Εδώ και κάνα μήνα, έχω ξεκινήσει αυτό το project, με σκοπό το εν λόγω άρμα περισυλλογής να ενσωματωθεί σε διόραμα (μαζί με κάποια άλλα άρματα και οχήματα), που θα κατασκευαστεί από εμένα και τρία ακόμα εκλεκτά μέλη του φόρουμ μας

Σαν βάση χρησιμοποιώ το γνωστό πολύ καλό μοντέλο του KV-2 της Hobbyboss στην 1/48...

Αφού γίνανε οι απαραίτητες προσθήκες από φύλλο πλαστικού, μολυβδόφυλλο, χαλκόσυρμα και δύο δεξαμενές από Τ-34 (ευγενική χορηγία του Ευγένιου)...

Το μοντέλο ασταρώθηκε με δικιάς μου ανάμιξης Tamiya σκούρο καφέ. Βάφτηκε με Tamiya Nato Green (XF-67) βασικό και Gunze H303 σε επιλεγμένα πάνελς και σημεία. Επίσης ασταρώθηκε με το καφέ κι ο πύργος του KV-2, τον οποίο συναρμολόγησα, με σκοπό να φτιαχτεί για να γεμίσει κάποια γωνιά του διοράματος...

Έγινε Post shading με αραιωμένο μαύρο...

Αμέσως μετά έκανα chipping με σκούρο καφέ Vallejo. Wash, φίλτρα και τρεξίματα με ζουμιά AK και τέλος κατασκεύασα/έβαψα έναν κορμό από κλαδί φυτού. Οπότε αυτή τη στιγμή, το μοντέλο έχει αυτή τη μορφή...

Έπεται λάσπωμα (όχι πολύ βαρύ) χαμηλά, γενικότερο σκόνισμα, γραφίτης στις ακμές, λεπτομέρειες και φορτώματα (συρματόσχοινα, αλυσίδες, μουσαμάδες κλπ). Και μετά... στην αναμονή για τους υπόλοιπους να τελειώσουν τα μοντέλα τους, ώστε να ξεκινήσουμε το διόραμα
Σύντομα κοντά σας
ΜΦΧ