Αποστολέας Θέμα: Crusader Mk II (1/72)  (Αναγνώστηκε 3833 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Crusader Mk II (1/72)
« στις: Ιουνίου 06, 2013, 10:17:14 πμ »
Έχοντας ξεμείνει προσωρινά από κομπρεσέρ, για να μην κάθομαι άπραγος, είπα να ξεκινήσω και ένα Crusader - δεύτερη συμμετοχή στο GB.

Στη σωστή  ::glossa:: κλίμακα, υπάρχουν δύο μοντέλα: Το πανάρχαιο της Hasegawa και το wargameάδικο της Armourfast. Το δεύτερο, παρότι είναι σωστό σε διαστάσεις, είναι πολύ απλοποιημένο και δεν ενδείκνυται για μοντέλο "παρουσίασης". Το πρώτο, ενώ έχει σωστό πήγμα και τροχούς, είναι σχετικά χοντροκομμένο, ενώ ο πύργος του είναι πολύ χαμηλός. Έτσι η προφανής επιλογή, ήταν να χρησιμοποιήσω το hull της Hasegawa και τον πύργο της Armourfast. Επιπλέον, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ο ηλίθιος Ιάπων, δεν έβαλε στο κιτ τις ποδιές που είχαν τα Crusaders στην έρημο, οπότε αυτές χρειάστηκε να γίνουν εκ του μηδενός (και με το περίεργο σχήμα τους αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο  :evil:).

Κοτσάρησα και ένα ρητινένιο βοηθητικό πυργάκι της Modeltrans (όνομα και αυτό  :mrgreen:), πρόσθεσα και κάποιες ψιλολεπτομέρεις και ιδού το ανοσιούργημα:

Όταν φωτογράφησα, δεν είχα βάλει το κουτί αποθήκευσης πίσω από τον πύργο, το οποίο έχει ήδη μπει στη θέση του  :wink:
Ελπίζω να σας αρέσει και φυσικά, τα σχόλιά σας είναι καλοδεχούμενα  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: Crusader Mk II (1/72)
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 06, 2013, 10:25:48 πμ »
Πολύ ωραία ως εδώ Red Hot Chili Μήτσε αλλά είχαν και τα MkII ανεξάρτητο πύργο με πολυβόλα;  ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 06, 2013, 10:31:04 πμ »
Δεν το παρατάς το σπορ και να αρχίσεις καμμία δουλειά με πρωτότυπα καλούπια; Αφου ρε παιδί μου τα φιάχνεις που τα φιάχνεις, να επωφεληθούν και άλλοι!

Ο μικρός πύργος με το πολυβόλο έγερνε έτσι προς τα εμπρός και στο πραγματικό; Ή με ξεγελάει ο φακός; Επίσης, πιο διαβολοχρώμα είναι αυτό το αγγλικό ερημί, σε Humbrol αν γίνετε; Κάνω και εγώ κάτι όνειρα για ένα αγγλικό σε ερημί και έχω πελαγώσει, σε κάτι (ασπρόμαυρες) φωτογραφίες κάτω από τον ήλιο φαίνονται σχεδόν άσπρα!

Πολύ ωραία ως εδώ Red Hot Chili Μήτσε αλλά είχαν και τα MkII ανεξάρτητο πύργο με πολυβόλα;  ::dontknow::
Από τη μαμά τους τον είχαν αλλά πολύ συχνά τον αφαιρούσαν στις μονάδες. Αυτά με τις περιορισμένες γνώσεις μου, οπότε μη βαράτε...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 06, 2013, 10:53:34 πμ »
Σχετικά με το πυργάκι, ο Κοντόγκιος, έχει απόλυτο δίκιο. Τα πρώιμα Mk II τουλάχιστον, παραδίδονταν με αυτόν. Στις μονάδες τον αφαιρούσαν καθώς έτσι κέρδιζαν ένα μέλος πληρώματος, αλλά ο κυριώτερος λόγος ήταν ότι λόγω περιορισμένου χώρου και κακού εξαερισμού, οι αναθυμιάσεις του Besa, ήταν εξαιρετικά επικίδυνες για την υγεία του δυστυχούς που καταλάμβανε αυτή τη θέση. Δυστυχώς, ο εξίσου ηλίθιος με τον Ιάπωνα, Έλλην (εγώ  :oops:), δεν σκέφτηκε να καλουπώσει το πυργάκι και τώρα αν ποτέ θελήσω να φτιάξω και κανένα Mk I, θα πρέπει να το σκρατσάρω  :evil: :evil: :evil:

Σχετικά με την κλίση, από τα σχέδια του Βradford, φαίνεται ότι όντως έγερνε προς τα εμπρός. Ίσως κάποιος που έχει το αντίστοιχο κιτ της Italeri στην πρεσβυωπική  ::glossa:: κλίμακα, να μπορέσει να μας πει αν έχει κλίση και αυτό. Λογικά πάντως θα πρέπει να έχει κλίση, αλλιώς θα φαινόταν κάποια πατούρα στις φωτογραφίες (ώστε να πατήσει και να έρθει οριζόντια)  ή έστω διαφορά στο ύψος (μπροστινό με πίσω μέρος), αφού το σημείο που τοποθετείται (glacis) έχει κλίση ::dontknow::

Για το αγγλικό ερημί σε Ηumbrol, δεν έχω ιδέα. Ξέρω ότι η White Ensign, δίνει και τα τρία χρώματα που χρησιμοποίησαν στην έρημο οι Άγγλοι (Desert Pink, Light Stone και Portland Stone). Εγώ (σαν γνωστός οπαδός της άποψης "αφού μοιάζει είναι σωστό"), καθώς συνήθως βάφω με Vallejo, χρησιμοποιώ για Sand το British Tankers Highlights, από τη σειρά Panzer Aces (παρακαλώ, μη βαράτε)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 06, 2013, 11:05:46 πμ »
Ναι, έγερνε ο μικρούλης ο πύργος.

To παραπάνω σύμφωνα με τη λεζάντα της φωτογραφίας είναι MkI.

Εγώ (σαν γνωστός οπαδός της άποψης "αφού μοιάζει είναι σωστό"), καθώς συνήθως βάφω με Vallejo, χρησιμοποιώ για Sand το British Tankers Highlights, από τη σειρά Panzer Aces (παρακαλώ, μη βαράτε)
Αφού σε ικανοποιεί εσένα, εμένα μου περισσεύει! Vallejo αγοράζω από Αθηναϊκές μινιατούρες, σωστά;

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 06, 2013, 11:10:29 πμ »
Αυτό στη φωτό είναι MkII (μάλλον) γιατί έχει το ύστερο σύστημα ψύξης πίσω (το κουτί με τα κυκλάκια).

Βρήκα και εγώ ένα προφίλ, προς (επιπλέον) επιβεβαίωση (αυτό είναι Mk I, οπότε βλέπεις και τη διαφορά) :

Vallejo, έχουν και οι Αθηναϊκές Μινιατούρες και το Atlantis (λίγο πιο πάνω από τις Αθηναϊκές στην απέναντι μεριά της Ιπποκράτους)

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 06, 2013, 11:20:18 πμ »
Όντως έγερνε.Φαίνεται κι από μπροστά:

Για τα χρώματα παιδιά μην προβληματίζεσθε,White Ensign Portland Stone μέχρι τα τέλη του 1941 και Light Stone έπειτα.Στα links του GB,έχω αναρτήσει και το χρωματικό οδηγό της ΜAFVA.

Mήτσο μήπως χρειάζεται να κάνεις πιο λεπτά (αν γίνεται βέβαια...) τα προστατευτικά κυγκλιδώματα των προβολέων;  :roll:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 06, 2013, 02:52:49 μμ »
Mήτσο μήπως χρειάζεται να κάνεις πιο λεπτά (αν γίνεται βέβαια...) τα προστατευτικά κυγκλιδώματα των προβολέων;  :roll:

Τώρα που τα βλέπω, η απάντηση είναι ΝΑΙ!!!!  :oops: :oops: :oops:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 06, 2013, 03:21:20 μμ »
Πολύ δουλειά έχεις ρίξει στο μικρούλι! ::salut::

Τελικά, οι Γερμανοί ήταν οι πρωτομάστορες του re-use, κολλούσαν πουθενά  :mrgreen:

Χρήστος

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 09:46:29 πμ »
Αφού πέρασα από διακοπές, βαρεμάρα, θαλασσινές αναζητήσεις (προσεχώς) και ανεπροκοπίαση, αξιώθηκα τελικά να ολοκληρώσω τον "μικρό σταυροφόρο". Να εξηγηθώ εξ αρχής: το συγκεκριμένο καμουφλάζ, δεν το έχω δει σε φωτογραφία, παρά μόνο σαν μοντέλο σε αυτό το βιβλίο της Osprey:

Παρ' 'ολα αυτά μου άρεσε και ταίριαζε με τον τύπο που έφτιαξα, οπότε προχώρησα  :roll: (αν κάποιος έχει φωτογραφία κάποιου Crusader με αυτή την παραλλαγή, θα ήθελα να την ποστάρει εδώ, για να την έχουμε).

Το sand είναι το British Tankers Highlights της Vallejo από τη σειρά Panzer Aces και το καφέ το Flat Brown της ίδιας εταιρίας από τη σειρά Model Color. Αυτά τα δύο χρώματα ψεκάστηκαν με τον αερογράφο, αφού αραιώθηκαν με απιονισμένο νεράκι. Τα περιγράμματα (άσπρο και μαύρο) στα καφέ "μπαλώματα" έγιναν με λάδια (για καλύτερο στρώσιμο). Τα υπόλοιπα (wash, ξανοίγματα, σκόνισμα) έγιναν κατά τα γνωστά. Για όσους αναρωτηθούν γιατί το ντεκ του κινητήρα είναι άλλο χρώμα, αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να αναπαρασταθεί η αλλοίωση (κάψιμο) του χρώματος από τη θερμοκρασία του κινητήρα (το Crusder είχε τρελλά προβλήματα υπερθέρμανσης).

Ελπίζω να σας αρέσει και όπως πάντα, τα σχόλια καλοδεχούμενα 

::salut::
ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 10:46:30 πμ »
πολύ όμορφο και (επιτέλους ...) φωτογραφίες της προκοπής
βαλε και καμια overhead να φανει το ντεκ κλπ ....
επίσης, που είναι το έδαφος ? το ......πήρε η θάλασσα ?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 10:51:43 πμ »
Πέρα από το μοντέλο που μου αρέσει πάρα πολύ, ομολογώ πως έχω κατενθουσιαστεί με τις φωτογραφίες! Θα ήθελα και εγώ μία που το δείχνει απο πάνω...

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 11:27:24 πμ »
Έφτασεεεεεεεε!!!!!

Για τις φωτογραφίες: Αυτές είναι οι καλύτερες, από τις 186 (σοβαρολογώ  :oops:) που το τράβηξα συνολικά. Αυτό για να μη νομίσει κανείς, ότι έγινα ξαφνικά καλός φωτογράφος  :roll:.

Αυτό μάλλον θα έρθει έτσι (χωρίς έδαφος) στην Έκθεση. Δεν έχω επιπλέον χρόνο για να του διαθέσω, καθώς μέχρι τότε θέλω να τελειώσω άλλο ένα Crusader για το British Steel (που αν τελικά το προλάβω θα μπει και αυτό σε ίδια - άνευ εδάφους - βάση), αλλά και ένα καραβάκι (Bismarck 1/700) που είναι αρκετά προχωρημένο....

Αυτό που ξέχασα να αναφέρω προηγουμένως είναι ότι γυρίζοντας από τις διακοπές, διαπίστωσα ότι είχα χάσει τη μία ερπύστρια. Τελικά, χρησιμοποίησα ερπύστριες από ένα die cast Cromwell, οι οποίες (λογικό) δεν ταίριαζαν απόλυτα καθώς είναι λίγο στενότερες από αυτές της Hasegawa.

Εννοείται ότι χαίρομαι που σας αρέσει  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 11:37:45 πμ »
Μαναρομάναρο :!: :!: :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 11:47:26 πμ »
Μικρό αλλά χορταστικό :!: :!: :!:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 07:29:47 μμ »
Τhanks a lot, αγαπητέ μου ΜΦΧ

Φάνη, δεν είναι μικρό - τα άλλα είναι μεγάλα!!! Αυτό είναι σωστό (έξι χρόνια τώρα σας το λέω αυτό  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 07:35:24 μμ »
Και 6 χρόνια εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα...
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 08:27:19 μμ »
Η πλάκα είναι ότι όταν το είδα με αυτή την παραλλαγή είπα, ορίστε ένας καλός λόγος να φτιάξω ένα Crusader. Και μετά μας σκάς το παραμύθι, για το πόσο αβέβαιο είναι το ότι υπήρξε αυτή στην πραγματικότητα :(
Για ψάξε λίγο (βάλε και τον Ηρόδοτο στο κόλπο), μπας και φτιάξω το Ταμιγιάκι (1/48), μιας και το Crusader είναι το μοναδικό βρετανικό κονσερβοκούτι που μου αρέσει :wink: :mrgreen:

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 08:42:06 μμ »
Αφού πέρασα από διακοπές, βαρεμάρα, θαλασσινές αναζητήσεις (προσεχώς) και ανεπροκοπίαση, αξιώθηκα τελικά να ολοκληρώσω τον "μικρό σταυροφόρο". Να εξηγηθώ εξ αρχής: το συγκεκριμένο καμουφλάζ, δεν το έχω δει σε φωτογραφία, παρά μόνο σαν μοντέλο σε αυτό το βιβλίο της Osprey:

Παρ' 'ολα αυτά μου άρεσε και ταίριαζε με τον τύπο που έφτιαξα, οπότε προχώρησα  :roll: (αν κάποιος έχει φωτογραφία κάποιου Crusader με αυτή την παραλλαγή, θα ήθελα να την ποστάρει εδώ, για να την έχουμε).
ΔΚ

Έφτασεεεεεεεεεεεεεεεε

Πολύ όμορφη δουλειά Δημήτρη,μπράβο φίλε  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 08:47:34 μμ »
Αυτό θα πει εξυπηρέτηση :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 08:56:08 μμ »
Δημήτρη υπέροχο βάψιμο ,εκπληκτική παραλλαγή όπως και η αποδοσή της ,πολλά μπράβο και από εμένα φίλε!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 09:02:50 μμ »
Ωραιότατο Δημήτρη και η παραλλαγή πραγματικά του χαρίζει.
Αφού λοιπόν το χάρηκες κιόλας...δεν έχει καμία σημασία εάν τυχόν δεν ήταν έτσι η παραλλαγή.
...εγώ τουλάχιστον δεν θα σε μηνύσω...  ::glossa::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 10:24:38 μμ »
Ηρόδοτος to the rescue!!!! :mrgreen: Άρα λοιπόν η παραλλαγή με τα περιγράμματα έπαιζε (έστω και αν το άρμα στη φωτό είναι -μάλλον -Mk Ι). Συνεπώς είμαστε τουλάχιστον 80% σωστοί. Bien!!!! Εμένα τουλάχιστον, μου αρκεί  :wink:

Μάνο να το κάνεις, το Tamiya, είναι 10 φορές καλύτερο από το "μικρό" της Hasegawa και δεν θα χρειαστείς να κάνεις και τις ...ταρζανιές που έκανα εγώ. Συμφωνώ ότι είναι από τις ωραιότερες παραλλαγές

Σταμάτη, σε ευχαριστώ πολύ φιλαράκι

Φίλιππε, μιας και γλύτωσα και τη μύνηση είμαι διπλά χαρούμενος (που σου αρέσει και που δεν θα τρέχουμε στα δικαστήρια  ::glossa::)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 10:27:51 μμ »
Εξαιρετικη δουλεια,και αν ο Μανος το κανει στη 1/48 εγω λεω να το κανω στην 1/35.
Να εχουμε την εξελιξη του ειδους
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 11:37:31 μμ »
Εξαιρετικη δουλεια,και αν ο Μανος το κανει στη 1/48 εγω λεω να το κανω στην 1/35.
Να εχουμε την εξελιξη του ειδους
Πρεσβύωπα γεροπαραλή ::glossa:: :mrgreen:

ΜΦΧ

Tags: CRUSADER