Αποστολέας Θέμα: ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ  (Αναγνώστηκε 3644 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ηλίας

• Scale 1/144
  • *
  • Ἑλληνική Ἱστορία,ἡ Ἡρωικότερη πάντων.
ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ
« στις: Ιουνίου 15, 2013, 01:43:27 μμ »
Μέ τήν ἐπέτειο τῆς μάχης τοῦ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ στό Δραγατσάνι στίς 7 Ἰουνίου 1821 παραθέτω τίς ἀκόλουθες φωτογραφίες.

Πρός Τιμή καί Δόξα τῶν Ἡρωικῶν ἐκείνων Νέων. Δεκτή κάθε παρατήρηση.
Ὁ Ἐπιμένων Ἑλληνικά Νικᾶ

Αποσυνδεδεμένος kostasiii

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • KostasIII
    • Greek miniatures
Απ: ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 15, 2013, 09:14:41 μμ »
Φίλε Ηλία,

Μου άρεσε πολύ η θεματολογία που διάλεξες καθώς και το σκηνικό μαζί με την βάση που έφτιαξες.
Εχω κάποιες ενστάσεις ως προς την επιλογή των χρωμάτων. Το μαύρο υπερισχύει παντού και νομίζω οτι λείπουν χρώματα. πχ οι ρίγες στο στήθος που έχουν δεν θα έπρεπε να έχουν ένα χρώμα; Επίσης δεν εχουν αρκετές σκιές. Αν θες σκιές μπορείς να χρησιμοποιείς washes.

Πάντως μπράβο και πάλι για την επιλογη σου
Δεν ξέρω πως ζούσα χωρίς τον αερογράφο μου
Επικες μινιατουρες, φαντασία, Dnd http://greekminiatures.blogspot.gr/

Αποσυνδεδεμένος Ηλίας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 16, 2013, 11:56:19 πμ »
Εὐχαριστῶ πολύ γιά τά καλά σου λόγια.Γιά τό θέμα τοῦ μαύρου χρώματος τῆς στολῆς εἶχα σάν ὑπόδειγμα τόν πίνακα ζωγραφικῆς τοῦ Πέτερ Φόν Ἔς:

καθώς καί πληροφορίες πού βρῆκα στό διαδίκτυο καί στό site μαζί μέ τίς παρακάτω φωτογραφίες:

Τώρα γιά τίς σκιές μᾶλλον ἔχεις δίκιο,καί θά προσπαθήσω μέ τήν πρώτη εὐκαιρία νά τό διορθώσω.
Ὁ Ἐπιμένων Ἑλληνικά Νικᾶ

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 16, 2013, 05:55:36 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα! Θέλω κι εγώ κάποια στιγμή να φτιάξω κάτι σχετικό. Τί φιγούρες χρησιμοποίησες σαν βάση;

Αποσυνδεδεμένος Ηλίας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 17, 2013, 12:29:25 μμ »
Νά 'σαι καλά.Οἱ φιγοῦρες ὅπως καί ἄλλες μέ ἑλληνικά θέματα πού ἔχω καί πρῶτα ὁ Θεός σκοπεύεω νά φτιάξω εἶναι τοῦ Γιάννη Καρούση (ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ).Βέβαια εἶναι ἀγορασμένες πρίν 10 περίπου χρόνια,ἀλλά μπορεῖ νά ὑπάρχουν κάποια κομμάτια.
Ὁ Ἐπιμένων Ἑλληνικά Νικᾶ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 17, 2013, 03:39:23 μμ »
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, καλή συνέχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 17, 2013, 10:06:29 μμ »
Ειχε κανει μερακλιδικη δουλεια τοτε ο Γιαννης, παρα τις δυσκολιες που ειχε στην παραγωγή, ειχε παει και ειχε ξεσηκωσει σχεδια απο το χιτωνιο στο Εθνολογικο μουσείο....

Αποσυνδεδεμένος Ηλίας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 21, 2013, 09:50:35 πμ »
Ἄν προσέξτε τό θέμα ἔχει καί ἕνα συμβολισμό.
Ὁ Ἐπιμένων Ἑλληνικά Νικᾶ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 21, 2013, 10:28:05 πμ »
Εγώ βλέπω δύο συμβολισμούς, ο ένας προφανής.....Ο άλλος διακριτικά τονισμένος....Το θέμα είναι πολύ ωραίο πάντως...

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 25, 2013, 08:58:48 μμ »
Ηλία, μπράβο για την επιλογή του θέματος και τον συμβολισμό που τόσο ωραία ενέταξες στη βινιέτα. Αν μου επιτρέπεις, χωρίς διάθεση κριτικής, δύο παρατηρήσεις θα είχα να κάνω.

Η πρώτη έχει να κάνει με τους "κενούς χώρους" που έμειναν στη βάση σου. Γενικά, όταν βάφουμε φιγούρες μεμονωμένες ή πολύ περισσότερο βινιέτες, γνώμη μου είναι πως πρέπει να  πλησιάζουμε μεταξύ τους τα επί μέρους στοιχεία της παρουσίασής μας προκειμένου να αυξήσουμε το "δράμα" και την ένταση. Και όχι μόνον αυτό (το "πλησίασμα") αλλά και η προσθήκη επί πλέον στοιχείων που δείχνουν πως η δράση βρίσκεται σε εξέλιξη (όπως πεσμένα λάβαρα, όπλα κλπ) ή στοιχείων του φυσικού πεδίου (πέτρες σε διαφορετικά μεγέθη που φυτρώνουν μέσα από το έδαφος, κομμάτια ξύλου, φύλλα, κάποιο ελαφρώs υπερυψωμένο σημείο κλπ).

Το  δεύτερο που ήθελα να πως είναι πως στις φιγούρες που βάφουμε και την αναπαράσταση μοντέλων υπό κλίμακα, όσο πιο μικρό το μοντέλο μας, τόσο εντονότερες πρέπει να είναι οι τονικότητεςτου βασικού μας χρώματος. Οπότε, στην περίπτωση του ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ, το βασικό σου χρώμα δεν έπρεπε να είναι το καθαρό μαύρο, αλλά ένα σπασμένο (πιθανώς με μπλε) μαύρο που θα σου έδινε τη δυνατότητα με μαύρες σκιές να αναδείξεις τις φιγούρες σου.

Φαίνεται πως ασχολήθηκε με το θέμα με αγάπη προς την Ιστορία και έντονο προσωπικό μεράκι. Καλή συνέχεια.
** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Αποσυνδεδεμένος Ηλίας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 26, 2013, 09:28:31 πμ »
Εὐχαριστῶ πολύ καί γιά τά καλά σου λόγια καί γιά τίς παρατηρήσεις σου.Πράγματι μ'ἀρέσει πολύ ἡ Ἑλληνική Ἱστορία γιαὐτό καί ἀσχολοῦμε μόνο μέ ἑλληνικά θέματα.Ὅσον ἀφορᾶ τίς παρατηρήσεις σου σχετικά μέ τήν πρώτη κι ἐμένα μοῦ ἀρέσει νά γεμίζω τό χῶρο μέ πραγματάκια, ὅμως ἐδῶ ἤθελα νά τραβήξει τήν προσοχή τοῦ θεατή  ὁ συμβολισμός πού δέν ὑπάρχει φυσικά στόν πίνακα ἀλλά πιστεύω ὅτι ταιριάζει μέ τήν σκηνή καί θά πρέπει νά μένει χαραγμένος στήν μνήμη μας.
Τώρα γιά τήν δεύτερη πιστεύω πώς εἶναι καί θέμα βελτιώσεως ἀλλά καί θέμα τεχνοτροπίας.Πάντως οἱ παρατηρήσεις σας μᾶς βοηθᾶνε ὅλους πιστεύω γιά νά γινόμαστε καλύτεροι.Καί πάλι εὐχαριστῶ.
Ἄσ πεῖ καί κάποιος ποιός εἶναι ὁ συμβολισμός ἔτσι γιά νά τό πάρει τό ποτάμι.
Ὁ Ἐπιμένων Ἑλληνικά Νικᾶ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 26, 2013, 09:42:18 πμ »
Ο συμβολισμός που λές, είναι το δεντράκι που ποτίζεται από το αίμα, και μάλλον εννοείς πως με το αίμα των πολεμιστών ποτίζεται το δεντρο της ελευθερίας, όταν είναι μικρό, για να θεριέψει....
Όμως υπάρχει και ένας ακόμη, προφανής συμβολισμός: Όταν ο μεγαλύτερος πολεμιστής πέφτει, ο νεώτερος παίρνει την θέση του στην μάχη για να συνεχίσει τον αγώνα....

Αποσυνδεδεμένος Ηλίας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 27, 2013, 11:44:22 πμ »
Πράγματι αὐτός εἶναι ὁ συμβολισμός.Τό δέντρο τῆς Ἐλευθερίας πού γιά νά μεγαλώσει ποτίζεται μέ τό αἷμα τῶν ἁγνῶν ἀγωνιστῶν. Κατά τήν ταπεινή μου γνώμη θεωρῶ πώς ὁ ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ τοῦ 1821 ἦταν τό ἀγνότερο ἑλληνικό στρατιωτικό σῶμα, γιατί στήν συντριπτική του πλειοψηφία ἀποτελεῖτο ἀπό Ἕλληνες φοιτητές τοῦ ἐξωτερικοῦ πού μέ ἐνθουσιασμό στό κάλεσμα τῆς πατρίδος γιά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, παράτησαν στήν κυριολεξία τίς σπουδές τους καί ἔτρεξαν νά ἐκπληρώσουν τό καθῆκον τους χωρίς νά σκέφτονται γιά ἀξιώματα καί βολέματα.Τό παράδειγμά τῆς ἀφοσιώσεῶς τους στά ἰδάνικά τῆς φυλῆς μας θά πρέπει νά συγκινεῖ καί νά παρακινεῖ ὅλους μας καί περισσότερο ἐκείνους πού σκέφτονται μόνο τήν βολή καί καλοπέρασή τους.Ἄλλωστε οἱ καιροί πού ζοῦμε ἔχουν ἀνάγκη τήν προβολή τέτοιων ἁγνῶν προτύπων.
Ὁ Ἐπιμένων Ἑλληνικά Νικᾶ

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 27, 2013, 10:42:00 μμ »
Ηλία, έχεις δίκαιο απολύτως, για τον αξιοθαύμαστο εθελοντισμό και ηρωισμό του ανθού της σπουδάζουσας ελληνικής νεολαίας.

Πρέπει να πω πως το παράδειγμά τους παρέμεινε φωτεινό για τους Έλληνες. Στην είσοδο του αναγνωστηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (στην γωνία Ακαδημίας και Ασκληπιού), υπάρχει εντοιχισμένος πίνακας με τα ονόματα των φοιτητών του Πανεπιστημίου που θυσιάσθηκαν στους εθνικούς αγώνες.
** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Tags: