Αποστολέας Θέμα: Churchill Mk.III, Italeri, 1/72  (Αναγνώστηκε 2314 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Churchill Mk.III, Italeri, 1/72
« στις: Ιουλίου 14, 2013, 11:45:10 μμ »
Τον τελευταίο καιρό, έχω πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο, και από αυτόν ελάχιστος πάει για μοντελάρισμα. Έτσι αποφάσισα να μου δώσω ένα κίνητρο/πρόκληση. Να κατασκευάσω ένα μικρό μοντέλο, όσο πιο απλά και ευχάριστα γίνεται, δουλεύοντας το από 10 λεπτά έως 2 ώρες κάθε (όσα μπορώ) βράδια καθημερινής, και να το τελειώσω σε μισό μήνα, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Το μοντέλο που επιλέχθηκε γι'αυτό είναι το Churchill Mk.III της Italeri στην 1/72, πρώην καλούπι Esci, το οποίο χωρίς να είναι κάτι το τρομερό φαίνεται ιδανικό για την περίσταση. Το κιτ δίνει σήματα για 6! επιλογές (1 El alamein, 2 τυνισία, 2 ευρώπη, 1 σοβιετικό), από τις οποίες δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποια θα κάνω Ξεκινάμε από αύριο!!!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: Churchill Mk.III, Italeri, 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 15, 2013, 02:54:35 πμ »

Spoiler (hover to show)

Το όνομα προήλθε από τον John Churchill,δούκα του Marlborough,μέγιστο στρατηλάτη και "κολλητό" του Ευγένιου της Σαβοίας:

http://en.wikipedia.org/wiki/John_Churchill,_1st_Duke_of_Marlborough

Καλή αρχή  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 15, 2013, 09:50:42 πμ »
Το μοντέλο που διάλεξες, παρότι είναι ακριβές σε διαστάσεις, προέρχεται από καλούπια της ESCI (από τη δεκαετία του 70). Λόγω της κόπωσης των καλουπιών, θα σε ταλαιπωρήσει αρκετά, κυρίως στον πύργο και στα καλύμματα των ερπυστριών. Ειδικά αυτά τα τελευταία, έχουν ένα sinkmark σε ένα σημείο που θέλει πολύ υπομονή για να τριφτεί. Όταν φτάσεις εκεί όμως, τότε το ξανασυζητάμε το θέμα
Spoiler (hover to show)

Γενικά, δεν προσφέρεται για ξεκούραστη κατασκευή. Ωστόσο, αν το παιδέψεις λιγάκι, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πολύ όμορφο μοντέλο.

Καλή αρχή λοιπόν ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 21, 2013, 11:22:51 μμ »
Μετά από περίπου 4 ώρες ενασχόλησης διασκορπισμένες σε 3 μέρες, έχω φτάσει εδώ! Η συναρμολόγηση έχει ολοκληρωθεί και σειρά έχει στοκάρισμα, τρίψιμο αστάρι για να παίρνει σειρά το βάψιμο.

Barkman, σ'ευχαριστώ για την πληροφορία! τελικά υπάρχει εξήγηση!!

Δημήτρη τελικά κοιτώντας πιο προσεκτικά το μοντέλο έχεις δίκιο! Το μοντέλο δείχνει πολύ έντονα την ηλικία του... Είναι χαρακτηριστικό πως στα περισσότερα μεγάλα κομμάτια δεν έβλεπα ευθεία στα τελειώματα τους, αλλά ήταν πιο πολύ σαν ruffles. Όσο για τα sinkmarks στα καλύμματα, τα έκανα μια με κυανοακρυλική, και θα ξαναστοκαριστούν και ελπίζω να μην αποτελέσουν πρόβλημα.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 22, 2013, 07:02:47 πμ »

Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)

Μέχρι τώρα, καλά το πας. Καλό κουράγιο για τα (πολλά) στοκαρίσματα και τριψίματα που θα χρειαστείς  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 05, 2013, 12:51:38 πμ »
Δυστυχώς η θερινή ραστώνη χτύπησε και το project δεν προχώρησε κατά τα αναμενόμενα.  ::glossa:: Η τελευταία βδομάδα ήταν της πλήρους απραξίας. Απο την προηγούμενη παρασκευή είναι εδώ:

Το μοντέλο βάφτηκε με Olive Drab με ελάχιστο πράσινο (η ενδελεχής πεντάλεπτη αναζήτηση μου βρήκε πως το αγγλικό Olive drab ή SCC15 πρασίνιζε περισσότερο από το αμερικάνικο, ενώ έγιναν και ορισμένα ξανοίγματα με olive drab ανοιγμένο με κίτρινο. Τα φωτίσματα δεν φαίνονται ιδιαίτερα, αυτό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα μου, πάντα από το φόβο να τα κάνω πολύ έντονα στο τέλος τα κάνω πολύ διακριτικά, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν ήθελα να το κάνω με πάρα πολλές φθορές

Το μοντέλο θα περαστεί παρκετίνη, και θα γίνουν φθορές, και βάψιμο ερπυστριών και λοιπών παρελκόμενων.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 05:37:58 μμ »
Ο στόχος χρονικά δυστυχώς δεν επετεύχθη, αλλά τουλάχιστον το μοντελάκι προχώρησε. Λίγο εδώ λίγο εκεί φτάσαμε στο τέλος (ή σχεδόν). Το μόνο που του μένει είναι το ματ βερνίκι, εκτός αν υπάρχει κάτι λάθος το οποίο δεν βλέπω.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 11:28:27 μμ »
Churchill τέλος... Όχι, δεν το έσπασα, το τελείωσα, αλήθεια λέω!! Και για του λόγου του αληθές ορίστε και οι φωτογραφίες!

Οι εβδομάδες έγιναν μήνες, αλλά τέλος καλά όλα καλά. Μου έκανε καλή παρέα σε μια περίοδο που δυστυχώς έχω ελάχιστο χρόνο για μοντελάρισμα (και ευτυχώς (για τα μάτια μου) ή δυστυχώς (για τα μοντέλα μου) χαζεύω τις δουλειές των υπολοίπων περισσότερο από ότι μοντελάρω!  8)) Θα τα πούμε στο επόμενο GB και ελπίζω να κάνω και κανένα πετούμενο  :lol:

Tags: