Αποστολέας Θέμα: RF-4E "7519"  (Αναγνώστηκε 1493 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
RF-4E "7519"
« στις: Μαρτίου 02, 2013, 07:44:42 μμ »
Παιδιά καλησπέρα καί καλό μήνα,

Είπα και γω να ξαναπιάσω το RF-4 μου μπας καί αξιωθώ να το τελειώσω ΑΛΛΑ όπως λέει καί η παροιμία "όποιος βιαζεται σκόντάφτει!!!". Έβαψα την τρίχρωμη παραλλαγη με τα εξής χρώματα : FS-34102 / FS-34087(4) + FS-34079 (1) / RAL7021. Ta χρώματα - συνδυασμούς τους βρήκα απο το περιοδικό Modelling 24.

Ο Δοξας στην γκαλερύ του aircraftresourcecenter, δίνει τα εξής "For  FS 34079 I mixed Olive Drab και Medium Green  4:1, for RAL 6003 I mixed Dark Green and Deck Green  6:1 and for RAL 7021 I mixed SCWARZGRUN RML 70 and tire black  3:1."

Ο Πέρι το δικό του το είχε βάψει με τα Γκάνζε FS-34102, FS34079, και μία μίξη tire black.

Δεδομένου πως ακόμα καί από αεροσκάφος σε αεροσκάφος οι αποχρώσεις διαφέρανε, τι παίζει τελικά;;

Ka;i μερικές φωτος για να δείτε στο περίπου τι αποχρωσεις έχω βγάλει ακολουθώντας σαν οδηγό τους συνδυασμους του Modelling, και χρησιμοποιώντας για το μαύρο το αντιστοιχο της ModelMaster - to οποιο παρεπιμπτοντως είναι  πιό ανοιχτο (είχα και της Ρεβελλ το αντιστοιχο αλλά μόνο για dry brushing κάνει πλέον.

Eπειδη φαίνεται πως κάπου έχω κάνει λάθος - χρειάζομαι την βοήθεια σας καί ειδικά από όσους το έχουν φτιάξει - για να μου πείτε αν διορθώνεται ετσι όπως ειναι ή αν θα πρέπει να το ξαναβάψω :(

Για δώστε τα φώτα βρε παλικάρια (ειδικά Γιάννη - Περικλή)) να δω τι πρέπει να κάνω απο δω καί πέρα.

Σας ευχαριστώ παιδιά.

Sernak

There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
Απ: RF-4E "7519"
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 02, 2013, 08:13:11 μμ »
για να παρεις μια ιδεα απο την δικη μου κατασκευη στην 1/48 δες τον παρακατω συνδεσμο
ξερω κατι παραπανω  εγω εκανα και το 1/1

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,5132.0.html

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 02, 2013, 08:48:55 μμ »
Γιώργο καλησπέρα καί σε ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε μου. Παρεπιμπτόντως σόρρυ που δεν ανέφερα και την δική σου κατασκευή αλλά την είχα ξεχάσει τελείως.

Το 34079 δεν είναι κάπως σκούρο καί πιό "πράσινο" απ' ότι αυτό που φαίνεται συνήθως στις φωτογραφίες; Επίσης απορία μου προκαλει το γιατί ο Δημητρόπουλος το συγκεκριμένο χρώμα στο Modelling το αναφέρeι ως "πολύ σκουρο" καί ότι δεν θα έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε.

Οπότε μου λές να δοκιμάσω πρώτα να δω πως θα φαίνεται με το 34079 αντι για τον συνδυασμο που έχω κάνει εγω (34087+34079) για το μεσαίο χρώμα;

θΑ δοκιμάσω αυρίο μπας και καταφέρω να το σουλουπώσω με την δική σου συνταγή διαφορετικά το βλέπω να το "τρωει" το Φόρνετ!!

Καί πάλι σε ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σου. Καλό βράδυ.

Sernak
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 02, 2013, 08:58:57 μμ »
οι αποχρωσεις σου δεν κανουν για ελληνικο πιο πολυ μοιαζουν με το EUROPE 1
θα σε βοηθησουν οι φωτο 

Γιώργος Αθανασιάδης

Tags: rf-4