Earth στις επάνω επιφάνειες και Sky για τις κάτω. Όταν τα ανέβασαν στο αεροπλανοφόρο Wasp, ξεχώριζαν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, με αποτέλεσμα να βαφτούν με ότι χρώματα είχαν πάνω στο αεροπλανοφόρο!
Δύο profiles που έχω βρει σε σχετικό βιβλίο δίνουν για 5άρι με την b πτέρυγα, Dark Mediteranian Blue για τις επάνω και Azure Blue για τις κάτω επιφάνιες, με κόκκινο spiner και τα γράμματα Τ και Μ αριστερά και δεξιά από τα εθνόσημα της ατράκτου.
Στο άλλο profile προτείνουν Dark Sea Gray επάνω και Sky κάτω με κωδικό V και S καθώς και αριθμό σειράς του αφους ΕΡ436. Το συγκεκριμένο είχε την μικρή εισαγωγή καθώς και κόκκινο spiner. (Θα έχω το βιβλίο μαζί μου το σάββατο)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 11, 2013, 02:23:06 μμ »
ο σουπερ Αλεξ ξαναχτυπα!Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! ::thumbleft::θα κοιταξω να εκτυπωσω και εγω αυτα που βρηκα να κανουμε συγκριση.και εχεις δικιο,το ερημικο πανω απο θαλασσα θα πρεπει να εκανε μπαμ απο μιλια μακρια.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 11, 2013, 02:52:31 μμ »

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 11, 2013, 03:08:40 μμ »
Να και μερικά profiles:
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστης
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 11, 2013, 03:14:48 μμ »
Να και μερικά profiles:
Click to see the original size.

very very like ...  :D  τι τυπος ειναι? .. υπάρχουν αλλες πληροφορίες για το συγκεκριμένο?

επίσης υπαρχει και ενα ολομαυρο Vb το οποιο υπαρχει στην καρτελα της victory που εβαλε ο Αλεξ πιο πανω.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 11, 2013, 03:25:04 μμ »
Πονεμένο θέμα πιάσατε... Λοιπόν, τα Spitfire αυτά φορτώθηκαν στο USS Wasp πιθανότατα βαμμένα dark earth, middle stone και στο κάτω μέρος sky blue. Μπορεί να ήταν azure blue; φυσικά αν και στις φωτογραφίες φαίνεται σχετικά ανοιχτό χρώμα. Ναι, ξέρω, δεν είναι σωστό να κρίνω από μη έγχρωμες φωτογραφίες, απλά μία προσωπική γνώμη... Επίσης κατά πως φαίνεται έφεραν και τα 2 πυροβόλα των 20mm σε κάθε πτέρυγα με το ένα από αυτά να αφαιρείται στη Μάλτα. Τέλος, μάλλον όλα έφεραν το τροπικό φίλτρο Volkes κάτω από τον κινητήρα.

Click to see the original size.

Πάνω στο αεροπλανοφόρο τα Spitfire ξεχώριζαν ΠΟΛΥ. Ετσι κάποια στιγμή την πορεία βάφτηκαν με κάποιο μπλε. Οι πιθανότητες είναι:

1. Να είχαν φορτωθεί μαζύ με τα αεροσκάφη και χρώματα και η αλλαγή της παραλλαγής να ήταν προαποφασισμένη. Πάμε τότε πιθανότατα για extra dark sea grey.

2. Να πήραν χαμπάρι στην κατάσταση ΑΦΟΥ το USS Wasp είχε φύγει για Μάλτα οπότε τα πιθανά χρώματα σε μπλέ που θα υπήρχαν πάνω στο πλοίο θα ήταν το γκρι-μπλε των Wildcat, το ναυτικό χρώμα Navy Blue 5-N και το επίσης ναυτικό χρώμα Deck blue 20-B (την εποχή εκείνη το USS Wasp έφερε την παραλλαγή Modified 12 Scheme).

Διαλέγετε και παίρνετε! Πάντως σε κάποια έγινε όμορφη δουλειά και σε κάποια άλλα ψιλοτσαπατσουλιά...

Click to see the original size. Click to see the original size.

Τώρα μιας και κατά τη φόρτωση τα αεροσκάφη ΔΕΝ έφεραν κωδικούς, οι οποίοι βάφτηκαν πάνω στο πλοίο, πιστεύω πως πρόβλεψη για βαψίματα επί του πλοίου είχε γίνει οπότε προσωπικά είμαι υπέρ του σεναρίου Νο 1 και θα τα έβαφα extra dark sea gray. Φυσικά το τσαπατσούλικο...

very very like ...  :D  τι τυπος ειναι? .. υπάρχουν αλλες πληροφορίες για το συγκεκριμένο?
Spitfire Mk Vc με φίλτρο Volkes. Αλλες πληροφορίες παραπάνω.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστης
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 11, 2013, 03:48:53 μμ »
...
Spitfire Mk Vc με φίλτρο Volkes. Αλλες πληροφορίες παραπάνω.

thnxs... to "patch" που εχει στο μπροστινό μερος το εχει και απο την αλλη πλευρα?  υπάρχουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο? 

αυτο το κιτ:  http://www.scalemates.com/products/product.php?id=122417  κανει?

sorry Παναγιώτη για το spam   :oops:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 11, 2013, 03:59:50 μμ »
thnxs... to "patch" που εχει στο μπροστινό μερος το εχει και απο την αλλη πλευρα?  υπάρχουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο? 
Το patch αυτό δεν ξέρω αν υπήρχε... ίσως είναι καλλιτεχνική έμπνευση αν και δεν αποκλείεται να είναι αποτέλεσμα κανιβαλισμού στη Μάλτα όπου ΤΙΠΟΤΑ δεν πετιόταν. Πάντως αν είναι patch μάλλον δεν υπήρχε και στην άλλη πλευρά.

αυτο το κιτ:  http://www.scalemates.com/products/product.php?id=122417  κανει?
Και ναι και όχι. Πρόσεξε, τα Spit αυτά φορτώθηκαν στο πλοίο με 2 20άρια σε κάθε πτέρυγα. Επειδή οι επιδόσεις πήγαιναν περίπατο, το ένα έβγαινε στις υπομονάδες, δηλαδή στη Μάλτα. Οπότε αν πας για ένα Spit πάνω στο πλοίο έχεις θέμα, αν κάνεις το patchαρισμένο (που σημαίνει πως έφτασε και έδρασε Μάλτα) τότε είναι ότι πρέπει.

Τέλος να σου τονίσω πως δεν έχω κανένα reference για camo και 2 γκρι-μπλε. Τα αεροσκάφη, σύμφωνα με τις πηγές και τις φωτογραφίες που έχω βάφτηκαν σε όλες τις πάνω επιφάνειες με κάποιο μπλε, το ίδιο μπλε παντού. Υποπτεύομαι πως ο καλλιτέχνης πήρε πολλά μπόσικα με αυτό που έφιαξε αν και όπως πάντα δεν αποκλείω τίποτα και θα χαρώ να βγούν νέα στοιχεία. Αλλωστε δε θα έλεγα όχι για ένα Spit που θα μοιάζει με F-15...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 11, 2013, 04:31:40 μμ »
ποιο spam ,δεν βλεπω κανενα spam  :mrgreen: πονοκεφαλος η ιδεα μου τελικα .αλλα χαιρομαι γιατι βλεπω οτι ενδιαφερει κ αλλους φιλους εδω! δεν εχω scanner μαμω τη τυχη μου αλλιως μιας κ ειστε εξπερ εδω, θα εβαζα ο,τι εχω  για να το δειτε μπας κ βγαλετε συμπερασματα για τα χρωματα ειδικα στις πανω επιφανειες. Αλλη μια "κουλη" ειναι αυτη http://maltamodellers.org/Articles/MaltaSpitfire/Spitfire5B.htm
Αρκαδιε ,το κιτ που εχεις 99,99% νομιζω οτι σηκωνει ολες αυτες τις περιεργες παραλλαγες. Εμενα το δικο μου δινει ειτε το φιλτρο απο κατω ειτε το κανονικο οποτε θα παω για αυτη με το φιλτρο.Το περιεργο παντως ειναι οτι μεχρι στιγμης κανενας δεν εχει βαλει κωδικους στα διαφορα site, που σημαινει catch the egg and barber it. θα γινει η μειξη του αιωνα  ::glossa::.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 11, 2013, 04:45:48 μμ »
Τελικά για πιο χρωματισμό θα πας; Πες μου για να σου πω τους κωδικούς.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 11, 2013, 05:48:47 μμ »
Αρκαδιε ,δες αυτο    https://modelimex.com/1-48-supermarine-spitfire-mk-vc-malta-defenders .Κατω κατω 2 προφιλ με το γκριζακι που σου αρεσε. Διαβασε ομως τι λεει!!βορειου αφρικης ηταν το καμο ,απλα απο πανω ψεκαζαν Αzurre Blue το οποιο τα εκανε ολα να μοιαζουν διαφορετικα :!:. οποτε η δοκιμαζεις σε κανενα χρεπι ή..
gkontog ,αν μπορεις να ταιριαξεις αυτες τις 2

μαλλον ειναι η ιδια και στα 2. και πρεπει να ειναι αυτη που προτεινε ο Alex.Extra dark sea grey + dark slate grey επανω , Sky κατω.ο,τι ξερεις να τα πλησιαζει σε αποχρωση ,στειλτο

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστης
  • Scale 1/35
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 11, 2013, 06:03:54 μμ »
Αρκαδιε ,δες αυτο    https://modelimex.com/1-48-supermarine-spitfire-mk-vc-malta-defenders .Κατω κατω 2 προφιλ με το γκριζακι που σου αρεσε. Διαβασε ομως τι λεει!!βορειου αφρικης ηταν το καμο ,απλα απο πανω ψεκαζαν Αzurre Blue το οποιο τα εκανε ολα να μοιαζουν διαφορετικα :!:. οποτε η δοκιμαζεις σε κανενα χρεπι ή..
...

εχει μια λογική βαση αυτο που λεει ... πιθανότατα  ... 

μένει να βρεθούν και τα σήματα και ειναι ενα ολοκληρωμένο υποψήφιο project  :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 11, 2013, 06:25:43 μμ »
 :mrgreen: ::thumbleft::να μη παραμεινει υποψηφιο, να υλοποιηθει παραυτα.γιατι θα ειναι σουπερ σπανιο Spit! και το κιτ σου πρεπει να ειναι μουρλια. Αν δεις το δικο μου..το περισσευουμενο πλαστικο που εχουν γυρω γυρω τα ακροπτερυγια και τα χειλη προσβολης και σχεδον τα παντα! θα σε επιαναν τα κλαμματα! φτιαχνω δευτερο κιτ scratchbuild με τοσο πλαστικο :evil:τεσπα.τουλαχιστον δεν θα χρειαστει χειρουργειο ,εχει μονο 1 20αρι σε καθε φτερο.μπορω να σου δωσω τα decals για τη δευτερη εκδοση αλλα μαλλον δεν θα κανουν.τα εθνοσημα ειναι για μοναδα στην Αγγλια.αν τα θελησεις,στειλε πμ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 12, 2013, 07:38:49 μμ »
φιλος απο Αγγλια μου εστειλε μειλ και προσπαθω να βγαλω ακρη. Λοιπον εχουμε κ λεμεε..παραλειπω μερικα απο τη μεταφραση

τα πρωτα Spit που εφτασαν στη Μαλτα ηταν οντως ηδη βαμμενα με το north african scheme .
οι πιλοτοι διαμαρτυρηθηκαν εντονα και ετσι απο την Αγγλια τους εστειλαν το επομενο φορτιο Spit  βαμμενα με την παραλλαγη της Μαχης της Αγγλιας. καφε και πρασινο .Και αυτο ακαταλληλο απ τους πιλοτους.(πολυ φλογερες κ αυτοι απο τα κεντρικα της RAF, παλι καλα που δεν τους εστειλαν βαμμενα ολο ασπρο)
εν τω μεταξυ στη Μαλτα για να μην περιμενουν, ειχαν ηδη ξεκινησει να βαφουν τα τροπικα Spit ,απο πανω απο ολη τη παραλλαγη της ερημου, με γκρι. το μοναδικο γκρι διαθεσιμο στο νησι ηταν το γκρι του Royal Navy για τα πλοια. Επειδη κ αυτο ηταν λιγοστο ,το ανακατευαν με ο,τι ειχαν αλλο ,κ ειδικα με αρκετο μπλε. Οποτε η παραλλαγη ενας Θεος ξερει πως εβγαινε. το ξεφλουδισμα ,λογω του υπερ αραιωμενου γκρι ,για οικονομια, αδυνατου χρωματος ηταν κανονας.την παραλλαγη αυτη τη ξεχναω προσωπικα γιατι θα βγει αχταρμας ιστορικα ανακριβης.
ο φιλος λεει οτι τα δευτερα που εστειλαν με παραλλαγη αρχων 40 ,καφε κ πρασινο, βαφτηκαν στο νησι βιαστικα κ αυτα, ΟΧΙ ΟΛΑ ,ομως κρατησαν το καφε κ απλα εβαψαν πανω απο το πρασινο ,καποιο μπλε η γκρι.οποτε εχουμε παραλλαγη καφε με γκριζο-μπλε.
Τριτη καραβια Spit , αυτη τη φορα μεταφορα τα περισσοτερα πανω στο Wasp.εδω υπαρχει μπερδεμα και ο φιλτατος gkontog παιζει να διαφωνησει.ο φιλος λεει οτι τα εβαψαν επανω στο πλοιο με το ιδιο μπλε γκρι που ειχαν και τα Wildcat. αλλα κρατησαν το απο κατω azzure blue. επειδη ορισμενα πανω στο πλοιο εκτος απο το τροπικο καμο ,ηταν βαμμενα και με το καμο της μαχης της αγγλιας, μου λεει προσοχη τοτε το απο κατω παρεμενε sky και οχι azzure blue..για τα profile που του εστειλα http://postimg.org/image/ja6pgo46v/   μου ειπε προσοχη γιατι δεν μοιαζει αληθινο,αυτο το καμο ηταν για τα Seafires.  :evil:
αν ο gkontog η καποιος αλλος εδω θελει να ποσταρει κωδικους ακρυλικων για την παραπανω εικονα ,με βαση το εμπειρο ματι του κ την παλλεττα που εχει στη διαθεση του, εχει καλως. θα του στειλω γλυκα. Αλλιως τα παραταω ,νισαφι. πισω στ αρματα και τις λασπες.γ@μω τις ιδεες μου μεσα..ζηταω συγγνωμη ειλικρινα για το ζαλισμα ,αν ηξερα οτι ηταν τοσο πολυπλοκο μια διαφορετικη παραλλαγη ,δεν θα ξεκιναγα το ποστ καν

Αποσυνδεδεμένος redalekos

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 17, 2013, 01:08:49 μμ »
Geia sas paidia. Syggnomi gia ta greeklish alla den exo elliniko pliktrologio. Eimai sthn Malta tora. Prin merikes meres episkeftika to Malta Aviation Museum. Synomilisa me ton k.Ray Polidano o opoios mou Proteine to biblio tou Brian Gauchi - Malta Spitfire Vs 1942 Their colours and Markings. To biblio afto periexei oles tis plirofories pou xreiazete o Montelistis gia ena sosto Spitfire tis epoxis ekeinis.

Prosoxi stis plirofories tou diadyktiou. Eftiaksa Kai ego to PPH to opoio mou vgike lathos.....

Tags: spitfire