Αποστολέας Θέμα: Ενημέρωση :(  (Αναγνώστηκε 2455 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
Ενημέρωση :(
« στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 09:06:37 μμ »
Λυπάμαι αλλά θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους του forum ότι σε κάποια δικά μου «Θέματα» ή «Απαντήσεις» με συνημμένες φωτο ή και κάποιες παραπομπές (links), αυτές ενδεχομένως να μην είναι πλέον προσβάσιμες ...
Αν δεν το γνωρίζετε ένα μεγάλο forum ναυτομοντελισμού το ModelShipWorld.com κατά την διαδικασία αναβάθμισης server έχασε όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα του.
Εκτιμώντας, εκ των υστέρων λανθασμένα, την αξιοπιστία του, συνήθιζα να αποθηκεύω εκεί, όλες τις προβαλλόμενες σε διάφορα forums δικές μου φωτο.
Το αποτέλεσμα είναι τώρα να έχουν χαθεί όλες και το πρόβλημα της αδυναμίας πρόσβασης, να υπάρχει και σε πολλά άλλα διεθνή forums.
Ενδεικτικά της καταστροφής αναφέρω ότι στο MSW.com χάθηκε η παρουσίαση scratch built του θωρηκτού Αβέρωφ του Παναγιώτη Χρυσοβέργη της οποίας την επιμέλεια (μετάφραση-παρουσίαση) είχα για περισσότερο από έναν χρόνο....
Ευχαριστώ

There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Ενημέρωση :(
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 11:03:12 μμ »
Πωπω! Και είχα δει ότι θα ήταν κάτω λίγες ημέρες λόγω αναβάθμισης αλλά πού να φανταστώ ότι θα κατέληγε σε τέτοια καταστροφή! Πολύ κρίμα γιατί υπήρχε πάρα πολύ αξιόλογη δουλειά εκεί...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 11:26:45 μμ »
Αν δεν το γνωρίζετε ένα μεγάλο forum ναυτομοντελισμού το ModelShipWorld.com κατά την διαδικασία αναβάθμισης server έχασε όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα του.
Δε θα πω την άποψή μου για το συμβάν, μόνο οτι ως εμπλεκόμενος σε ανάλογες διαδικασίες το θεωρώ απλά απαράδεκτο ή αυτό που σας λένε δεν είναι η αλήθεια.

Κρίμα...

Για να βγει κάτι θετικό όμως από όλη αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, δεχτείτε ότι backup πρέπει να γίνετε ΠΑΝΤΑ σε μέσα τον απόλυτο έλεγχο των οποίων έχουμε εμείς προσωπικά ή πληρώνουμε άλλους για να τα προσέχουν και αν κάτι στραβώσει θα αποζημιωθούμε. Τα υπόλοιπα είναι απλά ανυπαρξία backup, καταστροφή που περιμένει να συμβεί.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 09:04:13 πμ »
Καλημέρα

Θανάση  λυπάμαι   και οργίζομαι  για την όλη  κατάληξη  του θέματος.
Περίμενα  ένα  τόσο  μεγάλο  forum να έχει  και την κατάλληλη  σοβαρότητα .   Δυστυχώς.......

Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • yapanta
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 06:24:14 μμ »
Εγώ θα ήθελα να προσθέσω κάτι που ίσως σε βοηθήσει Θανάση ώστε με κάποιο ερώτημα που θα τους απευθύνεις, να σώσεις έστω και ένα μέρος από τη δουλειά σου. Εάν σου απαντήσουν οτι δεν γίνεται τίποτε, απλά να καταθέσω οτι η απάντηση δεν θα είναι και τόσο ειλικρινής ή θα είναι τόσο βλακώδης όσο και αυτή του Παπακωνσταντίνου που αντέγραψε το CD σε φλασάκι για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Σε ένα φόρουμ, όπως και σε κάθε σύγχρονο σύστημα διαχείρισης περιεχομένων, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείς να διασφαλίσεις με τη διαδικασία του backup.
1. Τα επισυναπτόμενα αρχεία, που ως επι των πλείστων αυτά είναι φωτογραφίες αλλά και άλλα αρχεία word, pdf, κλπ.
Αυτά διαφυλάσσονται με αντιγραφή τους σε κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο και όχι βέβαια στο ίδιο σύστημα - υπολογιστή. Στην περίπτωση που αυτή η διαδικασία δεν έχει γίνει ποτέ, τότε ναί, πράγματι η πιθανότητα να διασωθούν στοιχεία από μία καταστροφή είναι από ελάχιστη έως αδύνατη.

2. Στοιχεία που περιλαμβάνουν τη δομή του φόρουμ με τις θεματικές ενότητες, αλλά και τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες και τα λοιπά αρχεία όπως π.χ. οι συζητήσεις των μελών του φόρουμ. Αυτά τα στοιχεία αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων που στην πλειοψηφία τωνπεριπτώσεων είναι σε διαφορετικό σύστημα - σέρβερ.
Εάν η βάση δεδομένων ήταν στο ίδιο σύστημα που καταστράφηκε, θεωρώ οτι η πιθανότητα να μην πάρθηκε ποτέ backup είναι μία περίπτωση τελείως απίθανη, λαμβάνοντας υπόψη οτι η διαδικασία αυτή (export data from a Data Base ) για όσους γνωρίζουν μπορούν να επιβεβαιώσουν οτι δεν διαρκεί παραπάνω από ολίγα λεπτά.

Θεωρώ λοιπόν οτι μπορεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν διασωθεί κείμενα και συζητήσεις αλλά όχι τα αρχεία. Θανάση εάν θέλεις κάνεις μία ερώτηση στο νέο και να δούμε τί θα απαντήσουν.
Με τιμή & εκτίμηση όπως πάντα και...
για παντα

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 07:19:54 μμ »
Γιάννη κατ' αρχήν είμαι τόσο απογοητευμένος που σκέπτομαι πολύ αν θα ξανασχοληθώ μαζί τους...
Κι αυτό γιατί, όχι μόνο την δική μου, αλλά δεν εκτίμησαν την προσφορά κανενός κι έτσι ώστε να την διασφαλίσουν. Επιπλέον, εγώ φαίνομαι τουλάχιστον ως "ασυνεπής" σε πολλά ξένα forums κι όταν οι φωτο κυρίως στις τεχνικές μου, δεν εμφανίζονται. Το να αποκατασταθούν δε, απαιτεί τόση προσπάθεια , που δεν το σκέπτομαι. Αλλά βέβαια το λάθος είναι δικό μου...
Απο αυτά που διαβάζω υπάρχουν πολλοί δύσπιστοι και πολλές θεωρίες για το τι πραγματικά συνέβη.
Ισχυρίζονται ότι ενώ είχαν στήσει το νέο site και όλα πήγαιναν καλά, έσβησαν το back up και τότε υπήρξε πρόβλημα hardware και χάθηκαν όλα....
Η αφοπλιστική όμως απάντηση ενός moderator, είναι ότι ούτε και ο ίδιος  ήθελε να χαθούν πέντε (5) δικά του "Build logs"...?
Δεν νομίζω ότι θα μάθουμε ποτέ.
Thx

There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 07:40:55 μμ »
Εάν η βάση δεδομένων ήταν στο ίδιο σύστημα που καταστράφηκε, θεωρώ οτι η πιθανότητα να μην πάρθηκε ποτέ backup είναι μία περίπτωση τελείως απίθανη...
Το οτι παίρνω αντίγραφα ασφαλείας σε ένα σύστημα επιτρέψτε μου να σας πω πως είναι το 50% της δουλειάς. Το άλλο 50% είναι να διασφαλίσω πως με τα αντίγραφα ασφαλείας που παίρνω μπορώ να επαναφέρω το σύστημα λειτουργικό όπως ήταν τη στιγμή που πάρθηκε το το αντίγραφο ασφαλείας. Δεν θέλεις να ξέρεις πόσοι αγνοούν το ζωτικό αυτό βήμα και ανακαλύπτουν πως έχουν αντίγραφο ασφαλείας μεν ασφαλείας τους είναι όμως εντελώς άχρηστο δε...

...λαμβάνοντας υπόψη οτι η διαδικασία αυτή (export data from a Data Base ) για όσους γνωρίζουν μπορούν να επιβεβαιώσουν οτι δεν διαρκεί παραπάνω από ολίγα λεπτά.
Αυτό δεν ισχύει πάντα, full backups σε μεγάλες βάσεις μπορούν να διαρκέσουν και ώρες. Αυτό είναι και ο λόγος που καταλήγουν πολλοί στα differential backups ή στα log backups και μετά την πατάνε λόγω άγνοιας της λειτουργίας του μηχανισμού αυτού.

Απο αυτά που διαβάζω υπάρχουν πολλοί δύσπιστοι και πολλές θεωρίες για το τι πραγματικά συνέβη.
Ισχυρίζονται ότι ενώ είχαν στήσει το νέο site και όλα πήγαιναν καλά, έσβησαν το back up και τότε υπήρξε πρόβλημα hardware και χάθηκαν όλα....
Αυτό κατατάσσεται στα παιδαριώδη σφάλματα, απλά για να παραμείνω ευγενικός. Δηλαδή σου λένε πως αποφάσισαν να αφήσουν ΟΛΟ το σύστημα χωρις backup για κάποιο λόγο και είχαν την ατυχία να συμβεί αστοχία υλικού. Τι να πω, με τέτοιο σκεπτικό δεν πρέπει να αναρωτιέται κανείς για το αν θα χάσει δεδομένα, αλλά για το πότε και πόσα δεδομένα θα χάσει. Το οτι θα χάσει είναι 100000% σίγουρο.

Δεν είναι τυχαία τα λόγια στην υπογραφή μου...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 12:26:34 μμ »
Θανάση λυπούμαστε πολύ για τα ποστ που έχασες και που ήταν σημαντικά για όλους. Το ίδιο πάθαμε και εμείς και δυστυχώς εκτός από το φωτογραφικό υλικό δεν κρατάγαμε το τι γράφαμε. Επίσης πολλά tips δεν τα αποθηκεύσαμε με αποτέλεσμα να περιμένουμε να τα ξαναβάλουν, εάν γίνει κάποτε αυτό.
Θα προτείναμε να ξαναβάλεις πάλι όλα τα μοντέλα που είχες στο gallery, τα tips που είχες αναρτήσει, καθώς και την παρουσίαση του Αβέρωφ εφόσον έχεις κρατήσει αρχεία, θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι έχεις κρατήσει.
Θα θυμάσαι ότι και το drydockmodels μας άφησε χρόνους, χαθήκανε και από εκεί πολλά σημαντικά πράγματα.

Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 09:20:28 μμ »
Έχει χαθεί και η βάση δεδομένων των κωδικών μας εκεί;
Αν και προσπαθώ να μπω με τα username & password μου, τα παρουσιάζει αταίριαστα....
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 09:28:06 μμ »
Αν και προσπαθώ να μπω με τα username & password μου, τα παρουσιάζει αταίριαστα....
Απαιτεί ξανά εγγραφή... Όπως λένε και στο χωριό μου, «Μιλάμε για major screw-up». Αν γινόταν αυτό σε Ελληνικό φόρουμ θα είχε ξεκινήσει εμφύλιος.

Εγώ δεν ξανασχολούμαι με τους τύπους. Είχαν ένα από τα κορυφαία σάιτ και το κατέστρεψαν. Είναι ικανοί απλά να έχουν μπερδέψει τους σκληρούς δίσκους...

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 09:29:13 μμ »

Έχουν χαθεί τα πάντα, κάνε πάλι εγγραφή με το ίδιο username που είχες ή με όποιο άλλο θέλεις.
Εάν έχεις υπομονή άνοιξε και  πάλι από την αρχή την κατασκευή που είχες στο MSW.
Δυστυχώς, δυστυχώς, δυστυχώς στο MSW δεν έπρεπε επ ουδενί να συμβεί αυτό.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 22, 2013, 08:48:24 πμ »
Τι γίνεται με το MSW; Είναι πάλι κλειστό...

Αποσυνδεδεμένος ΣΩΚΡΑΤΗΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 04, 2013, 09:47:56 μμ »
Καλησπέρα

είναι πραγματικά κρίμα που χάθηκε τόση πληροφορία επειδή κάποιοι μάλλον...... ::sleepy2::
Δεν θέλω να πιστέψω πάντως οτι έγινε με δόλο.

Σωκράτης

Tags: