Αποστολέας Θέμα: T-34/76 Mod. 1940 Dragon 1/72  (Αναγνώστηκε 3179 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
Απ: T-34/76 Mod. 1940 Dragon 1/72
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 28, 2013, 09:47:42 μμ »
Μετα απο πολυ καιρο βρηκα χρονο να προχωρησω το αρμα.... οχι απλα δεν προλαβα το GB αλλα κοντευουν να τελειωσουν και τα αλλα GB! Οπως και να εχει θελω να τελειωσει και πανω απολλα να δω στην εφαρμογη τεχνικες που ηθελα να εφαρμοσω! Αν και μου ξεφυγε λιγο το στεγνο πινελο στις φθορες και το αποτελεσμα ειναι καπως υπερβολικο για τις φθορες, νομιζω οτι ειναι μια αρχη και μια βαση να βελτιωσω τις τεχνικες!
Σχολια και προτασεις για το τι αλλο μπορω να κανω, εννοειται πως ειναι ευπροσδεκτα!

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 28, 2013, 10:50:05 μμ »
i like i like !Aντε Captain ,και το επομενο το ιδιο αλλα στην 1/35! :mrgreen:αυτο που βλεπω μ'αρεσει αρκετα σαν αποτελεσμα.κ λεω αρκετα και οχι πολυ ,γιατι δεν ειμαι φαν της μονοχρωμης παραλλαγης σε κανενα αρμα ::glossa::τωρα βεβαια απ την αλλη ..3χρωμη παραλλαγη στην 1/72 με πινελο δεν ξερω ,σαν μαζοχισμος ακουγεται αλλα οκ !το γυαλιστερο ειναι gloss βερνικι ? για την σκουρια που ειπες στις εξατμισεις  , απ οσα δοκιμασα μεχρι στιγμης ,πιο καλα μου καθεται στο ματι το burnt sienna λαδοχρωμα.οπως επισης και το 62 matt leather enamel της Ηumbrol.δοκιμασε με λιιγο μαυρο αναμειξη η κανα πολυ σκουρο καφε ,αν εχεις κανενα πειραματοζωο.και για το πρασινο μη σκας! εγω εσκασα ψαχνοντας το επι βδομαδες και αφαιρεσε πολυ απ το κεφι.οσοι μοντελιστες υπαρχουν στη γη,τοσες γνωμες θα ακουσεις σχετικα με το ρωσικο αρματικο πρασινο του ΒΠΠ.μεχρι κ email εστειλα στον S.Zaloga που θεωρειται κορυφη.καθε εργοστασιο σχεδον ειχε κ τη δικη του αποχρωση.οποτε μεσα εισαι.μονο αν ζει κανας ρωσος αρματιστης του βππ ακομα και δεν πασχει απο αλτσχαιμερ και ειναι και νηφαλιος ,ρωτωντας τον μπορουμε να ειμαστε σιγουροι ::sofos11::  :lol:καλη συνεχεια !!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 28, 2013, 11:11:23 μμ »
σευχαριστω πολυ φιλε Παναγιοτη! Για εξατμησεις το σκεφτομαι ακομα να ασχοληθω γιατι απο εναμελ δεν εχω πολλα απο ακρυλικα δεν εχω τα συγξκεκριμενα χρωματα και λαδια κατι παρεμφερες σε καφε.κοκκινο και κιτρινο, αρα μαλλον με λαδια θα το κανω με μια αναμιξη ολων αυτων!
Το γυαλιστερο που φενεται ειναι απο παρκετινη Long Shine η οποια με βοηθησε αρκετα να περασω τις χαλκομανιες αλλα και αντικατεστησε το βερνικι μια χαρα! Βεβαια το τελικο θα ειναι ματ βερνικι, απλα για την ωρα σκεφτομαι μηπως του περασω κανα φιλτρο η να δημιουργησω αισθηση σκουριας σε καποια σημεια απλα δεν ξερω τον τροπο...  :?
Οσο για το σοβιετικο πρασινο και γω την ιδια αποψη εχω, αν και εχω καταληξει οτι τα εβαφαν με οτι πρασινο ειχαν και εμοιαζε σε καποια συγκεκριμενη αποχρωση, αρα δεν νομιζω να υπαρχει απολυτα σωστη αποχρωση στο πρασινο των συντροφων...;)

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 28, 2013, 11:20:14 μμ »
http://www.4bogreen.com/colors   <--ευγενικη χορηγια του pz.Πανου και του Voroshilov οταν ρωταγα κ εγω για το πρασινο.σαν επιπλεον πληροφορηση για καποιο επομενο σου ρωσικο.προσωπικα στα επομενα θα δοκιμασω ξανα ,σε κομματι πλαστικο ,το σκουρο πρασινο 1)ξανοιγμενο με γκρι και 2)ξανοιγμενο με κιτρινο οπως σου προτειναν παραπανω καποιοι φιλοι.εχεις π.μ με ο,τι καμο εχω στο σκληρο δισκο για το αρμα σου(για να μη φορτωνω το ποστ σου εδω με τετοια περιττα)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 23, 2013, 01:31:46 μμ »
Εψαξα στο φορουμ να βρω για σκονες αγιογραφιας, βρηκα αρκετα πραγματα η αληθεια ειναι αλλα δεν μπορεσα να βγαλω ακρη με το πως εφαρμοζονται στο αρμα, στεγνες ή με καποιο μιγμα νερο-σκονης? και αν ειναι στεγνες μετα θελουν βερνικι για να στρωσουν?
Οποιος μπορεσει ας με βοηθησει! :roll:

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 23, 2013, 01:37:44 μμ »
Πρόσεξε τις ερπύστριες του κιτ, γιατί είναι κοντές  :evil:

Κάνε μια δοκιμαστική χωρίς κόλλα για να δεις τι παιζει.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 23, 2013, 01:41:25 μμ »
Πρόσεξε τις ερπύστριες του κιτ, γιατί είναι κοντές  :evil:

Κάνε μια δοκιμαστική χωρίς κόλλα για να δεις τι παιζει.

Ασε φιλε μου την πατησα ηδη εμπαιναν τσιμα τσιμα και με πολυ ζορι και απο το πολυ ζορι η μια κοπηκε :evil:
Τωρα θα δω τι θα κανω με δαυτες, για την ωρα προσπαθω να τελειωσω τα τελευταια σκονισματα φθορες κλπ και μετα να πιαστω να δω τι θα κανω με αυτες, παντως οτι προτασεις-λυσεις εχετε και για τις ερπυστριες αλλα και για τις σκονες ειμαι ολος αυτια καθως δεν εχω ιδεα για κανενα απο τα δυο!

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 23, 2013, 03:06:41 μμ »
την ερπύστρια, πιάστην με συραπτικό και το κενό που θα δημιουργηθεί φρόντισε να το βαλεις στην πάνο πλευρά όπου δεν θα φαίνεται τόσο πολύ... Μετά θα το σκονίσεις- λασπώσεις και δεν θα φαίνεται τίποτα... :wink:

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 23, 2013, 07:18:25 μμ »
Η άλλη λύση είναι να τις ράψεις (δες σχετικά το θέμα με το Churchill του Σταύρου). Τη ραφή μπορείς να την κρύψεις κάτω από έναν εδαφικό τροχό. Φοβάμαι ότι καθώς το Τ34, έχει ανάρτηση Christie και δεν έχει πλευρικά ασπίδια, αν την βάλεις επάνω, μάλλον θα φαίνεται πολύ.

Ωστόσο, αν το μοντέλο σου έχει ερπύστριες DS (πάντοτε δίνονται σε μπεζ μαλακό πλαστικό), μπορείς απλά να συμπληρώσεις το κενό με ένα φιλέτο κατάλληλου πλάτους από φύλλο πλαστικού. Το DS, κολλάει πολύ καλά με την κοινή υγρή κόλλα και δεν θα έχεις προβλήματα.

ΔΚ

Tags: