Αποστολέας Θέμα: Cromwell A.R.V. Mk I Tamiya + Legend 1/35  (Αναγνώστηκε 1094 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Cromwell A.R.V. Mk I Tamiya + Legend 1/35
« στις: Ιουνίου 01, 2013, 12:42:08 πμ »
 Καλημέρα φίλοι μου  ::salut::  Δεύτερη συμμετοχή στο G.B. μας και αυτή την φορά πρόκειται για ενα Cromwell σε διαμόρφωση A.R.V. τουτέστιν άρμα περισυλλογής. Θα χρησιμοποιήσω ως "βάση" ενα Cromwell Mk IV της Tamiya σε κλίμακα 1/35 μαζί με το κιτ μετατροπής της Legend για την έκδοση A.R.V. Mk I στην ίδια πάντα κλίμακα.
 Λίγα λόγια για το πραγματικό άρμα......Είναι γνωστό οτι πολλά άρματα μάχης μετατρέπονται σε άρματα περισυλλογής ώστε να εκμεταλλευτούμε την δύναμη έλξης που έχουν αλλά και την δυνατότητα "επιβίωσης" τους στο πεδίο μάχης, έτσι και το 1944 ξεκίνησε η μετατροπή κάποιων Cromwell Mk IV σε άρματα περισυλλογής (A.R.V.). Τελικά παραδόθηκαν 58 τέτοια άρματα A.R.V. τα οποία και εντάχθηκαν στις μονάδες μηχανικού στον στρατό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με μια πρώτη ματιά παρατηρώ οτι και πάλι θα έχουμε πάρτυ με τα ρητινένια κομμάτια  ::badgood::

(πάλι θα κάψω τα δάχτυλα μου  ::cry2:: )

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Cromwell A.R.V. Mk I Tamiya + Legend 1/35
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 01, 2013, 10:08:18 πμ »
Ωραίο θέμα Πάνο, καλή συνέχεια !!!
Το σετάκι της Λέτζεντ, είναι καλύτερο από της Ακιουρέητ ?
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 01, 2013, 10:38:01 πμ »
Σταύρο σ' ευχαριστώ φίλε μου  :wink:  Το σετ της Accurate "πέρασε" απο τα χέρια μου κάποια στιγμή και απ' οσο θυμάμαι σαν φιλοσοφία κατασκευής ήταν ολόιδια μ' αυτή του σετ της Legend. Μπορώ να πώ οτι ακόμα και τα κομμάτια ρητίνης οσο και τα p.e. ήταν θαρρείς και απο το ίδιο καλούπι, στο μόνο σημείο που διέφεραν ήταν το συρματόσχοινο που τυλίγεται περιξ της βάσης του πρώην πύργου -  μεταλλικό στην Accurate, κλωστή στην Legend. Βέβαια η ποιότητα της ρητίνης της Accurate ήταν ανώτερη αυτής της Legend, τόσο σαν "υφή" όσο και σαν σκληρότητα. "Στραβά" κομμάτια υπάρχουν και στα 2 σετ ενώ οι οδηγίες της Legend είναι μακράν καλύτερες απο 'κεινες της Accurate.

edit: Τώρα οσον αφορά την εφαρμογή επάνω στο κιτ της Tamiya δεν ξέρω μιας και τώρα "πιάνω" το σετ της Legend ενώ εκείνο της Accurate το πούλησα στο ebay πριν χρόνια και δεν το 'χω πια.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 01, 2013, 10:57:22 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 01, 2013, 11:12:22 πμ »
Επειδή ανήκω στην ίδια συνομοταξία με τον Πρόεδρο και τρελένομαι με τις περισυλλογές και τα... ακέφαλα άρματα (ακούς Ηρόδοτε :?: :wink:), το γουστάρω τρελλά το νέο σου θέμα, Πανάγο. Θα σε παρακολουθώ στενά :mrgreen:
Καλή αρχή :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2013, 01:37:24 μμ »
Πράγματι τα "ακέφαλα" έχουν κάτι ιδιαίτερο  :wink: 

Tags: