Αποστολέας Θέμα: ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ  (Αναγνώστηκε 7910 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 05, 2012, 09:45:42 μμ »
Μ110 ΚΑΙ Μ110Α2 (Ιταλέρι)
Μ107 (Ιταλέρι)
Μ52 από Hobby Fan
Μ115 της AFV το ρυμουλκούμενο 8' με το nickname "ο βούδας", αναφέρθηκε και πιό πάνω.
Το Paladin θέλει εκτεταμένες μετατροπές (ουσιαστικά δεν γίνεται) να γίνει Μ109, το έφτιαξα πρόσφατα, πρώτα από όλα έχει μια σκαλοπατάρα στη πάνω πλευρά του πύργου, έχει μακρύτερο πύργο, παραπανίσια πορτίτσα, διαφορετικό ασφάλιστρο κάνης κλπ...για αμερικάνικο KFOR φούλ λασπωμένο, είναι όλα τα λεφτά....
Τέλος το κτηνώδες Μ125 φορτηγό, πού έσερνε τον βούδα!
 Από τα παραπάνω έχω τα μισά και θα ήθελα και τα υπόλοιπα....
::salut::
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 05, 2012, 10:06:02 μμ »
Τα Μ107 Μ110 και Μ110Α2ειναι δυσευρετα πλεον και στο ebay κτυπανε μεχρι και 50EUR,και το Μ52 εχει περι τα 100 δολλαρια ,για το Μ109 θα το κυκλοφορησει η Kinetic σε συνεργασια με την Italeri μαλλον

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 05, 2012, 10:15:16 μμ »
Τα Μ107 Μ110 και Μ110Α2ειναι δυσευρετα πλεον και στο ebay κτυπανε μεχρι και 50EUR,και το Μ52 εχει περι τα 100 δολλαρια ,για το Μ109 θα το κυκλοφορησει η Kinetic σε συνεργασια με την Italeri μαλλον

συμφωνώ και επ' αυξάνω! για το Μ52 όμως http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=HF%20002 όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε και χωρίς μεταφορικά!  :wink: Και μετά την αναγγελία επανακυκλοφορίας του Μ110α2, προσεύχομαι για το Μ44 το οποίο χάρην του βενζινοκινητήρα του και μαζί με μπριζολίτσες από fimo γίνεται διοραματάρα....
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος bouxmaxer

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Κως
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 06, 2012, 02:59:32 πμ »
Τα κυπριακά Α/Κ βλέπω δεν τα έχεις στη λίστα σου ε;      DANA,  AMX-13 Mk F3 κλπ

Click to see the original size.

το έχω στα υποψιν απλά εκτός ότι δεν έχω υπηρετήσει ποτέ σε αυτό το νησί μας δεν έχω και κάποιο γνωστό για να που πεί τι έχουμε
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 06, 2012, 09:54:02 μμ »
Ξέχασα να ρωτησω εκτος απο τις ερπυστριες της Bronco για το PzH υπάρχει κάποιο PE???? οπου και να εψαξα δεν είδα τπτ γιατι ρε γαμωτο
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 06, 2012, 10:33:09 μμ »
Ξέχασα να ρωτησω εκτος απο τις ερπυστριες της Bronco για το PzH υπάρχει κάποιο PE???? οπου και να εψαξα δεν είδα τπτ γιατι ρε γαμωτο
Eduard κοιταξες;
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 06, 2012, 10:55:17 μμ »
Φίλε bouxmaxer εχεις βαλει υψηλους στοχους και σου ευχομαι καλη τυχη. Το RΗ-202 το παράγει η Hecker & Goros σε μέταλλο και το ΚΔΠ το παράγει σε πολυεστερική ρητίνη η White Tower. Και τα 2 τους σε κλίμακα 1/35 φυσικά. Την παρουσίαση της κατασκευής και για τα 2 τους, μπορείς να δεις στο φόρουμ MIG  οπου τα εχει φτιαξει ενας φιλος μου και εχουν παρουσιαστει και σε εκθεσεις του Πηγασου Θεσ/νικης στα ακόλουθα λινκ, μια και  μπορει να σου φανουν χρησιμες οι  λεπτομεριες της παρουσιασης-κατασκευης  [ Και το ΚΔΠ ειναι πολυ καλο, αλλα θελει και καλη εμπειρια ]  ::salut::

http://www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=8422

http://www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=8268
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 07, 2012, 01:47:22 πμ »
 ::arrowred:: sgt-major δεν κοιταξα αλλα θα παισει ψαξιμο αποψε κιολας

Spoiler (hover to show)

::arrowred:: Jagdpanther Φιλε ευχαριστω το ΚΔΠ το έχω δει μιας και μου ανεφερε και αλλος φιλος απο δω μεσα. Ειναι πολύ ωραία κομμάτια και τα 2. και τα λινκ σου θα μου χρειαστουν στην πορεία σίγουρα. Όσο για την εμπειρία δεν έχω μεγάλη αλλά αμα δεν μου τριφτουν και λιγο τα μούτρα ...................   :lol: :lol: :lol: :lol: άλλωστε αμα δεν κάνω και καμιά πατάτα πως θα δώσω τροφη για κράξιμο στον sgt-major (τι θα κάνει όλη μερα)χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 16, 2012, 08:13:13 μμ »
Εν αναμονη του χαρτιου που θα με φερει στο σπιτι μου μετα απο 10 χρονια ειπα να κανω μια επισκεψη στο luckymodel και κανω μερικα ψωνια σε PE της EDUARD για το PzH μου και το Μ577 (αντε τωρα να βγουν τα πλαστικα κομματια για να μπουν τα PE) καθως και για το MLRS που θα γινει παραγγελια απο το e-Bay απο βδομαδα. Και μιας και ημουν μεσα εβαλα και τις ερπυστριες της BRONCO για το PzH γιατι παρολο που ειναι εξαιρετικο κιτακι πασχει λιγο σε αυτο το θεμα και ειπα αμαρτια ειναι.......  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 16, 2012, 10:41:41 μμ »
::arrowred:: sgt-major δεν κοιταξα αλλα θα παισει ψαξιμο αποψε κιολας

Spoiler (hover to show)

::arrowred:: Jagdpanther Φιλε ευχαριστω το ΚΔΠ το έχω δει μιας και μου ανεφερε και αλλος φιλος απο δω μεσα. Ειναι πολύ ωραία κομμάτια και τα 2. και τα λινκ σου θα μου χρειαστουν στην πορεία σίγουρα. Όσο για την εμπειρία δεν έχω μεγάλη αλλά αμα δεν μου τριφτουν και λιγο τα μούτρα ...................   :lol: :lol: :lol: :lol: άλλωστε αμα δεν κάνω και καμιά πατάτα πως θα δώσω τροφη για κράξιμο στον sgt-major (τι θα κάνει όλη μερα)χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα
Φιλέ μου εσύ υψώνεις το πήχη!!!
όπως και να έχει στο τίλος μένει η χαρά, ότι τελείωσε η και όχι :wink: ::salut::!!!!!
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 17, 2012, 01:12:47 πμ »
Δεν ξερω σε τι υψος μπορω να βαλω τον πηχη..... ακομα μαθαινω πραγματα, και ειμαι και χαρουμενος γιατι αρκετοι μεσα σε αυτο το forum ενω δεν με ξερουν προσωπικα βοηθανε, λενε την γνωμη τους πραγμα πολυ σημαντικο. Οποτε και γω συνεχιζω και βλεπουμε..............
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 21, 2012, 12:51:30 μμ »
αναμονη τελος .......... και τωρα δουλεια

οι ερπυστριες εχουν μπει κιολας στην γραμμη παραγωγης αλλα θελω info ποσα κομματια πρεπει να εχει η καθε πλευρα τις ξερει καποιος????
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 06, 2012, 09:17:26 πμ »
Το ΚΔΠ (ανεπισήμως Μ-992) έχει βγεί ρητίνη από την WHITE TOWER MODELS, Θεσσαλονίκη, όλα τα μοντελομάγαζα εκεί ξέρουν τη διεύθυνσή του. Το έχω φτιάξει και όχι μόνο δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα αλλά θαύμασα την λεπτομέρεια και την ακρίβειά του.

Δεν κυκλοφορεί από την άποψη ότι δεν θα το δεις στις βιτρίνες, ποτέ δεν κυκλοφορούσε με αυτόν τον τρόπο άλλωστε, αν όμως απευθυνθείς στον κατασκευαστή ίσως βρείς την άκρη.

Να ρωτήσω το DANA γίνεται SUZANA?

Τέλος, βασικό: τα "γουρουνάκια" ξέρει κανείς πού μπορούμε να τα βρούμε? Μιλάω για τα ιταλικά M-56 PACK των 105, πρώην μοίρα της ταξιαρχίας πεζοναυτών και νυν αερομεταφερόμενα. Θα είναι κουκλί ασορτί με το Hummeraki της Italeri. Κάποτε το έβγαζε μια Αργεντίνικη εταιρεία (προφανώς τα έχει πάρει και ο Αργεντίνικος στρατός) από λευκό σίδηρο στην 1/35. Τους έστειλα e-mail αλλά με γράψανε κανονικά. Tragic! :mrgreen:

Έχει ψάξει κανείς καμιά άλλη άκρη για το γουρουνάκι μας?

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • IPMS 916
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 06, 2012, 09:41:54 πμ »
Εν αναμονη του χαρτιου που θα με φερει στο σπιτι μου μετα απο 10 χρονια ειπα να κανω μια επισκεψη στο luckymodel και κανω μερικα ψωνια σε PE της EDUARD για το PzH μου και το Μ577 (αντε τωρα να βγουν τα πλαστικα κομματια για να μπουν τα PE) καθως και για το MLRS που θα γινει παραγγελια απο το e-Bay απο βδομαδα. Και μιας και ημουν μεσα εβαλα και τις ερπυστριες της BRONCO για το PzH γιατι παρολο που ειναι εξαιρετικο κιτακι πασχει λιγο σε αυτο το θεμα και ειπα αμαρτια ειναι.......  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Υστερόγραφο: αν δεν βρείς το MLRS της Dragon πάρε εκείνο της Revell. Είναι το ίδιο, με κάτι έξτρα φρου φρου κι αρώματα που βάζουν οι Γερμανοί και διαφορετική διαμόρφωση στους εκτοξευτές, το αποτέλεσμα ωστόσο βγαίνει το ίδιο. Οι ερπύστριες είναι λάθος, δηλαδή είναι οι Γερμανικές διπλού βλήτρου και δεν κάνουν για τα Ελληνικά που είναι μονού βλήτρου.

Όμως ούτε και οι ερπύστριες της Dragon κάνουν για Ελληνικά. Η μόνη λύση είναι το σετάκι της friulmodels

που είναι μπουκιά και συχώριο, αλλά κοστίζει όσο ένα ακόμα MLRS!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 06, 2012, 10:23:31 πμ »
αναμονη τελος .......... και τωρα δουλεια

οι ερπυστριες εχουν μπει κιολας στην γραμμη παραγωγης αλλα θελω info ποσα κομματια πρεπει να εχει η καθε πλευρα τις ξερει καποιος????

παίζει ρόλο πόσες έχει κάθε πλευρά (έτσι είναι το σωστό αλλά ...)
ή πόσα πέδιλα απο τα παρεχόμενα θα δείξουν σωστά ?
προσωπικά κοιάω τη σωστή εμφάνιση (σωστό οπτικά κρέμασμα ή τέντωμα, κανονική επαφή σε κινητήριους κλπ τροχούς κ.α.) και δεν κοιτώ καθόλου αριθμό πέδιλων.
πολλές φορές πέφτουν "ακριβώς" αλλά εαν όχι, προέχουν τα παραπάνω.

σε ότι αφορά στο MLRS, σε αυτά που έχω φτιάξει (Dragon και σε rebox, Italeri & Shanghai Dragon) είναι λάθος και τα μπροστινά φώτα (φωλιές).
"πληρέστερο" όλων είναι το Dragon, στην έκδοση που δίνει και τις παλέτες με τις ρουκέτες, ωστε να μπορεί να εκτεθεί το μοντελο με τον εκτοξευτή "ανασηκωμένο" σε θέση βολής.
επίσης, ερπύστριες "σωστές" δίνει και η Academy (πλαστικές, κομμάτι-κομμάτι)

::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 03, 2012, 10:04:32 πμ »
Το στοκαρισμα για τον Σεπτεμβριο παει καλα.....
στο ραφι εχω:

::arrowred:: PzH2000Gr + Bronco tracks + eduard PE
 ::arrowred:: MLRS (revell) με πολλες ευχαριστιες στο φιλο  Spook που αποφασισε να το πουλησει  ::salut:: ::salut:: ::salut:: + eduard PE exterior (και για παραγγελια εσωτερικα ΡΕ και ερπυστριες οπως προτεινε ο ΛΟΧΙΑΣ (ΤΘ) )   ::arrowred:: Stavros  θα ηθελα καμια photo απο τα μπροστινα φωτα
 ::arrowred:: Μ109Α2 kinetic απο luckymodel λογικα μεσα στην βδομαδα θα ειναι στο ραφι μου ( θα ποσταρω και photo ολες τις καρτελες για να παρετε ματι )
 ::arrowred:: στο δρομο ειναι και ενα Μ101 105χιλ. της Italiery

σειρα για παραγγελια θα παρει η ενα ΠΕΠ RM-70 η ενα M110A2 σιγα σιγα λογο τραγικου κοστους

Καμια προταση για αλλο πυροβολο για το Μ109 υπαρχει??
Και φυσικα το Μ577 που το εχω κανει μεγαλυτερο θεμα και απο το κυπριακο αφου εχασε το χρωμα του ουτε και γω ξερω πλεον πια φορα ειναι, μπηκε στο μικροσκοπιο εφυγαν απο πανω του πολλα πλαστικα κομματια και την θεση τους πηραν τα ΡΕ της eduard οταν μπουν ολα και πριν πεσει το πρωτο χερι χρωμα παλι θα ποσταρω φωτο
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • IPMS 916
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 04, 2012, 07:46:49 μμ »
Εγώ κάνω όπως λές, δηλαδή φοράω τόσες ερπύστριες όσες χρειάζεται για να φαίνεται όπως το αληθινό ως προς το κρέμασμα. Ειδάλλως θα πρέπει να μετακινώ το ρυθμιστικό μπρος πίσω μέχρi να βγεί όπως πρέπει (= δε μας χ@ς ρε ντ@ρα...).

Στο MLRS που έφτιαξα φόρεσα ερπύστριες friulmodel και μου βγήκαν 85 πέδιλα ανά πλευρά - μου περίσσεψαν και αρκετά πέδιλα για να κρεμάσω και τα έξτρα που τοποθετούνται πάνω από τον κινητήρα, μια χαρά...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 05, 2012, 08:04:52 μμ »
ήρθε ήρθε ήρθε ήρθε.........................  Μ109Α2 Kinetic Sph επιτέλους μετά από 40 μέρες παραγγελία στο luckymodel

Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 05, 2012, 08:22:14 μμ »
Σε ζηλεύω αφάνταστα :!: :!: :!:
Καλή αρχή.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 05, 2012, 08:36:50 μμ »
θα αργησει η αρχη γιατι φιλε ειναι καλοκαιρι και την παραλια δεν την χανω!!!!!!! thanks παντος
Η συλλογη με το ελληνικο ΠΒ παντος εγινε πιο πλουσια κατα ενα μοντελο..........
εχει πλεον:
Μ577
Pzh2000Gr
MLRS
Μ109Α2

και τωρα σειρα παιρνει το Μ110 για να ερθει στην κατοχη μου και καποιο ρυμουλκουμενο
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 06, 2012, 12:32:02 πμ »
φιλε μου καλη αρχη.μου θυμησες κατι παρομοιο που ξεκινησα να κανω και θα το κανω καποια στιγμη
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16263.msg342087.html#top

ηδη εχω μισα τα πρωτα τρια (εδω και πολυ καιρο) και εχω μαζεψει γυρω στα 15 κιτ.Να δω ποτε θα το συνεχισω
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 24, 2013, 08:35:24 μμ »
Και μετά από πολύ καιρό απουσίας και απραξίας λόγω μετάθεσης στο σπίτι μου αυτή την φορά επανέρχομαι στο project του Ελληνικού Πυροβολικού βάζοντας στην γραμμή παραγωγής το Pzh μου...... μου έβγαλαν την πίστη οι ερπύστριες της Bronco αλλά το αποτέλεσμα αξίζει την ταλαιπωρία και την υπομονή μου, το pe σετάτι της Eduard και αυτό είναι φοβερό θέλει υπομονή αλλά είναι σε καλό δρόμο. Οπότε είπα να βάλω και μερικές φωτό απο τα πρώτα βήματα.

Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Tags: