Αποστολέας Θέμα: Centaur RMSAG (Revell Conversion) 1/72  (Αναγνώστηκε 1237 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Centaur RMSAG (Revell Conversion) 1/72
« στις: Αυγούστου 20, 2014, 10:35:28 πμ »
Μετά από αρκετό καιρό απουσίας, λέω να ποστάρω ένα αρματάκι που έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό. Το Centaur των Βασιλικών Πεζοναυτών. Λίγη ιστορία:
Στις προετοιμασίες για την απόβαση, αποφασίστηκε να αναλάβουν οι Royal Marines, κάμποσα άρματα Centaur (από τα αποθέματα - οι Εγγλέζοι δεν χρησιμοποίησαν ποτέ το Centaur σαν μάχιμο άρμα), τα οποία φορούσαν το οβιδοβόλο των 95 mm. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε τα άρματα αυτά να μην έχουν κινητήρα, αλλά να είναι πακτωμένα σε αποβατικά και να παρέχουν υποστήριξη πυροβολικού στα αποβιβαζόμενα στρατεύματα. Φυσικά, το πλάνο ήταν μπούρδα και τελικά τα άρματα  φόρεσαν κινητήρες και αποβιβάστηκαν και πολέμησαν στις πρώτες ημέρες μετά την απόβαση.

Το βασικό μοντέλο είναι το (εξαιρετικό) Cromwell της Revell. Οι αλλαγές που έγιναν αφορούν στο κόψιμο των φτερών, στο "τάπωμα" του πολυβόλου του πήγματος (λείπουν τα πριτσίνια) και φυσικά στην αλλαγή του πυροβόλου. Τέλος πρόσθεσα και το περισκόπιο του πυροβολητή, το οποίο γα κάποιο άγνωστο λόγο ήταν καλυμένο με ένα περίεργο κάλυμα. Καθώς ήμουν στο τσακίρ κέφι, άνοιξα και τις θυρίδες του οδηγού και του γεμιστή και τις αντικατέστησα με άλλες από ΦΠ. Η μεγαλύτερη πρόκληση αφορούσε στις ρόδες: Όσα Centaurs έχω δει, είχαν ρόδες με τρύπες (στο λάστιχο - ανάθεμά με και αν ξέρω τι ρόλο βάραγαν) σε αντίθεση με τα Cromwells τα οποία συνήθως είχαν μασίφ λάστιχο. Ευτυχώς, ο καλός μου φίλος Κώστας Πατσαρός  ::salut::, μου σχεδίασε σε υπολογιστή, τροχούς με τρύπες, τις οποίες στη συνέχεια "τύπωσε" σε 3D Printer. Το αποτέλεσμα, προσωπικά, το θεωρώ εντυπωσιακό και τον ευχαριστώ πολύ!!!

Ελπίζω να σας αρέσει μέχρι εδώ και όπως πάντα, τα σχόλια καλοδεχούμενα!

Συνεχίζεται........... ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Centaur RMSAG (Revell Conversion) 1/72
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 20, 2014, 11:22:45 πμ »
ωραίο θέμα !
έχεις σήματα για τον πύργο ή τις "διαγραμμίσεις" που είχαν τα εν λόγω των RM θα τις κάνεις στο χέρι (ή .... αβαβά ??)
Spoiler (hover to show)
:mrgreen:
Σ.Σ.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 21, 2014, 10:04:13 πμ »
Αντιπαρέρχομαι την κακία για τις εσωτερικές ρόδες (που έτσι και αλλιώς δεν φαίνονται) και πάω στο ουσιώδες: ΝΑΙ!!! Έχω χαλκομανίες για να κάνω τις διαγραμμίσεις (τις οποίες δεν πρόκειται να κάνω αβαβά). Έχω πάντως την εντύπωση ότι αυτό ακριβώς θα είναι το δυσκολότερο κομμάτι της κατασκευής. Ευτυχώς, αυτό το στάδιο, αργεί ακόμα (.....κάπως) :mrgreen:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 21, 2014, 10:10:07 πμ »
Εξαιρετική δουλειά όπως πάντα. Οσο για τις ρόδες, αποτελούν μία γεύση από το όχι και τόσο μακρυνό μέλλον!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Neptun

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 21, 2014, 10:47:17 μμ »
Ψηλέ ευχαριστώ αλλά τεμπέλιασες στην πίσω πλευρά, Gontong εννοείς το παρόν :-)

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 08:28:34 μμ »
Πάμε πάλι!!! Το αρματάκι, βάφτηκε με το Vallejo US Field Drab, ένα άσχετο χρώμα όσον αφορά το όνομα, αλλά που "φέρνει" εξαιρετικά στο SCC2. Εδώ να αναφέρω ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση σχετικά με το τι χρώμα είχαν τα συγκεκριμένα (SCC2 καφέ, ή SCC15 πράσινο). Προσωπικά, ακολούθησα την επικρατούσα άποψη.

Μια λυπημένη ιστορία, ήταν οι χαλκομανίες του πύργου (οι υποδιαιρέσεις πυροβολικού). Το σχήμα του πύργου, αλλά και τα μεγάλα μπουλόνια μου προξένησαν πολλές δυσκολίες, με αποτέλεσμα να κολλήσω μόνο ότι μπόρεσα. Κάμποσα νούμερα τα έκοψα χωριστά, ενώ αρκετές από τις κάθετες γραμμές, έγιναν με λεπτό πινέλο και άσπρο λάδι, το οποίο σκούπιζα με white spirit. Το κόλπο αλλού έπιασε  8) και αλλού όχι  :evil: Τέλος πάντων το αποτέλεσμα με άφησε αρκετά ικανοποιημένο (όχι ότι είχα και εναλλακτική , εδώ που τα λέμε  :oops:).

