Αποστολέας Θέμα: Φρέσκο μέλος με φιγούρες  (Αναγνώστηκε 1752 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
Φρέσκο μέλος με φιγούρες
« στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 02:39:05 πμ »
Χαιρετώ όλα τα μέλη, και βεβαίως τους "φιγουράδες". :wink:

Κατ'αρχήν πρέπει να εκφράσω την ευχαριστία μου σε όλα τα μέλη που έχουν χαρίσει όμορφες στιγμές απόλαυσης και θαυμασμού για τις φιγούρες που έχουν φτιάξει και βάψει και τις μοιράζονται με όλους εμάς εδώ. Εύγε σε όλους και καλή συνέχεια, να μας δίνετε ευχαρίστηση και έμπνευση, αλλά και όρεξη να βελτιώσουμε την τεχνική μας και την ποιότητα της "δουλειάς" μας. Πάνω απ'όλα όμως, τη χαρά της δημιουργίας.

Δοκιμάζοντας όλα τα ωραία του modelclub είπα να ανεβάσω κι εγώ μερικές φιγούρες που είχα κάνει πολύ παλαιότερα (φαίνεται αυτό από το φινίρισμα :) ) αλλά και μερικές που προσπαθώ να τελειώσω αυτή την εποχή, συν τις επόμενες στη σειρά...

Ο SS Schutze είναι στα 120mm της -κλειστής πια- Fort Royal Review και ήταν η πρώτη μου φιγούρα, αν θυμάμαι καλά, κάπου 2α-3η Λυκείου. Δυσκολο θέμα για πρώτη φορά, αλλά μου προσέφερε πολλές ευχάριστες ώρες βαψίματος...χμ, εκτός από τη δυσκολία του αετού στο μανίκι. Μάλιστα δεν μου άρεσε όπως ήταν και ήθελα και...βελτιώσεις, έτσι πρόσθεσα το κάλυμμα στο κράνος από φύλλο αλουμινίου από τη σφραγίδα ενός κρασιού και πιαστράκια από το ίδιο υλικό και στόκο...Τελικά η ικανοποίηση που ένοιωσα όταν το κατάφερα ήταν η αποζημίωση! 8) Εξ'ολοκλήρου με σμάλτα Humbrol.

Ο ιππότης - με τον σταυρό "ραμμένο" στο στήθος για να αναπαριστά κάποιον σταυροφόρο- είναι του Verlinden πάλι στα 120mm, και τον έκανα σαν "οπτικό βοήθημα" για μια παρουσίαση με θέμα τις Σταυροφορίες που έιχα στο Πανεπιστήμιο (το τερπνόν μετά του ωφελίμου, χεχεχε  :lol: ). Κάπως βιαστική δουλειά αλλά καλύτερη απ'ότι περίμενα τελικά για τις ικανότητές μου, τότε. Όχι πως έχουν βελτιωθεί δραμταικά από τότε βέβαια  :wink:  Με βάση σμάλτα και από πάνω λάδια και σμάλτα.

Και η σχεδόν μηδενική βελτίωση φαίνεται από τον Hospitaller της Pegaso στα 54mm, που ακόμα είναι στα σκαριά από πρόπερσι το Πάσχα, αλλά που θα πάει, θα τον διορθώσω και θα τον (απο)τελειώσω. (Μ'αρέσει που τον διάλεξα για την 1η φιγούρα μετά από χρόνια σαν μια καλή κι εύκολη βάση για να ξαναθυμηθώ πώς είναι η αίσθηση του πινέλου στο χέρι...και το λέω για τη σημαία τη μεγάλη που θέλω να την κάνω με το χρυσό σταυρό του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ)...Είδομεν. Με βάση ακρυλικά Gunze και από πάνω λάδια.

Οι επόμενες είναι ημιτελείς και άλλες...ωραίες φιγούρες συναρμολογημένες προσεκτικά με την υψηλή τεχνική του...blue (ή white) tack!!  :lol: :oops:

Νορμανδός Σταυροφόρος στα 54mm της Elite, Ο Ούγγρος βασιλιάς Matthias Corvinus (Hunyadi) στα 70mm της El Viejo Dragon, ένας SS Schutze, Ardennes στα 120mm του Verlinden και ένας US Marine, Tet, Vietnam, στα 200mm της Kirin - ναι, αυτός με τη σπασμένη κάννη του Μ16...κάπως θα βρω να αποκαταστήσω τη ζημιά όταν έρθει η ώρα. Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη!  :)

Αυτά τα ολίγα για να σας ζαλίσω, προς το παρόν.

ΠΑ

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Φρέσκο μέλος με φιγούρες
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 02:55:00 πμ »
Μπήκες με όρεξη για να γουστάρουμε όλοι...

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 08:19:29 πμ »
Φίλε Καλώς ήρθες . Θα περάσουμε καλά εδώ όλοι μαζί παρέα !! Προχώρα και βάφε καιμην αγχώνεσαιγια το τι έχει τελειώσει και τοτι είναι ατέλειωτο . Μια συμβουλή . αν 'εχεις γενικότερα δυσκολία (απο πλευράς χρόνου κ.λ.π.) στο να τελειώνεις φιγούρες, η βαριέσαι εύκολα, παίξε με τισ 54άρες γιατί τα 120 άρια και τα 200 άριαθέλουν πολλαπλάσιο χρόνο και δεν σε βοηθούνιδιάιτερα στην βελτίωση της τεχνικής σου .
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 08:44:52 πμ »
Καλως ήρθες στην παρέα μας Πάνο :D
Οι καλλιτεχνες - συναδελφοι φιγουραδες θα σου μεταλαμπαδεύσουν τις γνωσεις τους...
και  εσυ θα βελτιωνεσε μερα με την μερα  :wink:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Kisifer

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 09:29:15 πμ »
Καλώς ήρθες φίλε Πάνο. Βλέπω ότι σχετικά έχεις διαλέξει δύσκολες φιγούρες, αν αναλογιστείς τα μεγέθη 120 και 200mm. Για αρχή και ξεκίνημα θα προτιμούσα κάτι πιο μικρό ώστε εξασκούμε με διάφορες φιγούρες, μιας και οι 54αρες τελιώνουν πιο εύκολα απο μια 200αρα. Βέβαια αυτό είναι θέμα του καθενός.
Καλώς ήρθες λοιπόν και πάλι και περιμένουμε την επόμενη φρέσκια δουλεία σου.

Ξενοφών

Αποσυνδεδεμένος savvasgr

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 11:28:19 πμ »
καλως ηρθες στην ομορφη ομαδα μας. Συνεχισε και εμεις εδω ειμαστε να βοηθησουμε σε οτι αποριες εχεις.

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 05:23:22 μμ »
καλως ηρθες

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 09:07:48 μμ »
Καλώς ήρθες στη παρέα μας! Και μπήκες δυναμικότατα απ'ότι βλέπω! Πολύ ωραίες δουλειές πράγματι. Καλή συνέχεια σου έυχομαι και πολλές πολλές ακόμη δημιουργίες!
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 09:45:17 μμ »
Παρα πολυ καλες δουλειες. Καλη συνεχεια

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 14, 2006, 01:04:13 πμ »
Πάει καιρός από το πρώτο Post, αλλά έπεσε δουλειά.

Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, και την ενθάρρυνση.

Χαίρομαι που εκτός από το να θαυμάζω τη δουλειά και την τεχνική και έμπνευση όλων, θα μιλάμε κιόλας από "κοντά".   :)

Major Goose και Kisifer καλά τα λέτε. Πιο μικρός νόμιζα ότι μεγαλύτερη κλίμακα = πιο εύκολο, με τον καιρό κατάλαβα πως είναι ανάποδα. Τώρα έχω γεμίσει με 54-άρες φιγούρες (όλες μεσαιωνικές) και σιγά-σιγά θα τις τελειώσω. Ευελπιστώ και στη δική σας πολύτιμη βοήθεια και συμβουλές, αλλά και κριτική θα έλεγα για τη συνεχή βελτίωσή (όπως πολύ σωστά είπε και ο 117tacan). Ιδιαίτερα έχοντας παρακολουθήσει την πορεία των δημιουργιών σας και στο planetfigure & στο νεότερο Historicuus Forma, είναι μεγάλη και ευτυχής η δυνατότητα να τα λέμε και από εδώ. Ετεροχρονισμένα συγχαρητήρια για όλα όσα έχω δει και απολάυσει από τα χέρια σας.

Η συνέχεια έπεται...

Π.

Υ.Γ. Ακόμη δεν έχω μάθει σχεδόν κανένα όνομα & χρησιμοποιώ το username, γι'αυτό ζητώ λίγη υπομονή ώσπου να τα μάθω σιγά-σιγά

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 15, 2006, 08:01:04 μμ »
PZ-PANOS
Τον καπετάνιο από το Starblazer πως σου είρθε και τον έβαλες;
Ο Kisifer έγραψε ότι η μεγάλη κλίμακα είναι δύσκολη - δεν συμφωνώ. Εάν συνεχίσεις σε αυτή θα γίνεις πολύ καλός. Προσωπικά ξέρω άτομο το οποίο έχει φτιάξει κάπου 20 μεταλλικές στα 54mm. ΔΕΝ κατόρθωσε να φτιάξει τον γάλλο musketeer της Miniart. Θα το πάρω εγώ που φτιάχνω φιγούρες στην 1/72 για να του μπω στο μάτι.
Αν αυτό σε εκφράζει συνεχισε και στο τέλος θα γίνεις πολύ καλός. Ακόμα και αν δεν γίνεις, κάνεις κα΄τι που πραγματικά σου αρέσει.

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 17, 2006, 12:21:00 πμ »
Γειά σου OANNHSEA

Τον Captain Avatar τον έβαλα διότι εκείνες τις μέρες έτυχε να βρώ επεισόδια starblazers στο youtube.com και ήμουν επηρεασμένος. Μου άρεσε και σαν εικόνα, και ήταν και μέρος μιας ευρύτερης έρευνας που είχα κάνει επί μήνες στο Internet σχετικά με παλιά cartoon και σειρές απο τα 80's (συγκέντρωσα φωτογραφίες και βιντεάκια αρκετών GB). ʼλλος ένας λόγος ήταν και το όνομα του: Captain Avatar (όνομα και πράγμα ε;  :) )

Όσο για τις φιγούρες, δεν σταμάτησαν να μου αρέσουν οι μεγαλύτερες των 54χιλ. Όλες όσες με ελκύουν σαν θέμα είναι ωραίες, ανεξάρτητα της κλίμακας. Και σε όλες τις κλίμακες χρειάζεται η ανάλογη "προπόνηση" για την βελτίωση της τεχνικής, κάθε μία βέβαια χρειάζεται και την δική της προσέγγιση. Έτσι, μου φαίνεται ότι οι 54χιλ. παρουσιάζουν μια ευκαιρία για την εξάσκηση στην απόδοση της λεπτομέρειας, και "συγχωρούν" ίσως κάποια λάθη. Θα το διαπιστώσω εν καιρώ, φτιάχνοντας μία-μία τις υπάρχουσες άφτιαχτες (αποκλειστικά μεσαιωνικές για την ώρα).

Σ'ευχαριστώ και για την ενθάρρυνση, μας χρειάζεται.

Π.

Tags: