Αποστολέας Θέμα: ΤΡΟΧΑΙΟ ΥΛΙΚΟ 1/87  (Αναγνώστηκε 2875 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
ΤΡΟΧΑΙΟ ΥΛΙΚΟ 1/87
« στις: Μαρτίου 23, 2013, 04:58:25 μμ »
Και μια και πιασαμε το θέμα  ΗΟ μερικές  παλιότερες δουλειές σε τροχαίο υλικό ο γερανός είναι κιτ της Tichy  ενώ οι ατμομηχανές έτοιμες λειτουργικές    Bachman  με δικό μου weathering

Crane

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.

locos

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: ΤΡΟΧΑΙΟ ΥΛΙΚΟ 1/87
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 23, 2013, 06:35:20 μμ »
Η παλαίωση και το "βρώμισμα" είναι σεμιναριακού επιπέδου.
Τα λάδια, οι φθορές και η "δημιουργική" καταστροφή στο rolling stock είναι κάτι που συναντάς σπάνια στην κλίμακα αυτή.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 23, 2013, 11:02:49 μμ »
 φίλε JIMMY.K  ,   ακόμα θυμάμαι  όταν γνωριστήκαμε το 2011 στο display με τα   modules  στην  ΙΠΜΣ που μου συστήθηκες ως "τρενοβλαβής", έ, μια δόση τρενοβλάβειας την έχω είν'η αλήθεια,  νάσαι καλά,  καλές κατασκευές  ::thanx:: ::thanx:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος BarbaPanagos

• Scale 1/144
  • *
  • όπως λέμε BarbaRossa...
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 24, 2013, 09:52:45 μμ »
τέλειες φθορές και βρώμισμα! ελπίζω η εμπειρία μου στην 1/35 να μου επιτρέψει να πλησιάσω έστω και λίγο...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 24, 2013, 10:46:27 μμ »
Πολύ μου αρέσει το γερανοφόρο σύνολο.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 25, 2013, 02:02:38 πμ »
κ.Paico, BarbaPanagos και   KWSTAS  ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: αν σας ενδιαφέρει,  σε λίγες μέρες θα παρουσιάσω και κάποια καινούργια δουλειά παλαίωσης τροχαίου υλικού  σε  κλίμακα  HOe     στη θεματική ενότητα πλοίων στο θέμα    NARROW GAUGE FERRY 1/87,  είναι σχετικό με αυτά και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να δείξω βήμα-βήμα κάποιες τεχνικές  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 25, 2013, 03:21:27 πμ »
Θοδωρε το φχαριστιεμαι πολυ που σε βλεπω σε δημιουργικο οιστρο! Δωσε πραμα να χαζευουμε!!! ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 25, 2013, 10:00:36 πμ »
σιγά τον οίστρο Παναγιώτη, ενα βαρκάκι το παιδεύω 5 μήνες, κάποια στιγμή να μας πεις το μυστικό σου πως βρίσκεις το κουράγιο με τις υπερπαραγωγές σου, εσύ κάνεις Μπενχουρικά έπη  :D και εγώ βιντεοκλίπ :( ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 25, 2013, 10:20:16 πμ »
κ.Paico, BarbaPanagos και   KWSTAS  ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: αν σας ενδιαφέρει,  σε λίγες μέρες θα παρουσιάσω και κάποια καινούργια δουλειά παλαίωσης τροχαίου υλικού  σε  κλίμακα  HOe     στη θεματική ενότητα πλοίων στο θέμα    NARROW GAUGE FERRY 1/87,  είναι σχετικό με αυτά και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να δείξω βήμα-βήμα κάποιες τεχνικές  ::salut:: ::salut:: ::salut::
ʼσε , μας χτυπάς εκεί που πονάμε, :mrgreen:  σαβούρα, βρώμα, σκουριά κλπ.
Για μερικούς πάντως το φινίρισμα του γερανοφόρου συνόλου ίσως φαίνεται υπερβολικό
λόγω κλίμακος, αλλά εγώ λέω είναι όπως θα έπρεπε, κλίμακα-ξεκλίμακα.
Για βάζε μαέστρο να βλέπουμε.

::arrowred:: Edit : Το chipping πως το έκανες, με σφουγγαράκι; Διότι στην κλίμακα που δουλεύω ( Ν )
δεν είναι εφικτό έτσι όσο και να το προσπάθησα και δουλεύω ψιλό πινέλο και ιώβειο υπομονή.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 25, 2013, 11:18:49 πμ »
::arrowred:: Edit : Το chipping πως το έκανες, με σφουγγαράκι; Διότι στην κλίμακα που δουλεύω ( Ν )
δεν είναι εφικτό έτσι όσο και να το προσπάθησα και δουλεύω ψιλό πινέλο και ιώβειο υπομονή.

Εκεί πάνω έχει ό,τι μπορεί να μπει τεχνικώς και ό,τι διαβάζουμε στα βιβλία, στην πιο άρτια μορφή...
Και σκόνες και λάδια και αερογράφο και chipping και λακ και σφουγγαράκι και αλάτι και της Παναγιάς τα μάτια...
Το πρέπον δεν είναι βεβαίως να γράφω εγώ αντ' αυτού αλλά να μας περιγράψει ο ίδιος ο δημιουργός -εάν θέλει και μπορεί - τον τρόπο.

Αποσυνδεδεμένος BarbaPanagos

• Scale 1/144
  • *
  • όπως λέμε BarbaRossa...
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 25, 2013, 11:31:50 πμ »
καλή ιδέα Θόδωρε, περιμένω τη βήμα-βήμα παρουσίαση. Αν και διαβάζω τα αντίστοιχα θέματα μια παρουσίαση ειδικά για τη 1/87 είναι ότι πρέπει.
Οι τεχνικές μου έχουν μείνει πίσω εδώ και 15 χρόνια. Ήρθε η ώρα από συλλέκτης να ξαναγίνω μοντελιστής, (φρόντισαν και οι καλοί άνθρωποι που μας κυβέρνησαν να μου εξασφαλίσουν αρκετό χρόνο πλέον ως ελεύθερου επαγγελματία...)
Επειδή είμαι λίγο βιαστικός, να ρωτήσω, μετά τις σκόνες, παστέλ κλπ, μπορούμε να σφραγίσουμε με βερνίκι;  Τα στατικά τα αφήναμε έτσι αλλά τα 87άρια πρέπει να αντέχουν και στο πιάσιμο 

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 25, 2013, 12:51:32 μμ »
Για μερικούς πάντως το φινίρισμα του γερανοφόρου συνόλου ίσως φαίνεται υπερβολικό
ως προς το  ζήτημα "υπερβολή" στην παλαίωση δε μπορώ να πώ κάτι , γούστα είναι αυτά, per gustibus non est  disputandum....  το   chipping στο γερανοφόρο είναι κυρίως με σφουγγαράκι  και ασφαλώς  ναι, για Ν κλίμακα  το chipping είναι δουλειά για τον  Τσακ Νόρρις :lol: ::salut::
να μας περιγράψει ο ίδιος ο δημιουργός -εάν θέλει και μπορεί - τον τρόπο.
JIMMY.K   θα προσπαθήσω όσο μπορώ να δείξω κάποια βήματα σε ένα ήδη ανοιχτό θέμα στα πλοία- stay tuned ::salut::
Επειδή είμαι λίγο βιαστικός, να ρωτήσω, μετά τις σκόνες, παστέλ κλπ, μπορούμε να σφραγίσουμε με βερνίκι;  Τα στατικά τα αφήναμε έτσι αλλά τα 87άρια πρέπει να αντέχουν και στο πιάσιμο 
μπορείς αλλά θα χάσεις αρκετό απο το εφέ, γενικά δε χρησιμοποιώ πολλά βερνίκια, αλλά εξαρτάται και τι βολεύει στον καθένα, δεν έχω την ευτυχία να έχω λειτουργικό διόραμα τραίνων, οπότε δεν το έχω αντιμετωπίσει σα πρόβλημα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 25, 2013, 12:58:04 μμ »
Θόδωρε "Chuck Norris" τα ξεπάτωσες!!!!Πανέμορφο αποτέλεσμα, με έχεις βάλει άσχημα στην πρίζα(ευχάριστα πάντα, άλλο που δεν θέλω και εγώ :mrgreen:).Περιμένω συνέχεια και εδώ αλλά και στο μανάρι πλοίο :wink: ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 25, 2013, 01:09:49 μμ »
Θόδωρε "Chuck Norris" τα ξεπάτωσες!!!!Πανέμορφο αποτέλεσμα, με έχεις βάλει άσχημα στην πρίζα(ευχάριστα πάντα, άλλο που δεν θέλω και εγώ :mrgreen:).Περιμένω συνέχεια και εδώ αλλά και στο μανάρι πλοίο :wink: ::salut::
ραντεβού στα πλοία! ::peiratiko:: ::armee_smilies120:: ::armee_smilies121::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 25, 2013, 01:19:42 μμ »
αν σας ενδιαφέρει,  σε λίγες μέρες θα παρουσιάσω και κάποια καινούργια δουλειά παλαίωσης τροχαίου υλικού  σε  κλίμακα  HOe     στη θεματική ενότητα πλοίων στο θέμα    NARROW GAUGE FERRY 1/87,  είναι σχετικό με αυτά και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να δείξω βήμα-βήμα κάποιες τεχνικές  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Μας ενδιαφέρει, μας ενδιαφέρει!

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 25, 2013, 08:17:15 μμ »
Μας ενδιαφέρει, μας ενδιαφέρει!
   ::sprechende_015:: ::thumbleft:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Στεφανος