Τα φιγουράκια στον πύργο είναι της Milicast, ενώ ο οδηγός είναι μετασκευασμένος Airfix. Για όσους αναρωτιούνται για το χρώμα των μπερέδων: Οι διοικητές των πληρωμάτων προέρχονταν από το Royal Tank Regiment ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα από τους Royal Marines

Θέλει κάποιες ψιλοδιορθωσούλες ακόμα, κυρίως στο λάσπωμα και στη μάκα από τα καπνογόνα, αλλά γενικώς είναι έτοιμο

Ελπίζω να σας αρέσει!!!! Σχόλια και σχολιανά καλοδεχούμενα  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 08:34:37 μμ »
Πολύ όμορφο φαίνεται Μήτσε.
Θα πρότεινα και λίγο περιποίηση με λαδάκια (ξανοίγματα-σκιές κλπ) στις επιφάνειες αλλά μάλλον σε αυτό το στάδιο δεν γίνεται.
Έχουν πάντως τη δική τους χάρη τα άτιμα τα τενεκεδάκια του Νησιού  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 08:50:04 μμ »
Εξαιρετικο.Το ειδα και απο κοντα και ειναι απιθανο.
Δεν ξερω τι εκανες εντελει με τους τροχους.Ελπιζω να τους καταφερες.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 09:02:31 μμ »
Εντάξει, οι υποδιαιρέσεις στον πύργο είναι απλά απίστευτες!!! Το υπόλοιπο είναι εξαιρετικό, όπως πάντα άλλωστε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 09:37:20 μμ »
πολύ όμορφο είναι
από κοντά δείχνει πολύ καλύτερο απο ότι λενε οι άθλιες ως συνήθως φωτό σου
γιατί δεν το έχεις κάνει προεγγραφή ?
θες να σου στείλει ο Γ.Δ. τον κύριο Νταρθ ??
προχώρα λέμε !!
 ::salut::
Σ.Σ.

ΥΓ.. πρόσεχε και τα  ...ΚΕΦΑΛΑΙΑ !!  :mrgreen:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2014, 09:52:42 πμ »
 ::arrowred:: Kώστα: Ευχαριστώ φιλαράκι!!! Το τανκσάκι, όσον αφορά στο βάψιμο, δεν πρόκειται να το πειράξω άλλο. Επίσης έχω προβληματιστεί για το αν πρέπει να σε πιστώσω με πιπεριές (# έχουν χάρη), ή να σε χρεώσω (# τα τενεκεδάκια)  :mrgreen:
 ::arrowred:: Περικλη: Δυστυχώς, με τους τροχούς δεν έκανα τίποτα. Δοκίμασα να ξεκολλήσω τον δεύτερο αριστερά, αλλά η 3D ρητίνη είναι πολύ λεπτή εκεί, με αποτέλεσμα να μείνει κολλημένος ο άξονας με το μπουλόνι του και ο τροχός να αποκτήσει μια υπέροχα κατσαρή τρύπα στο μέσον του. Έτσι τον κόλλησα όπως όπως (ευτυχώς, έκατσε καλά) και δεν τόλμησα να το προσπαθήσω στους υπόλοιπους  :oops:
 ::arrowred:: Γιώργο: Σε ευχαριστώ I.T. Wizard (μας)!!! Ο νόμος περι τύπου, δεν με αφήνει να επαναλάβω εδώ, τα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της διαδικασίας. Τουλάχιστον το αποτέλεσμα μου φαίνεται αξιοπρεπές ::dontknow::
 ::arrowred:: Πρόεδρε: Για τις φωτογραφίες, έχουμε και ένα όνομα να υπερασπιστούμε. Προεγγραφή το έχω κάνει (και χωρίς κεφαλαία ::glossa::). Είναι μέσα στην θεματική (ταψί :mrgreen:) "D-Day Allied Armor"

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλια  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2014, 11:21:25 πμ »
Έχοντας ακούσει τα διάφορα με τα σήματα, το είδα και από κοντά, οπότε αναμενόμενο είναι το μπράβο...
 ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Aρχίλοχος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Out in the fields
  • WW II armor- planes 1/72
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2014, 08:21:40 μμ »
Εξαιρετικό project αγαπητέ Δημήτρη. Δέξου τα συγχαρητήρια ενός αδαούς για την επίπονη εργασία, που το αποτέλεσμα όμως αξίζει τον κόπο. 
«Ðáðáß, Ìáñäüíéå, êïßïõò åð’ Üíäñáò Þãáãåò ìá÷çóüìåíïõò çìÝáò, ïß ïõ ðåñß ÷ñçìÜôùí ôïí áãþíá ðïéïýíôáé, áëëÜ ðåñß áñåôÞò»
Çñüäïôïò 8, 26

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2014, 08:11:20 πμ »
Φίλιππε και "Αρχίλοχε": Σας ευχαριστώ και τους δύο για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που σας αρέσει  ::salut::

ΔΚ

Tags: