Αποστολέας Θέμα: Οχι πάλι θέμα για το F-16 !!!  (Αναγνώστηκε 3139 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Οχι πάλι θέμα για το F-16 !!!
« στις: Ιουνίου 22, 2013, 07:22:54 μμ »
Καλησπέρα παιδιά.
Συγνώμη που ανοίγω καινούργιο θέμα αλλά υπάρχουν τόσα πολλά διασκορπισμένα και τόσο μπερδεμένα που ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη.
Η κατάσταση έχει ως εξής.  Σκοπεύω να αρχίσω σύντομα το F16C της Kinetic (F16C Block52+ Aegean Star/Aegean Fox - HAF) στην 1/48.
Δεν μου αρέσουν όμως οι σύμμορφες (γούστα είναι αυτά).  Έχω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις:
1. Μπορώ να ακολουθήσω τις οδηγίες του κιτ κανονικά και απλά να μην βάλω της σύμμορφες ή θα πρέπει να φτιάξω άλλο block οπότε και θα πρέπει να χρησιμοποιήσω διαφορετικά κομμάτια από το κιτ;  Απ' ότι καταλαβαίνω το κιτ τα περιέχει όλα όσα χρειάζονται απλά οι οδηγίες είναι για το Block52+ με τις σύμμορφες.
Αν πρέπει να χρησιμοποιηθούν άλλα κομμάτια υπάρχει κάπου κάποια κατάσταση ποιο κομμάτι πρέπει να χρησιμοποιηθεί αντί ποιανού;
2. Εφόσον δεν βάλω τις σύμμορφες (καταφατικό το 1ο μέρος της παραπάνω ερώτησης) μπορεί ακόμα να βαφτεί στα χρώματα των 343 ή 340 για τις οποίες δίνει σήματα η Kinetic ή θα πρέπει να το κάνω άλλης μοίρας;
3. Οι σύμμορφες είναι προσθαιρούμενες ή μόνιμες στο αεροπλάνο;
4. Ποιος θα ήταν ένας κατάλληλος συνδυασμός οπλισμού σε σχέση πάντα με την μοίρα;

Επίσης αν έχετε καμιά συμβουλή για το εν λόγω κιτ θα ήθελα να την ακούσω... διαβάσω...

Ευχαριστώ.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
Απ: Οχι πάλι θέμα για το F16 !!!
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 22, 2013, 07:41:22 μμ »
μπλοκ 30-50 δεν εχουν συμορφες εχουν μεγαλη εισαγωγη κ αλλον κινητηρα. 52αρια μπορουν να παρουν συμορφες(αμα θελουμε) μικρες εισαγωγες αερα(σε σχεση με 30-50) κ αλλα πεταλα κινητηρα.... στα 30αρια φενονται οι δομικες ενισχυσεις σε φτερα ατρακτο κλπ κλπ στα υπολοιπα μπλοκ ΜΟΝΟ μπροστα πριν στον κωνο. ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ σε ολα ιδιο πατερν (ισως μικροδιαφρες στις γραμμες κ αυτο μονο κ μονο στα 30-50αρια επειδη βαφονται μετα τις επιθεωρησεις εδω) στα 52+advance κ οι αντι ρανταρ επιστρωση...(σε αυτα παρατηρουνετ ισως καποιες μικρες αντενες εδω κ εκει) ΟΛΑ εχουν προεκταση στην ουρα ΟΛΑ εχουν τσαφ φλερ απο κατω (στα 52 αρια νομιζω λιγα παραπανω)

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 22, 2013, 08:44:07 μμ »
Ερωτηση 1  ::arrowred:: Μπορεις να μην βαλεις τις συμμορφες, κατα τ'αλλα ακολουθεις τις οδηγιες
Ερωτηση 2  ::arrowred:: Μπορεις να το φτιαξεις κανονικα και με το νομο 52αρι της 340 ή 343. Νομιζω απο τις χαλκομανιες του κιτ λειπει το ενα απο τα δυο προειδοποιητικα γκρι πλαισια που υπαρχουν κατω απο το κοκπιτ. Επισης αν βρεις το μοιροσημο της 337 γινεται και αυτης της μοιρας, οπως επισης και της 335 εαν βρεις low visibility προειδοποιητικα.
Ερωτηση 3  ::arrowred:: Προσθαφαιρουμενες.
Ερωτηση 4  ::arrowred:: Για 340Μ Lantirn και βομβες λειζερ (GBU-12/24 κτλ) καθως και τα βληματα αερος αερος
                      Για  343Μ βληματα HARM (AGM-88) και βληματα αερος αερος, χωρις το Lantirn
                      Για 337Μ βληματα αερος αερος μονο χωρις το Lantirn
                      Για 335Μ JDAM ή JSOW  και βληματα αερος αερος, χωρις το Lantirn
 ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 22, 2013, 11:52:32 μμ »
Ευχαριστώ πολύ!!!!
Ακριβώς οι απαντήσεις που έψαχνα... Ώρα για διάβασμα λοιπόν για να μπορέσω να το καταστρ.... φτιάξω καταλλήλως!...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 23, 2013, 11:57:45 πμ »
Να συμπληρώσω σε αυτά που είπε ο Νώντας ότι πλέον και η 335Μ διαθέτει το σύστημα lantirn.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 23, 2013, 02:51:47 μμ »
Ερώτηση: πήρες κιτ με σύμμορφες και τελικά ΔΕΝ θα τις βάλεις; Εδώ κάναμε "αμάν" κάποιος να μας δώσει την λύση στο πιάτο και τώρα...

Απλά απορία εκφράζω!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 23, 2013, 03:07:59 μμ »
Ερώτηση: πήρες κιτ με σύμμορφες και τελικά ΔΕΝ θα τις βάλεις; Εδώ κάναμε "αμάν" κάποιος να μας δώσει την λύση στο πιάτο και τώρα...
Απλά απορία εκφράζω!
Ναι, σωστά το κατάλαβες.  Γούστα είναι αυτά...
Το κιτ αγοράστηκε γιατί τα έχει όλα και είναι σωστό θεωρητικά είτε με σύμμορφες είτε χωρίς.  Θα προτιμούσα πχ ένα Tamiya αλλά και πιο ακριβό είναι και θα έπρεπε να κάνω ένα σωρό μετατροπές.

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 23, 2013, 06:51:37 μμ »
Ναι, σωστά το κατάλαβες.  Γούστα είναι αυτά...
Το κιτ αγοράστηκε γιατί τα έχει όλα και είναι σωστό θεωρητικά είτε με σύμμορφες είτε χωρίς.  Θα προτιμούσα πχ ένα Tamiya αλλά και πιο ακριβό είναι και θα έπρεπε να κάνω ένα σωρό μετατροπές.
απλα πιο ακριβο μονο...γιατι αν παρεις τα aggressors βγαζει ειτε 30-50 ειτε 52 με μονη προσθηκη την προεκταση του αλεξιπτωτου στην ουρα.. ::salut:: ::salut::.

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 23, 2013, 07:06:50 μμ »
Μιλάς για το Tamiya;  1ον είναι πολύ πιο ακριβό από το Kinetic και 2ον πόσο καιρό έχεις να το δεις στην Ελλάδα;...
Αν κάποιος θέλει τις δεξαμενές ή ότι άλλο περισσέψει... το συζητάμε... :mrgreen:...

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 23, 2013, 07:13:58 μμ »
Μην ξεχάσεις πως οι οδηγίες για το βάψιμο της παραλλαγής από την Kinetic είναι κουκουρούκου.

Εγώ χρησιμοποίησα της Icarus, βλέποντας παράλληλα φωτογραφίες του πραγματικού.
Σε αυτές υπάρχει μόνο ένα λάθος στη δεξιά όψη, στο κάτω μέρος της ατράκτου, στο κομμάτι αμέσως μπροστά από την εξαγωγή.
Εκεί πρέπει να μπει το γκρι-μπλε αντί του χρώματος που δίνει.

Με τα διπλά βέλη σου έχω βάλει τις όψεις που χρειάζεσαι και με το μονό βέλος σου δείχνω το λάθος έχοντας μουτζουρώσει την περιοχή που πρέπει να μπει το γκρι-μπλε.

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 23, 2013, 08:35:10 μμ »
Μιλάς για το Tamiya;  1ον είναι πολύ πιο ακριβό από το Kinetic και 2ον πόσο καιρό έχεις να το δεις στην Ελλάδα;...
Αν κάποιος θέλει τις δεξαμενές ή ότι άλλο περισσέψει... το συζητάμε... :mrgreen:...
Για κανε μια βόλτα απο τον Καλφάκη και θα δείς 3 ΤΑΜΙΥΑ 16 τα οποία είναι εκεί περίπου 2.5 μήνες!!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 23, 2013, 10:44:02 μμ »
Έχω να κατέβω κέντρο από τότε που πληρώθηκα τελευταία φορά, δηλαδή στο street modeling, οπότε, ναι μπορεί να έχει. ::dontknow::
Όταν το έψαχνα όμως δεν υπήρχε ούτε δείγμα. ::violent1::
ʼσε που το Aggressor έχει 50EUR, το C Block25/32 (που νομίζω δεν κάνει με τίποτα για Ελληνικό) 40EUR, ενώ το Kinetic το πήρα 35EUR...
Δεν κατάλαβα δηλαδή;;; Τώρα θα μαλώσουμε γιατί πήρα το kinetic και δεν θα βάλω τις δεξαμενές;;; ε;;; :mrgreen: ::glossa:: :wink:

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 23, 2013, 10:49:12 μμ »
Έχω να κατέβω κέντρο από τότε που πληρώθηκα τελευταία φορά, δηλαδή στο street modeling, οπότε, ναι μπορεί να έχει. ::dontknow::
Όταν το έψαχνα όμως δεν υπήρχε ούτε δείγμα. ::violent1::
ʼσε που το Aggressor έχει 50EUR, το C Block25/32 (που νομίζω δεν κάνει με τίποτα για Ελληνικό) 40EUR, ενώ το Kinetic το πήρα 35EUR...
Δεν κατάλαβα δηλαδή;;; Τώρα θα μαλώσουμε γιατί πήρα το kinetic και δεν θα βάλω τις δεξαμενές;;; ε;;; :mrgreen: ::glossa:: :wink:
Γιώργο τα ΤΑΜΙΥΑ υπήρχαν,εδώ και πολύ καιρό (Και στο street modelling υπήρχαν..Κάνουν ενα 50αρικο δεν λέω,αλλά νομίζω ότι όλα βγάζουν Ελληνικό αλλά θέλει το Αλεξίπτωτο..
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 23, 2013, 11:02:47 μμ »
ʼρα, αν αφήσω την ποιότητα της Tamiya στην άκρη, δίνεις 15EUR παραπάνω για να πάρεις λιγότερα και πρέπει και να φτιάξεις ή να αγοράσεις το αλεξίπτωτο της ουράς και να δώσεις επιπλέον λεφτά για τις χαλκομανίες...  Σύνολο καμιά 30αριά επιπλέον ευρώ;  Ε, όσο καλό και να είναι το Tamiya με 30EUR αγοράζω άλλο ένα κιτ!
Έχει ξαναγίνει αυτή η συζήτηση. Και νομίζω είναι προσωπική επιλογή του καθένα.  Εγώ ρώτησα απλά μερικά πραγματάκια γιατί σιχαίνομαι τις σύμμορφες.  Χαλάνε το όμορφο σουλούπι του F16... Προσωπικό γούστο είναι, όπως μου αρέσει το 757 πχ... τι να κάνουμε; :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 23, 2013, 11:33:18 μμ »
ʼρα, αν αφήσω την ποιότητα της Tamiya στην άκρη, δίνεις 15EUR παραπάνω για να πάρεις λιγότερα και πρέπει και να φτιάξεις ή να αγοράσεις το αλεξίπτωτο της ουράς και να δώσεις επιπλέον λεφτά για τις χαλκομανίες...  Σύνολο καμιά 30αριά επιπλέον ευρώ;  Ε, όσο καλό και να είναι το Tamiya με 30EUR αγοράζω άλλο ένα κιτ!
Έχει ξαναγίνει αυτή η συζήτηση. Και νομίζω είναι προσωπική επιλογή του καθένα.  Εγώ ρώτησα απλά μερικά πραγματάκια γιατί σιχαίνομαι τις σύμμορφες.  Χαλάνε το όμορφο σουλούπι του F16... Προσωπικό γούστο είναι, όπως μου αρέσει το 757 πχ... τι να κάνουμε; :mrgreen:

To αλεξίπτωτο το φτιάχνεις για πλάκα με φ/π και/η στόκο miliput.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 24, 2013, 12:51:53 μμ »
Γιώργο οτι περισσέψει εδώ είμαι για να το συζητήσουμε :wink: :mrgreen:
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καλαμάτα
  • Αλέξανδρος Μέλλιος
Απ: Οχι πάλι θέμα για το F-16 !!!
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 20, 2013, 01:02:37 πμ »
Γιώργο εγώ θα σου προτείνω μια άλλη επιλογή οπλισμού αυτη της επιφυλακής.

Αυτό είναι ενα 52αρι της 340 σε κατάσταση επιφυλακης

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Οχι πάλι θέμα για το F-16 !!!
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 20, 2013, 09:44:24 πμ »
Μου αρέσει... Θα το βάλω στα υπ' όψιν όταν έρθει η ώρα του.
Ευχαριστώ!

Tags: f-16 f-16c Kinetic block 50 haf