καλημερα παιδια.ειμαι νεο μελος και "νεος" στο μοντελισμο. Οπως πολλοι εδω μεσα ξεκινησαν σε μικρή ηλικια ετσι και εγω,αλλα αργοτερα το ξεχασα το αθλημα. τον τελευταιο μηνα ηθελα να ξεκινησω και παλι και επελεξα ενα ιδιαιτερο θεμα. Το διαστημικο λεοφορειο.και επειδη ειμαι ερασιτέχνης αστρονομος νομιζω οτι αυτος ο συνδιασμος ειναι τελειος.
Τωρα οσον αφορα το θεμα μας αγορασα το Space Shuttle της Academy σε κλιμακα 1/288 κυριως για να πειραματιστώ πανω του και να δω αν μπορω να φτιαξω ενα μεγαλυτερο σε κλιμακα 1/144. Το κιτ της Academy ειναι μικρο γυρω στα 20 εκατοστα αλλα ειναι ενα συμπαθητικό κιτ κατα τα αλλα. Η συγκόλληση ηταν απλουστατη (3 σταδια) αλλα το μεγαλυτερο μερος της εργασιας αφορα το βαψιμο και ολες τις υπολοιπες τεχνικες ετσι ωστε να θυμιζει στο τελος διαστημικο λεοφορειο.
Σε πρωτη φαση περασα ενα στρωμα πολυ αραιωμένου χρωματος ετσι ωστε να πασπαλίσω πανω του αλευρι για περισσότερο ρεαλισμό.
η αληθεια ειναι οτι δεν πιστευα οτι θα επιανε η τεχνικη αλλα μαλλον βγηκε καλουτσικο.

χρειαστηκε βεβαια αρκετες βελτιωσεις ωστε να πετυχω ομοιομορφία της ΕΤ. Παραλληλα ξεκινησα το βαψιμο του διαστημικου λεοφορειου. για το βαψιμο βασιστηκα στα χρωματα του κιτ της AIRFIX 1/144.

Αυτη την περιοδο προσπαθω να ολοκληρωσω τους πυραυλους και την εξωτερικη δεξαμενη ετσι ωστε να γινει οσο καλυτερο γινεται.μπορει να το αποτελεσμα να μην ειναι τελειο αλλα μπορω να πω οτι το διασκεδασα πολυ και οτι ξεπερασε τις προσδοκιες μου.
ελπιζω να αρεσε και σε σας. οι οποιες παρατητησεις εχετε να κανετε ειναι ευπρόσδεκτες και θα με βοηθησουν να φτιαξω το κιτ της AIRFIX οπου ειναι και ο στοχος μου. πιστευω παντως οτι μεχρι τα τελη της ερχομενης εβδομαδας να το εχω τελειωσει.