Αποστολέας Θέμα: Η βελόνα και πόσο βαθιά φτάνει...(BADGER 200)  (Αναγνώστηκε 2208 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Η βελόνα και πόσο βαθιά φτάνει...(BADGER 200)
« στις: Μαΐου 19, 2013, 06:40:58 μμ »
Καλησπέρα.
Η κατάσταση ειναι αυτή..

Οπως βλεπετε προσπαθω να ψεκάσω λίγο νεράκι , αλλά βγαινει μονο αερας στο κυπελάκι, ενώ απο κάτω όπως φαινεται στο βελάκι, κανει κάποιες φυσαλίδες κι εκεί, παρόλο που το έχω σφίξει πολύ με το κλειδάκι του..

ΝΑ ενημερώσω ότι  ειναι  η 2η φορά που  πιάνω  αερογράφο στα χέρια μου.
Η πρώτη ηταν με συμφουρίστα που με μυησε στα μυστικά, αλλά κατά πώς φαίνεται εγώ δεν το έχω..

Λοιπόν :
Αν βάλω την βελόνα πολύ μπροστά , ΔΕΝ κάνει μπουρμπουλήθρες, αλλά βγαζει μονο αερα..
Αν βάλω την βελόνα πολύ πίσω, τότε το περιεχόμενο του κυπέλου,απογειωνεται προς τα πάνω...

Τι χάνω πάλι εδω πέρα ?
Ο α/γραφος ειναι ο badger 200..

Ευχαριστω !

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Η βελόνα και πόσο βαθιά φτάνει..
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 19, 2013, 06:52:41 μμ »
εχεις τον παλιό -200 με τη συμβατική κεφαλή.
εκεί που δείχνει το βελάκι σου, στο σημείο που βιδώνει η κεφαλή στο σώμα ,
κανονικά πρέπει να υπάρχει ένα μικρο δαχτυλιδι απο τεφλόν (λευκό) που στεγανοποιεί τη συνδεση.
μαλλον το εχεις χασει ή δεν εχεις σφίξει όσο πρέπει.
με τη βελόνα τέρμα μπροστά,  καλά κανει και βγαζει μονο αέρα
με τη βελόνα προς τα πίσω εαν δεν είχες διαρροή θα ψέκαζες κανονικά.
δες το και τα ξαναλεμε
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 19, 2013, 06:59:15 μμ »
Καταρχήν μην σφίγγεις "πολύ" το μπεκ με το κλειδάκι.. Θα σου μείνει στο χέρι... Με το κλειδί όταν αισθανθείς ότι "δένει", το αφήνεις...
Τώρα όταν η βελόνα είναι τέρμα μπροστά σωστά δεν βγάζει χρώμα γιατί κλείνει(η βελόνα) το μπεκ.. Σίγουρα δεν πρέπει να την βάζεις πολύ πίσω... Από το "πολύ μπροστά" άρχισε και τράβα τη βελόνα ελάχιστα προς τα πίσω... Αν όλα πάνε καλά θα αρχίσει , καθώς  τραβάς προς τα πίσω τη βελόνα και πατάς σκανδάλη να βγάζει χρώμα...
Βέβαια αν κάνει στο κυπελάκι μπουρμπουλήθρες σημαίνει πως κάτι κόβει τη ροή του χρώματος και γι αυτό το γυρνάει πίσω και το βγάζει... Δδλ θέλει καθάρισμα, γιατί είτε σκουπιδάκι είτε χρώμα υπαρχει μέσα... Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ... :oops: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 19, 2013, 08:15:26 μμ »
Το «βιδάκι» 1 είναι για να βάζεις και να βγάζεις την βελόνα σου. Την βελόνα την βάζεις μέσα μέχρι να «πατήσει» καλά αλλά όχι με δύναμη στην άκρη. Δεν βάζεις δύναμη, απλά την σπρώχνεις στη θέση της. Χαλάρωσε λοιπόν το βιδάκι 1 και φέρε την βελόνα στη θέση της. Μετά σφίξε το βιδάκι και μην το πειράξεις, παρά μόνο για να βγάζεις και να βάζεις την βελόνα.

Το βιδάκι 2 είναι για να ρυθμίζεις την δέσμη σου. ʼρχισε λοιπόν να το ξεβιδώνεις και θα δεις ότι εκεί που ο αερογράφος δεν ψέκαζε καθόλου αρχίζει και ψεκάζει κανονικά. Όσο περισσότερο ξεβιδώνεις τόσο πιο πολύ μεγαλώνει η δέσμη σου.

Αυτό που με προβληματίζει στην φωτογραφία είναι ότι κάνει μπουρμπουλήθρες χωρίς να έχεις πατήσει την σκανδάλη.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 19, 2013, 09:16:58 μμ »
Eυχαριστώ όλους για τις απαντήσεις .
Όχι Σταύρο  δεν το έχω χάσει το τεφλόν το λευκό..
Ακολούθησα τις οδηγίες και πάλι τα ίδια έχω..
Από αύριο θα τον λύσω μπας και είναι πουθενα βουλωμένο..

Νικο thanx για την επεξηγηση,  αν και αυτα τουλάχιστον τα ήξερα.
ΝΑ σε ρωτησω .. Αν το βιδάκι 2 θελω να το χαλαρώσω  για να ανοίξει η δέσμη,  έτσι όπως έχουν έρθει πολύ κοντά με το άλλο βιδάκι  , αναγκαστικά τα δάκτυλά μου πειράζουν και το Βιδάκι 1 που ειναι μισό εκατοστό από το άλλο. Για να ανοίξει/κλείσει η δέσμη θα πρέπει το βιδάκι 1 να ΜΗΝ κινείται μαζί με το άλλο ;

Σωστά ;;

Α και για τις  μπουρμουλήθρες που λες .... ειναι γιατι καποια στιγμη εβαλα λιγο αζαξ , το οποίο ακόμα και χωρις πατημα σκανδάλης , αφηνει αρκετα δευτερολεπτα τις μπουρμπουληθρες ζωντανές

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 19, 2013, 09:22:49 μμ »
Όταν λασκάρεις ή βιδώνεις το βιδάκι 2 κουνιέται ΜΑΖΙ και το βιδάκι 1. Αν προσέξεις το 1 βιδώνει πάνω στο σώμα του 2.

ʼρα όταν κουνιέται το 2 παρασύρει μαζί του και το 1 και τη βελόνα. Γι' αυτό και είναι και μεγαλύτερο από το 1, για να πιάνεις αυτό εύκολα και να το χαλαρώνεις όταν κρατάς τον αερογράφο.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 19, 2013, 09:25:29 μμ »
πιο απλά, το #1 βιδώνει και στερεώνει πάνω στο #2 τη βελόνα.
αρα για να μετακινησεις τη βελόνα μεσα-εξω, βιδώνεις-ξεβιδώνεις το 2.
αφού λες ότι ειχες μπουρμπουλήθρες απο την κεφαλή, σημαίνει οτι δεν την εχεις σφιξει σωστά, κι ας εχεις το τεφλόν
καλό καθάρισμα και σωστό μοντάρισμα και τα ξαναλέμε
Σ.Σ.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 26, 2013, 06:46:57 μμ »
Σήμερα είδα τον αερογράφο του Δημήτρη. Το πρόβλημα ήταν στο μπεκ του αερογράφου, ας πούμε ότι η βελόνα είχε «μπει πολύ βαθιά» με αποτέλεσμα να έχει σχιστεί όλη η άκρη του μπεκ. Το αντικατέστησα με άλλο δικό μου και ο αερογράφος δουλεύει μια χαρά.

Επίσης να ευχαριστήσω το Δημήτρη για τον κόπο που έκανε και μου έφερε τον καινούργιο μου badger. ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 26, 2013, 07:33:43 μμ »

Ωχ... αυτό για να γίνει θέλει πολύ δύναμη, πως έβαζε μέσα τη βελόνα, με το σφυρί; Εκτός αν το μπεκ ήταν εκ γεννετής προβληματικό.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 26, 2013, 07:39:07 μμ »
Γιώργο τον αερογράφο τον είχαμε ελέγξει κατά την παραλαβή. Το πιο πιθανό αίτιο και ταυτόχρονα «ατυχία» του Δημήτρη ήταν ότι το πίσω τεφλόν στεγανοποίησης μεταξύ του χώρου του χρώματος και του χώρου της βαλβίδας του αέρα είναι πολύ πολύ σφιχτό και ζορίζει αρκετά την βελόνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρειάζεται αρκετή δύναμη για να έρθει η βελόνα στην τελική της θέση, κι αν κάποιος δεν είναι σχετικά έμπειρος μπορεί να την πατήσει εύκολα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 29, 2013, 04:51:13 μμ »
Επειδή ειμαι εκ φύσεως ανθρωπος διστακτικός, με τιποτα δεν θα ζόριζα την μύτη. Αυτό δηλαδή που λέει ο Γιώργος, οτι την εβαζα με σφυρι δεν το έκανα σε καμια περίπτωση..

Οτι καποια στιγμη τον πίεσα λίιιγο παραπάνω, μπας και βάψει , αυτό είναι αλήθεια.

Κατα τη γνωμη μου λοιπόν, η αλήθεια ειναι καπου στη μέση.. ( γνωμη ασχετου παρόλα αυτά)
Οταν τον ειχαμε πρωτοδοκιμασει με τον γιατρο, ολα ηταν ρολόι..
Ηταν βεβαια πολυ σφιχτό και δυσκολο να βγαλεις την βελόνα.. και να την σπρώξεις μπροστα στα τελειώματά της..
Αλλα βάψαμε μια χαρά...

Οταν πήγα σπίτι όμως και το εσπρωξα μονος μου , ίσως να ηταν και καπως προβληματικό το μπεκ , ίσως το ζόρισα παραπάνω..
και έγινε η στραβή..

Tags: badger