Λοιπόν , άλλαξα τον τίτλο του συγκεκριμμένου νήματος για να μην γεμίζουμε
θέματα δεξιά και αριστερά. Έχω ήδη ξεκινήσει ένα νέο διόραμα εμπνευσμένος
από 2 εικόνες :
Στην πρώτη ένα κλασικό Αμερικάνικο Φαστ Φουντ και στη 2η ο Καρλ με τον Ρικ
από το σήριαλ " The Walking Dead " και τον 4ο κύκλο αφού διέφυγαν από την
φλεγόμενη φυλακή και ψάχνουν για εφόδια.
Αναγκαστικά ανέβηκα κλίμακα ( ΙΕΡΟΣΥΛΕΕΕΕΕ!!!! ) για να μπορέσω ν' αναπαραστήσω
λεπτομέρειες στις φιγούρες που να τους προσδίδουν χαρακτήρα. Έτσι με πρώτη ύλη το
σετ της Preiser "Passers-by and Spectators" ΗΟ ( 1/87) και αλλαγή σε πόζες, χέρια,
κεφάλια και προσθήκη λεπτομερειών από Φ.Π. και ξύσματα πλαστικού φτάσαμε ως εδώ.
Ο σκούρος είναι από σετάκι με ΝΑΤΟ φαντάρους από Καλφάκη.
Ασταρώθηκαν με το γκρι σπρέυ της Vallejo, βάφτηκαν με σμάλτα και ακρυλικά
σε τυχαίες αποχρώσεις - ότι έβρισκα μπροστά μου δηλ. - και ψεκάστηκαν αρχικά
με ματ βερνίκι ακρυλικό, κατόπιν με ένα πολύ αραιωμένο γκρι από πάνω για δημιουργία
φωτισμάτων και κατόπιν με λάδια Raw Umber για τις πτυχές και τις σκιές , Naples Yellow
για τα φωτίσματα , Scarlet Lake και Burnt Sienna για τα αίματα και Sap green πολύ αραιωμένο
για φίλτρο στο δέρμα σε μερικούς. Η διαδικασία έγινε σε 2 layers για περισσότερο βάθος.
Θα τους ρίξω 1 χέρι βερνίκι ακόμη και θα κάνω διορθώσεις με κανονικά χρώματα. Στη γυναίκα
με τον κότσο είχα 1 ατύχημα με το πόδι και θα διορθωθεί. Anyway έχει πολύ δουλειά ακόμη.
Το έχω πάρει πολύ ζεστά κι ελπίζω να το ολοκληρώσω έστω και με διακοπές. Στο επόμενο update
θα έχω έτοιμο το κτίριο ελπίζω αλλά και κανένα όχημα. Ευχαριστώ για το χρόνο που σπαταλήσατε
για να διαβάσετε το κατεβατό, εγώ θα βαριόμουνα.
Edit : Καλά μιλάμε τώρα που βλέπω τις φωτό στάμπαρα κανά 2 σημεία από γραμμές του
καλουπιού και pin marks. Α ρε αθάνατο makro , τίποτα δεν σου ξεφεύγει. Με τον μεγεθυντικό
δεν τα έβλεπα. Επίσης φαίνονται πολύ έντονες οι αντιθέσεις στα χρώματα και πιτσιλιές, κάτι
που δεν διακρίνεται όταν παρατηρείς τις φιγούρες. Δυστυχώς αυτά είναι τα μειονεκτήματα στις
μικρές κλίμακες.