Αποστολέας Θέμα: Oχυρά γραμμής Μεταξά  (Αναγνώστηκε 6624 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Oχυρά γραμμής Μεταξά
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 31, 2012, 11:52:20 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα αλλά και εκτέλεση.
Καλή χρονιά φίλε μου.

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 11:17:15 πμ »
καλημέρα, καλη χρονιά  & ::thanks_smilie:: απο καρδιάς όλους.
Για την κόκκινη μεταλλική λουρίδα:σε περίπτωση πλήρους συσκότισης ,λόγω καταστροφής του ηλεκτρικοφωτισμού-& αυτό σε όσα απο τα οχυρά είχε ολοκληρωθεί-αλλά & σβέσης των φανών πετρελαίου(λυχνοστατών),ήταν δείκτης αφής,αν τον ψηλαφούσες στα δεξιά σου ,είχες κατεύθυνση προς το εσωτερικό, αν τον έπιανες με το αριστερό χέρι πορευόσουν προς την έξοδο.
Για την στολή: ήδη απο τέλη του 1940 μπαίνει σε υπηρεσία το παντελόνι Μ40 στο ίδιο πρασινίζον fieldgrey με το χιτώνιο, αντικαθιστώντας το παλαιότερο σε απόχρωση stonegrey,εννοείται ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα συνυπήρχαν & οι 2 τύποι.( Να αναφέρω εδώ φίλε Ζήση ,ότι την "άκουσα" απο τον Κώστα =Ερνστ γιατί εντόπισε ότι 2 γερμανοί "μου" & συγκερκριμένα οι 2 υπαξ/κοι φορούσαν παντελόνι stone).Mε χαρά λέω πως "σας την έφερα" & των δύο :wink: :lol:,χωρίς να γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα τι φορούσαν οι ορεινοί μηχανικάριοι τον Απρίλη του1941 & μπορεί κάποιος rivetcounter να με διαψεύσει :? ...για να μην ανοίξω & εδώ το θέμα για το αν οι ορεινοί φορούσαν τιράντες τύπου Y & διαψευστούμε & η dragon & η "αφεντιά"μου...

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 11:49:36 πμ »
Να συμπληρώσω οτι οι ταινίες στα σακιά ήταν περισσότερο "παιχνίδι"  ,χωρίς καμμιά αυθεντικότητα ,άλλωστε ελάχιστα ,ως καθόλου δικρίνονται μετα το κλείσιμο...δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει & με στοιχεία που θα'θελα να φαίνονται,όπως π.χ. το καταπληκτικό hornetοκέφαλο του βαριά τραυματία ,οπου φαίνονται τα κάτω δόντια,ρυτίδες στο μέτωπο& δινουν όλα μαζι έκφραση ανείπωτου πόνου. Για τη χαλαρότητα σε στάση

σε αυτόν αναφέρεσαι;
για να είμαι σωστός θα'πρεπε & αυτός & ο άλλος με την τριπλή χειροβομβίδα να " ελεύθεροι"απο εξαρτήσεις & όχι σαν μουλάρια φορτωμένοι για την επίθεση

κάπως έτσι.

Κλείνοντας θα χαρώ πάρα πολύ μια βινιέτα by pink panzer για τον Ίτσιο!

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 07:26:49 μμ »
Εγώ θα αξιοποιήσω πάντως την φώτο του ελληνικού carrier,ενημερώνοντας το αντίστοιχο post  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 09:02:29 μμ »
Κώστα να τα αφήσεις αυτά που ξέρεις-μόλις είδα το ποστ,σιγά το κλοπιράιτ ,απο ebay μέσω google αλιεύτηκε-& να βάλεις μπρός στον πάγκο σου ένα ελληνικό bren carrier & οτι υλικό μαζέψουμε στη διάθεση σου :wink: ::salut::

...μια παράλειψη στην περί fieldgrey ,stonegrey συζήτηση ,κάθε αντίλογος καλοδεχούμενος.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 02, 2013, 07:20:20 μμ »
Έχω ένα MkII της Tamiya αλλά το προόριζα για Νορμανδία  :roll:
Τα ελληνικά ήταν ΜkI;  ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 02, 2013, 09:50:35 μμ »
Νικόλα, χρόνια πολλά και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.  ::salut::
Τι πιο ωραίο να ξεκινά ο χρόνος βλέποντας μια τέτοια κατασκευή, καθώς για όλους μας σημαίνει κάτι το ιδιαίτερα ξεχωριστό το θέμα "Μάχη οχυρών" ή "Γραμμή Μεταξά".

Η δε προσοχή σου στη λεπτομέρεια, πράγμα που το απαιτεί το συγκεκριμένο θέμα, πραγματικά με αφήνει άφωνο. Πολύ ωραία η κατασκευή των οχυρών, του εξοπλισμού τους, του οπλισμού, όσο και η μετατροπή των φιγουρών για την αναπαράσταση Ελλήνων. Καθώς έχω ψαχτεί ιδιαίτερα πολύ το τελευταίο τρίμηνο στο θέμα της Ελληνικής στολής Β' Π.Π. μ'αρέσει το ότι έχεις επιτύχει απόλυτα στο βάψιμο, τον περίεργο και ιδιαίτερο τόνο του Ελληνικού χακί. Επίσης στους Γερμανούς και στις στολές τους κι εκεί το κάλυψες απόλυτα και ολόσωστα το θέμα. Για να "γκρινιάξω" λίγο, θα πρότεινα να ξαναδείς λίγο τις παλάμες του νοσοκόμου καθώς μου φαίνονται λίγο μεγάλες και δεν ταιριάζουν με την κλίμακα τις υπόλοιπης φιγούρας. Κατά τα λοιπά ευχαριστούμε για το υπέροχο διόραμα.

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 03, 2013, 10:23:13 μμ »
Συνονόματε σ'ευχαριστώ για ευχές & ανταποδίδω.Χαίρομαι πολύ που σ'άρεσε ,γιατί όπως ξανάπα το είχα πάρει αναλόγως "πατριωτικά".
Χαίρομαι που σ ἀρεσε & το ελληνικό χακί ,γιατί εδώ πρέπει να κάνω 2 ομολογίες:1η είναι η πρώτη φορά που έβαψα με ακρυλικά & 2η έχω δυσχρωματοψία (βλέπε δαλτονισμό...α ρε Αβερελ!!) & το χακί είναι απο τις "χαμένες"αποχρώσεις.Εντέλει μια & το ψάχνεις σαν βασικό χρησιμοποίησα το 317 απο τα panzer aces της vallejo(british tankcrew).
Δεκτή η γκρίνια για τις παλάμες,αν & δεν ήταν αποτέλεσμα μετατροπής ,ήταν απο φιγούρα masterbox με χέρια ως είχαν...
Spoiler (hover to show)

Tags: