Αποστολέας Θέμα: Panzer IV Ausf D και Ausf E (Mirage 1/72)  (Αναγνώστηκε 878 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Panzer IV Ausf D και Ausf E (Mirage 1/72)
« στις: Απριλίου 17, 2013, 07:04:55 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,
Συνεχίζοντας το (νέο) παντσεροβιολί μου και με το Ausf C σχεδόν τελειωμένο, ξεκίνησα τα δύο επόμενα: D και E μαζί λοιπόν. Σαν βάση χρησιμοποίησα το Ausf D της Mirage (το μοναδικό άλλωστε 72άρι). Έτσι το D, έγινε ΟΟΒ, εκτός από κάτι λίγα ψιλικοκά  :mrgreen:. Το Ε όμως ήταν άλλη ιστορία: Καθώς, παρά τη γενική τους ομοιότητα είχαν αρκετές διαφορές - κυρίως στον πύργο. Έτσι χρησιμοποίησα τον πύργο από ένα κιτ της Revel (Ausf J) και λεπτομέρειες από το αρχικό κιτ. Για κάποιο λόγο όμως το μπροστινό μέρος της Revel, είναι στενότερο από αυτό της Mirage, οπότε εκεί χρειάστηκε προσθήκες και στόκους, προκειμένου να έρθει στα ίσα του. Αλήθεια, ξέρει κανείς, αν οι πύργοι των ύστερων "τεσσαριών" ήταν μεγαλύτεροι σε διαστάσεις από αυτούς των πρώιμων???

Προς ώρας, είναι περασμένα με ένα χέρι Panzer Grau της Gunze. Το σχέδιο είναι το μεν "D" να γίνει DAK, από αυτά που πήγαν στην Αφρική βαμμένα Panzer Grau και εκεί τα πλάκωσαν στη λάσπη, ενώ το Ε, αν δεν γίνει Panzer Grau, λέω να δοκιμάσω (για πρώτη φορά  :oops:) την τεχνική της λακ και να το "ασπρίσω" (σχετικές προτάσεις, παραινέσεις και σφαλιάρες δεχόμεθα  :mrgreen:)

Ελπίζω να σας αρέσουν μέχρι εδώ και περιμένω τα σχόλιά σας  (όχι για τις φωτογραφίες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς, κινούνται στα γνωστά καλλιτεχνικά στάντραρντς που έχω καθιερώσει::glossa::):salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: Panzer IV Ausf D και Ausf E (Mirage 1/72)
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 18, 2013, 01:49:44 μμ »
Απο ό,τι διακρίνεται από τις φώτο,η δουλειά σου είναι για ακόμα μια φορά καθαρή και προσεγμένη Δημήτρη  :wink:
Τα ausf D του DAK είχαν συνήθως στην αριστερή πλευρά "θέση" για μπιτόνια:

Φυσικά στην Αφρική πήγαν και πολλά ausf E.Θα είναι αρκετά δύσκολο να αναπαραστήσεις τη...λασποβαφή σε αυτή τη κλίμακα  :roll:
Το μέγεθος του πύργου παρέμεινε αμετάβλητο σε όλα τα IVαρια αφού ο δακτύλιος του ήταν ήδη αρκετά μεγάλος για να μπορέσει να φιλοξενήσει το KwK 40 L/43  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 18, 2013, 04:26:49 μμ »
Για τα jerrycans το ξέρω!!! Επειδή όμως είμαι φρέσκος στα Χριστιανικά, δεν έχω στοκ διαθέσιμο. Περιμένω ωστόσο με τη νέα εβδομάδα, "ενισχύσεις" από την Ουγγαρία, καθώς έχω δώσει σχετική παραγγελιά στους ...ταξιδευτές μας. Πάντως σκέφτομαι να τα βάλω σε rack στο πίσω μέρος, όπως φαίνεται σε μια φωτό στο 1ο βιβλίο Panzer Colors

Για τον πύργο δεν ξέρω τι να πω: Αν έχεις δίκιο (που μάλλον έχεις), ένα από τα δύο μοντέλα είναι λάθος. Προσωπικά, θα πόνταρα σε αυτό της Revel για σωστό ::dontknow::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 18, 2013, 10:59:18 μμ »
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Spoiler (hover to show)

Tags: