Συναδελφοι την καλησπερα μου απο την Καρδιτσα.Περασαν 5 μηνες απο τοτε που κοινοποιησαμε εδω την εναρξη των μαθηματων μοντελισμου στην Καρδιτσα.Θα θελαμε να μοιραστουμε λοιπον τα νεα μας απο αυτο με ολη την παρεα.
Τα μαθηματα αρχισαν δειλα-δειλα και με λιγους μαθητες γυρω στα τελη Σεπτεμβριου.Χωρις καμμια υλικοτεχνικη υποδομη και εμπειρια.Απο τοτε εχει γινει μεγαλη προοδος.Κι επειδη, μια εικονα χιλιες λεξεις:





Ειναι ενας πολυ ομορφος χωρος που αποπνεει διαθεση για δημιουργια.Παρα τις πρωτες ομως προβλεψεις αποδειχθηκε τελικα λιγος.Μετα τις γιορτες βλεπαμε με λυπη μαθητες να ερχονται και να φευγουν μη εχοντας που να καθισουν παρολο που η αιθουσα χωραει εστω και λιγο στριμωχτα περιπου 25 ατομα.Χωρις δευτερη σκεψη και με πολλη χαρα δημιουργησαμε και δευτερο τμημα.Το Σαββατο που μας περασε λειτουργησε για πρωτη φορα το δευτερο τμημα(αποκλειστικα για ενηλικες αυτη τη φορα)και απο οτι φανηκε,αυτος ο διαχωρισμος παιδικο-ενηλικων θα δωσει ακομη μεγαλυτερη ωθηση στα μαθηματα και στα αποτελεσματα που προσδοκουμε.Θεωρουμε πως δεν "φιλοξενουμε" καποιους ανθρωπους για να φτιαξουν το πρωτο τους μοντελο,αλλα μεταδιδουμε την αγαπη μας για το χομπυ με αποτελεσμα η Λεσχη Μοντελιστων Καρδιτσας μεσα σε αυτους τους μηνες να εχει διπλασιασει το εμψυχο δυναμικο της απο ανθρωπους που γνωρισαμε ως μαθητες και τωρα ειναι φιλοι με την ιδια μουρλα με εμας.
Η φυση των μαθηματων(χομπυ γαρ και δωρεαν χωρις φυσικα απουσιες) μας εβαλε καποια προβληματα.Η λυση που βρηκαμε ειναι η εξης:Η εκαστοτε τεχνικη να βιντεοσκοπειται εκ των προτερων ετσι ωστε να ειναι διαθεσιμη στον καθενα οποιαδηποτε στιγμη χωρις να ειναι απαραιτητη η φυσικη παρουσια του ομιλητη.Και η ροη του μαθηματος οριστικε ως εξης:Στην αρχη προβαλλεται το βιντεο(σε μεγαλη τηλεοραση που προμηθευτηκαμε με την βοηθεια των εργαστηριων),επειτα οι μαθητες εργαζονται πανω σε spare κομματια για να κατανοησουν καλυτερα την τεχνικη κανοντας την πραξη και στο τριτο μερος του μαθηματος δουλευουν πανω στο μοντελο το δικο τους με εμας να λυνουμε αποριες και να βοηθαμε οπου χρειαζεται.
Τους δυο πρωτους μηνες ηρθαν αρκετοι για να δουν τι ειναι αυτο το μαθημα μοντελισμου.Ερχομενοι ομως απο απλη περιεργεια και χωρις να ειναι μοντελιστες,το μονο που μπορουσαμε να κανουμε ηταν να τους ενημερωνουμε πανω κατω τι ειναι ο μοντελισμος και να τους δινουμε ενα εντυπο με το τι περιπου θα χρειαστει να φερουνε μαζι τους την επομενη φορα,ωστε να ενταχθουν στο τμημα.Οι περισσοτεροι απο αυτους δεν ξαναηρθαν ποτε.Αποφασισαμε λοιπον να αγορασουμε φτηνα μοντελα και οσα υλικα και εργαλεια μπορουσαμε και με το καλωσορισες να τους παρεχουμε τα απαραιτητα και να τους "καθιζουμε" απευθειας στον παγκο.Οι περισσοτεροι απο αυτους πλεον ειναι κοντα μας με το δικο τους μοντελο και τα δικα τους εργαλεια γιατι απλα δοκιμασαν τι θα πει μοντελαρω και κολλησαν.
Και τα δυο παραπανω μας βγηκαν σε καλο,αλλα δημιουργησαν και ενα ακομη προβλημα.Αυτο της υλικοτεχνικης υποδομης.Η Λεσχη ειναι ενας μικρος και νεος συλλογος και τα οικονομικα της μονο ανθηρα δεν ειναι. Αγορασαμε ο,τι μπορουσαμε,φεραμε απο το σπιτι μας οι παλιοτεροι επισης ο,τι μπορουσαμε,αδειασαμε τα spare box μας για χαρη των μαθηματων και ολα προχωρουσαν καλα.Το προβλημα ομως ειναι οτι αρχιζουν και τελειωνουν και τα μοντελα και τα spares και τα αναλωσιμα.
Ερχομαι λοιπον εδω ενωπιον σας να ζητιανεψω(ναι το εννοω,αλλα πιστεψτε με,για τον σκοπο αυτο το κανω με μεγαλη χαρα) τη βοηθεια σας.Πιο σημαντικο για εμας και θελω να το τονισω αυτο,ειναι τα spare κομματια που εχουμε ολοι μας σε κουτια και αραχνιαζουν.Ειναι κατι που δεν κοστιζει σε κανεναν και το μονο που χρειαζεται ειναι καλη διαθεση.Απο κει και περα, ναι εχουμε αναγκη και απο μοντελα και απο εργαλεια και απο αναλωσιμα.Δεν ζηταμε τιποτα ιδιαιτερο.Και παλι μιλαμε για μοντελα που δεν προκειται να τα φτιαξετε,χρωματα και εργαλεια που δεν τα χρησιμοποιειτε πια η ο,τι τελοσπαντων μπορειτε και εχετε τη διαθεση να προσφερετε.Η αποστολη-παραλαβη θα επιβαρυνει αποκλειστικα τη Λεσχη μοντελιστων Καρδιτσας εκτος και εαν επιθυμειτε εσεις το αντιθετο.Οποιος επιθυμει λοιπον ας το γραψει εδω η ας μου στειλει ενα pm για να μπορεσουμε να το οργανωσουμε.
Κανω εκκληση επισης στα μοντελιστικα καταστηματα για τον ιδιο ακριβως λογο.Ακομη κι ενα χρωμα μας ειναι πολυτιμο.
Να σας ευχαριστησω ολους εκ των προτερων.Ιδιωτες και καταστηματα.Και αυτους που θα βοηθησουν αλλα και αυτους που δεν θα το κανουν.Γιατι ειμαι σιγουρος πως αφου διαβαζετε αυτες τις γραμμες σιγουρα αγαπατε τον μοντελισμο και σιγουρα θα θελετε να βοηθησετε,ειτε τελικα τα καταφερετε,ειτε οχι
