Αποστολέας Θέμα: Space Shuttle Columbia Academy 1/288  (Αναγνώστηκε 2206 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mitsos_n

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
  • modelclub.gr
Space Shuttle Columbia Academy 1/288
« στις: Μαΐου 03, 2013, 01:36:10 μμ »
καλημερα παιδια.ειμαι νεο μελος και "νεος" στο μοντελισμο. Οπως πολλοι εδω μεσα ξεκινησαν σε μικρή ηλικια ετσι και εγω,αλλα αργοτερα το ξεχασα το αθλημα. τον τελευταιο μηνα ηθελα να ξεκινησω και παλι και επελεξα ενα ιδιαιτερο θεμα. Το διαστημικο λεοφορειο.και επειδη ειμαι ερασιτέχνης αστρονομος νομιζω οτι αυτος ο συνδιασμος ειναι τελειος.
   Τωρα οσον αφορα το θεμα μας αγορασα το Space Shuttle της Academy σε κλιμακα 1/288 κυριως για να πειραματιστώ πανω του και να δω αν μπορω να φτιαξω ενα μεγαλυτερο σε κλιμακα 1/144. Το κιτ της  Academy ειναι μικρο γυρω στα 20 εκατοστα αλλα ειναι ενα συμπαθητικό κιτ κατα τα αλλα. Η συγκόλληση ηταν απλουστατη  (3 σταδια) αλλα το μεγαλυτερο μερος της εργασιας αφορα το βαψιμο και ολες τις υπολοιπες τεχνικες ετσι ωστε να θυμιζει στο τελος διαστημικο λεοφορειο.
Σε πρωτη φαση περασα ενα στρωμα πολυ αραιωμένου χρωματος ετσι ωστε να πασπαλίσω πανω του αλευρι για περισσότερο ρεαλισμό.
η αληθεια ειναι οτι δεν πιστευα οτι θα επιανε η τεχνικη αλλα μαλλον βγηκε καλουτσικο.

χρειαστηκε βεβαια αρκετες βελτιωσεις ωστε να πετυχω ομοιομορφία της ΕΤ.  Παραλληλα ξεκινησα το βαψιμο του διαστημικου λεοφορειου. για το βαψιμο βασιστηκα στα χρωματα του κιτ της AIRFIX 1/144.

Αυτη την περιοδο προσπαθω να ολοκληρωσω τους πυραυλους και την εξωτερικη δεξαμενη ετσι ωστε να γινει οσο καλυτερο γινεται.μπορει να το αποτελεσμα να μην ειναι τελειο αλλα μπορω να πω οτι το διασκεδασα πολυ και οτι ξεπερασε τις προσδοκιες μου.
ελπιζω να αρεσε και σε σας.  οι οποιες παρατητησεις εχετε να κανετε ειναι ευπρόσδεκτες και θα με βοηθησουν να φτιαξω το κιτ της AIRFIX οπου ειναι και ο στοχος μου. πιστευω παντως οτι μεχρι τα τελη της ερχομενης εβδομαδας να το εχω τελειωσει.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Space Shuttle Columbia Academy 1/288
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 03, 2013, 01:42:33 μμ »
Μήπως θα έχεις πρόβλημα με το αλεύρι στο μέλλον; Ξέρεις, να χαλάσει, μυρίζει κλπ;

ωραία η προσπάθειά σου μέχρι τώρα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mitsos_n

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 03, 2013, 01:47:25 μμ »
Ελπιζω πως οχι. το ξεσηκωσα απο ενα γερμανικο site απο εναν εμπειρο μοντελιστη. θελω να πιστευω οτι θα μονωθεί απο το βερνικι και τα χρωματα και δεν θα εχει προβλημα.

Αποσυνδεδεμένος mitsos_n

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 07, 2013, 09:10:52 μμ »
Τελικα το τελιωσα σημερα και ειπα να το ανεβασω. προσπαθησα οσο μπορουσα να το σουλουπωσω και ως ενα βαθμο τα καταφερα πιστευω. ηταν πολυ χρησιμη η κατασκευη αυτου του μικρου μοντελου και πιστευω οτι μου προσφερει μια καλη βαση και μια σχετικη εμπειρια για να ξεκινησω το μεγαλο κλιμακας 1/144. αυτο το μοντελακι θα εχει σιγουρα μια θεση στην καινουργια μου βιβλιοθηκη στο ραφι με τα βιβλια αστρονομιας και επιστημης. μεγαλη χαρα παντως να φτιαχνεις κατι απο το μηδεν και να του δινεις χαρακτηρα και μορφη. ηταν μια απολαυστική κατασκευη.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 07, 2013, 11:37:48 μμ »
καλησπέρα συνάδελφε.
πρωτίστως μπορώ να σου πώ οτι το αποτέλεσμα ειναι πολύ καλο.
εχω μια μικρή αντίρηση σε 2 πραγματακια μονο
1. η κεντρική δεξαμενή δεν είναι ταχεια και αναγλυφη καθόλου ίσα ίσα ειναι λεία για να μπορεί να σπάσει το φράγμα του ηχου ευκολα κατα την εκτόξευση όλο το όχημα.
2. το αλευρι εχω κάκιστη εμπειρία οτι μετά απο κάποιο χρονικό διαστημα μερικών ετων εκτίθεται στην υγρασία και γενικά στο εξωτερικό περιβάλον και πιανει μαμούνες. κατα συνέπεια τρωνε το υπολοιπο αλευρι με καταστρεπτικα αποτελέσματα. (το εχω δει σε διόραμα φίλου.
αν θες οπωςσδήποτε να βάλει κατι ....βαλε ταλκ...ειναι ανενεργό.

πάντως πολύ όμορφο αποτέλεσμα και μπραβο σου.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος mitsos_n

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 07, 2013, 11:50:02 μμ »
ευχαριστω dive. για το αλευρι εχεις δικιο.θα δοκιμασω ταλκ και θα προσεξω την ΕΤ στο μεγαλο κιτ. ελπιζω παντως να μην συμβει αυτο σε μενα. το εχω περασει αρκετα στρωματα χρωμα και βερνικι. ειναι σιγουρο οτι θα παιξει τετοια φαση? να ανησυχω δηλαδη? Μεγαλη υποθεση να διαβαζω τετοια σχολια απο εμπειρους μοντελιστες. να σαι καλα.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 07, 2013, 11:57:59 μμ »
εμπειρός δεν είμαι απλα ασχολούμαι ας το πούμε αρκετά με την διαστημική θεματολογια.  :wink:
πάντως με το αλευράκι θα το δεις θα εχεις θέμα. ευχομαι και ελπίζω οχι γιατι θα το ξαναβάφεις.
πάντως θελει πολλα χρονια μεχρι να γινει αυτο.
ασχολείσαι με τα διαστημικά κυριως?

Αποσυνδεδεμένος mitsos_n

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 08, 2013, 03:36:53 μμ »
παλιοτερα εκανα τα παντα αλλα δεν μπορω να πω οτι το ειχα το θεμα. κυριως αεροπλανα και ελικοπτερα,αλλα απο αυτα που θυμαμαι οτι βγηκανε καλα ηταν ενα MLRS, ενα mirage 2000 φορτωμένο με πυρηνικά, και καποια αλλα. το μονο διαστημικο κιτ που ειχα δοκιμασει τοτε ηταν ενας πυραυλος   Ariane.
   απο τοτε το αφησα το θεμα αλλα τωρα που εχω χωρο και χρονο αποφάσισα να ασχοληθω πιο σοβαρα με κατι το οποιο ηθελα παντα αφου συνδιαζει δυο πράγματα που μου αρεσουν. διαστημα και μοντελισμος. εκανα παντως μια βολτα και στα αλλα θεματα SCI-FI και ειδα πολυ ωραια θεματα.  χρειαζομαι παντως συμβουλες για το πως μπορω να τα κανω πιο ρεαλιστικα. σημερα ξεκινησα το μεγαλο και ειδα οτι θα εχω θεμα με το ET. το κιτ της AIRFIX παντως εχει πολλα αρνητικα. θα χυσω πολυ ιδρώτα μεχρι να το ολοκληρωσω.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 08, 2013, 03:41:19 μμ »
ότι θες και το γνωρίζω..... εδω είμαστε....ελευθερα.
αλλωστε πολλοι συνάδελφοι θα σου δωσουν τρομερές πληροφορίες για πολλα θέματα. :wink:

Αποσυνδεδεμένος mitsos_n

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 08, 2013, 04:05:26 μμ »
thanks φιλε dive

Tags: