Αποστολέας Θέμα: AFV Club - AEC 4x4 Armoured Command Vehicle - 1/35  (Αναγνώστηκε 7902 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: AFV Club - AEC 4x4 Armoured Command Vehicle - 1/35
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 08:06:36 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τη συμβουλή, η αλήθεια είναι είχα ξεχάσει τελείως την επιλογή της γάζας και έσπαγα το κεφάλι μου τι υλικό να χρησιμοποιήσω εκτός από καλσόν  :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 01:43:11 μμ »
Μια μικρή πρόοδος:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα χρησιμοποιήσω τα συγκεκριμένα κάνιστα ή αν θα χρησιμοποιήσω αυτά του κιτ. Μπορεί στο τέλος να μην βάλω και τίποτα αν και όχημα στη Β. Άφρικη χωρίς κάνιστρα, δεν νοείται

Χρήστος

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 02:02:55 μμ »
Πολύ ωραία προχωράει. Μου αρέψει πολύ το βάψιμο. Σε κάποια σημεία θέλει λίγο διόρθωση με το πινελάκι αλλά μπορεί να καλυφθούν και με τη σκόνη κλπ.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 02:08:55 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ::salut::
Πιστεύω πώς με το wash και το σκόνισμα θα καλυφθούν οι ατέλειες. Επίσης να προσθέσω ότι στην τελική του μορφή, όλες οι πόρτες θα είναι ανοιχτές.
Θα του περάσω ένα χέρι παρκετίνη για να δέσουν οι χαλκομανίες με το χρώμα και όταν στεγνώσει θα το κάνω wash, μάλλον με ώχρα και μετά θα πέσουν και οι σκόνες σε λίγο πιο σκούρο τόνο.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 02:31:03 μμ »
Φιλε παρολη τη δουλεια που εχεις ριψει,λυπαμαι που το λεω αλλα το μοντελο πρεπει να παει για ξεβαμα.
Το χρωμα σου εχει δημιουργησει απολυτα σαγρε επιφανεια η οποια δεν μπορει να καλυφθει με κανενα τροπο.
Αν συνεχισεις με wash θα βρεις το προβλημα μπροστα σου.
Ειναι κριμα για τη δουλεια που εχεις κανει αλλα και την αξια του μοντελου.
Επισης εψαξα στο ποστ να βρω ποια χρωματα χρησιμοποιησες για την caunter και δεν το ειδα και η επιλογη των αποχρωσεων μαλλον δεν ειναι σωστη.
Αλλη μια συμβουλη τα φορτωματα που εχεις βαλει μη τα χρησιμοποιησεις δεν συναδουν με την ποιοτητα του κιτ.
Με καθε καλη διαθεση.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 04:54:24 μμ »
Τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι το Light Stone, ένα μιξ napoloenic green/light grey και το Slate Grey, όλα της lifecolor.
Στις οδηγίες έδινε radome + white 2:1, dark green και grey. Θεωρώ ότι και οι δύο συνδυασμοί, μάλλον δεν είναι σωστοί.
To ιδανικό θα ήταν κάτι τέτοιο:
Click to see the original size.

Αλλά τα χρώματα της lifecolor (ενώ έχουν τον ίδιο τίτλο) δεν πλησιάζουν σε απόδοση του χρώματος αυτά της xtracolour. Αποφάσισα να κρατήσω όπως είναι το βάψιμο γιατί αλλού (http://www.german.o5m6.de/max.html) τα σχεδιαγράμματα φέρνουν σε αυτό που έχω κάνει εγώ.

Όσον αφορά την υφή, το πρόβλημα μου το δημιουργεί το αστάρι της tamiya και μάλλον φταίει το γεγονός ότι το διαλύω σε οινόπνευμα και όχι σε thinner. Είχα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και με το Α13 και τελικά με τα πλυσίματα και τα σκονίσματα έστρωσε η κατάσταση.

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές  ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 05:39:14 μμ »
Φίλε μου καλησπέρα και συγχαρητήρια για την κατασκευή σου.. Είναι όντος ένα δύσκολο κιτ το οποίο χρειάζεται αρκετές ώρες δουλειάς..

Σχετικά με το βάψιμο τώρα... Θα συμφωνήσω και εγώ με τον major, είναι όντος κρίμα μια τόσο καλή δουλειά κατασκευαστικά να έχει ένα μη προσεγμένο βάψιμο..

Τόσο η υφή του χρώματος σου, όσο και τα μασκαρίσματα σου αδικούν το υπόλοιπο της δουλειάς σου.

Επειδή προφανός τα έχεις όλα κολλημένα και δεν μπορείς να πάς σε λύση καθαριστικού φούρνου σου προτείνω το εξής... Βάψε το όλο μαύρο, έπειτα ξεκίνα με αραιωμένο το βασικό σου σε πολλά στρώματα και τέλος αφού περάσεις ένα βερνίκι τότε δούλεψε με τις ταινίες μασκαρίσματος για να μην σηκώσεις το βασικό σου χρώμα..

Βέβαια αυτή είναι πάντα η δική μου άποψη, σίγουρα εσύ σαν δημιουργός ξέρεις καλύτερα! Καλή συνέχεια φίλε  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 06:50:50 μμ »
Το μοντελο ειναι βαμμενο με ακρυλικα,αρα το το να το ξεβαψεις ειναι ευκολη υποθεση.
Τα χρωματα της caunter einai δεδομενα.Αν χρησιμοποιουσες κατευθειαν το σετ της Lifecolor τοτε αντι για  πρασινιζον μιξη θα ειχες χρησιμοποιεισει το Light greyπου δινει.
Μαλλον ομως επηρεαστηκες απο το site που δινει την καλλιτεχνικη απεικονιση εξου και το λαθος.
Ωστοσο για την μεγαλυτερη αυθεντικοτητα μαλλον σε αυτες τις βαφες ειναι μονοδρομος η White ensign.
Δεν νομιζω οτι τα φιλτρα,wash και σκονες εξαφανιζουν την σαγρε επιφανεια στις φωτο μπορει στην πραγματικοτητα ομως οχι.
Απο κει και περα εσυ αποφασιζεις.
Καλη τυχη
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 08:05:25 μμ »
Καταρχήν, σας ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σας και όλα τα λάθη που έχετε επισημάνει τα έχω παρατηρήσει και εγώ ο ίδιος.
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι μέχρι να φτάσω σε ένα επίπεδο, θα χαλάσω αρκετά μοντέλα, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν μπορώ να το αποφύγω και έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα. Δεν θα μπώ στη διαδικασία να το ξεβάψω γιατί θα έπρεπε να το είχα μασκάρει/βάψει ΠΡΙΝ κολλήσω κάποια κομμάτια. Δεν κρύβω ότι να επαναλάβω την διαδικασία αυτή, θα με κουράσει αφάνταστα και ενδέχεται να είναι εξίσου απρόσεκτη.
Είμαι λάθος που θα το συνεχίσω ως έχει, αλλά σε αυτό το σημείο που το έχω φτάσει, ομολογώ ότι το ξέβαμμα και βάψιμο από την αρχή, με φοβίζει. Σκοπός μου είναι να βελτιωθώ μέσα από την δημιουργία κιτ, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι κάποια θα έχουν λάθη. Χαίρομαι που μου τα επισημαίνετε και τα λαμβάνω όλα υπόψη μου και ευελπιστώ σε μελλοντικές κατασκευές να τα αποφύγω. Θα το συνεχίσω λοιπόν ως έχει και φυσικά θέλω να συνεχίζετε να σχολιάζετε τις εργασίες μου στο κιτ. Πάω τώρα να του περάσω ένα χέρι παρκετίνη.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 08:28:56 μμ »
Χρήστο, εφόσον δεν έχεις κουράγιο για reset, θα σου πρότεινα να μη του ρίξεις παρκετίνη η οποία είναι πολύ λεπτόρευστη, αλλά να του περάσεις δύο, τρία λεπτά χέρια βερνίκι, το οποίο καλύπτει καλύτερα (όσο είναι δυνατόν βέβαια) τις όποιες ανωμαλίες του χρώματος :wink:
Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 08:42:37 μμ »
... να του περάσεις δύο, τρία λεπτά χέρια βερνίκι, το οποίο καλύπτει καλύτερα (όσο είναι δυνατόν βέβαια) τις όποιες ανωμαλίες του χρώματος...

Χ10!  ::thumbleft::
Άν έχεις και το Tamiya,ακόμα καλύτερα.Πάντως,αν θές τη γνώμη μου,άστο για λίγο στην άκρη,πιάσε ένα άλλο κιτ να ξεπήξεις και μετά ξανασκέψου το reset  :wink:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 08:56:38 μμ »
Σας ευχαριστώ για τη συμβουλή με το βερνίκι, αλλά δυστυχώς πρόλαβα και πέρασα παρκετίνη, θα περάσω και δεύτερο χέρι και αύριο αν είναι.
Πάντως, την προηγούμενη φορά που είχα το ίδιο θέμα με το βάψιμο, στο τέλος η κατάσταση ήταν ανεκτή:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Ελπίζω να καταφέρω και σε αυτό, τουλάχιστον το ίδιο αποτέλεσμα.

Χρήστος

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 09:29:31 μμ »
Μια χαρά θα βγει. Το τέλειο είναι ο εχθρός του καλού. Κι αν είν' σαγρέ, δεν θα ...γλιστράει.
Η Caunter είναι πονεμένη ιστορία. Έχω βάλει σε Matilda και Stuart τα προτεινόμενα της Airfix που είναι κουκουρούκου (ιδίως το γαλάζιο 65)... Φταίει εκείνο το μουσειακό κομμάτι που έχει μπερδέψει πολύ κόσμο...

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 10:37:56 μμ »
Κι αν είν' σαγρέ, δεν θα ...γλιστράει.
Να του βάλω σος για να γλυστράει, που έλεγε και στη διαφήμιση! :mrgreen:

Όσον αφορά το μπλεδάκι στην caunter, έχω δεί ένα σωρό μοντέλα με μπλέ αποχρώσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Mike Starmer έχει ρίξει πολύ δουλειά πάνω στο θέμα αυτό και θεωρείται ως ο πλεον ειδικός πάνω στην παραλλαγή και στο βιβλιαράκι του αναλύει το θέμα πολύ διεξοδικά.

Τέλος πάντων, όσο ζώ μαθαίνω, σκοπός μου είναι να βγεί όσο το δυνατόν καλύτερο και να μου γίνει το πάθημα, μάθημα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 04:57:39 μμ »
δυστυχώς δεν το βλέπω να τελειώνει μέσα στα όρια του GB  :oops:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 04:52:20 μμ »
Μερικές φωτογραφίες του εσωτερικού:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και το εξωτερικό μέχρι στιγμής:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Μόλις στεγνώσουν τα pigments, θα πέσει σκούπισμα με πινέλο και μετά θα κάνω pin wash σε rivets και σημεία που ενώνονται οι πλάκες για να τονισθεί η λεπτομέρεια. Πρέπει επίσης να φτιάξω την τέντα γιατί είναι πολύ τεντωμένη. Νομίζω και το chipping μου χρειάζεται δουλειά, οπότε αναμένω προτάσεις/παρατηρήσεις/ιδέες.  ::salut::

υ.γ. ελπίζω να σας αρέσει μέχρι εδώ 8)

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 20, 2013, 01:07:12 μμ »
Τέλος.