Αποστολέας Θέμα: TA-4J Adversaries 1/48  (Αναγνώστηκε 1155 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
TA-4J Adversaries 1/48
« στις: Μαρτίου 20, 2013, 12:01:19 μμ »
Μετά από πολύ καιρό κατάφερα να τελειώσω το κιτ της classic airframes ΤΑ-4J σε κλίμακα 1/48. Το κιτ περιελάμβανε ριτινενια κομμάτια όπως cockpit και καθίσματα, φωλέες τροχών, τροχούς και απόληξη κινητήρα.

Τα χρώματα που χρησιμοποίησα ειναι όλα Gunze. Περάστηκε πρώτα με αστάρι γκρι και μετά η τρίχρωμη παραλλαγη με H309, H324, H310. Ψέκασμα με Clear πριν τις χαλκομανίες και μετά με clear semigloss. Δεν εκανα και πολύ weathering, λίγο ελαφρύ.

Η συναρμολόγιση δεν ήταν και πολυ εύκολη διότι μερικά κομμάτια δεν καθόντουσαν καλα και χρειάστηκε στόκος να καλυφθούν τα κενά ή διάφορα λεπτά φυλλα πλαστικού. Το μόνο επιπρόσθετο ειναι οι σωληνώσεις των φρένων στους τροχούς με λεπτό συρμα. Πρέπει να έχει αρκετά λαθάκια μιας και δεν συνηθήζω να σκρατάρω κομμάτια...
Τα σχόλια δικά σας..::salut::

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
Απ: TA-4J Aggressor 1/48
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 20, 2013, 12:54:57 μμ »
Ομορφη κατασκευή, μου αρέσει!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 20, 2013, 01:23:32 μμ »
Ωραία κατασκευή και πολυ όμορφη παραλλαγή!

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 20, 2013, 07:57:49 μμ »
Μου αρέσει πολύ κι η παραλλαγή και το βάψιμο απλώς μου φαίνεται ότι θα πρεπε να είναι πιο ματ εκτός αν η γυαλάδα είναι από το φλας. Πάντως είναι πολύ ωραίο το μοντέλο σου  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 20, 2013, 08:22:23 μμ »
Πολύ όμορφη η κατασκευή σου φίλε μου. Μονάχα μία παρατήρηση, οι μονάδες του Αμερικάνικου Ναυτικού που εξυπηρετούσαν (όπως η VA-127  καί μετέπειτα VFA, που έχεις αναπαραστήσει) καί εξυπηρετούν ακόμα ρόλους όπως ACM καί DACM, δεν λέγονται Aggressors αλλά Adversaries. Aggressors, ονομάζονται οι αντίστοιχες της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Sernak  ::salut::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
Απ: TA-4J Adversaries 1/48
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 20, 2013, 08:26:17 μμ »
Πολύ όμορφη η κατασκευή σου φίλε μου. Μονάχα μία παρατήρηση, οι μονάδες του Αμερικάνικου Ναυτικού που εξυπηρετούσαν (όπως η VA-127  καί μετέπειτα VFA, που έχεις αναπαραστήσει) καί εξυπηρετούν ακόμα ρόλους όπως ACM καί DACM, δεν λέγονται Aggressors αλλά Adversaries. Aggressors, ονομάζονται οι αντίστοιχες της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Sernak  ::salut::

Αυτο δεν το γνωριζα.  :oops:
Το εγραψα γιατι ετσι το ανεφερε το φιλαδιο συναρμολογισης...Ευχαριστω για την παρατηρηση. Αλλαξα τον τιτλο.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
Απ: TA-4J Adversaries 1/48
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 21, 2013, 11:01:19 πμ »
Αυτο δεν το γνωριζα.  :oops:
Το εγραψα γιατι ετσι το ανεφερε το φιλαδιο συναρμολογισης...Ευχαριστω για την παρατηρηση. Αλλαξα τον τιτλο.

Καλή σου μέρα VM,
Δυστυχώς, αυτήν την μπερδεμένη κατανόηση την έχει καί η Classic Airframes - από την οποία θα περίμενε κανείς να είχε κάνει την ερευνα της προτού δώσει στην αγορά το συγκεκριμένο μοντέλο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για limited edition.

Καλές κατασκευές σου εύχομαι.

Sernak
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Tags: