Από τη μέχρι τώρα χρήση και εμπειρία:
Με πινέλο, είτε αραιωμένο λίγο, πολύ ή κατευθείαν από το βαζάκι -- **ξεχάστε το**. Ακριβώς τα ίδια προβλήματα με τα **Tamiya**. Δεν στρώνουν σωστά και σηκώνουν και το κάτω στρώμα.
Με **αερογράφο** (καινούργιος Werther βαρύτητας, διπλής ενέργειας, αγορασμένος πριν μία εβδομάδα, 0.2 mm μπεκ, πίεση 1.3 bar), χρησιμοποίησα ελάχιστη ποσότητα **"σοκολατέν μπράουν"** όπως το ονομάζει η **Gunze**, πάνω σε κομμάτι πλαστικού **χωρίς αστάρι**.
**Αποτέλεσμα: τέλειο.**
Η αναλογία: ίση ποσότητα χρώματος και **Gunze thinner** (των 400 ml, περίπου 12 ευρώ). Δηλαδή 50-50.
Έκανα το ίδιο πείραμα με **ισοπροπυλική αλκοόλη** (την οποία χρησιμοποιώ συνήθως για τα Tamiya, αφού δεν έχω το X-20A thinner). Πολύ καλό αποτέλεσμα και πάλι, αλλά μου φάνηκε ότι με το Gunze thinner είχα ελαφρώς καλύτερη κάλυψη -- ίσως και ιδέα μου.
Τα **Lacquer thinner** και **Levelling thinner** της Gunze δεν τα πήρα σκόπιμα, παρόλο που κοστίζουν περίπου 2 ευρώ παραπάνω, γιατί δεν έχω μάσκα με φίλτρα και προς το παρόν βάφω με διπλή χάρτινη μάσκα.
Για **καθαρισμό του αερογράφου**, γέμισα το κυπελλάκι πρώτα με **Gunze thinner** και έπειτα με **Azax** (το κλασικό, με κόκκινο καπάκι). Δεν έμεινε **ίχνος** χρώματος.
Εφόσον μου αρέσουν πολύ οι αποχρώσεις τόσο των **Gunze** όσο και των **Tamiya**, θα βάφω κατά 99% με αυτά. Νομίζω ότι τα δύο παραπάνω διαλυτικά/καθαριστικά συνεργάζονται άψογα με τις σειρές τους.
Απλώς το **Azax** μόνο για καθάρισμα και ξεβάψιμο.