Αποστολέας Θέμα: My Precious! F4E Aegean Blue 1/48 Hasegawa  (Αναγνώστηκε 2233 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Purple Warrior

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αραπιά!
  • Purple Warrior Creations
    • FACEBOOK - My models album
My Precious! F4E Aegean Blue 1/48 Hasegawa
« στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 12:58:04 μμ »
25 χρόνια μετά το πρώτο μου Phantom αποφάσισα να το ξαναφτιάξω με αρκετή δόση μαζοχισμού λόγω του Verliden και των προειδοποιητικών του Ίκαρου! Ας είναι το καταευχαριστήθηκα και παρόλα τα λάθη που θα του βρείτε το λατρεύω! Κάθε επικοδομητική κριτική όπως λένε και οι Αγγλοσάξωνες δεκτή. Αν και είμαι μέλος από τα πρώτα βήματα του MC αυτή είναι η πρώτη μου απόπειρα να δείξω τη δουλειά μου οπότε με το μαλακό!

Charalampos Giousmpasoglou

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: My Precious! F4E Aegean Blue 1/48 Hasegawa
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 01:13:59 μμ »
Εποικοδομητική κριτική: βγάλε φωτογραφίες με άλλο φόντο, μας έβγαλες τα μάτια...  ::glossa:: :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 01:16:53 μμ »
Εποικοδομητική κριτική: βγάλε φωτογραφίες με άλλο φόντο, μας έβγαλες τα μάτια...  ::glossa:: :wink:
Συμφωνώ. Όσο ωραίο και να είναι το μοντέλο απλά δεν μπορούμε να το ξεχωρίσουμε!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 01:21:51 μμ »
φιλε μου ενα φαντομι κ μαλιστα ΠΑ κ τουμπανο παντα ειναι ομορφο...αν εξαιρεσεις οπως ειπαν κ τα παιδια τον φοντο που χανειη ολη φωτογραφιση ενα που εχω να πω οτι την επομενη φορα προσεχε το silvering στα σηματα...κριμα μια τοσο ομορφη δουλεια να χανει απο λεπτομεριες....κατα τα αλλα το βρισκωπολυ καλο...αν κ λιγο καθαρο...(για τα γουστα μου κ για ΠΑ... :mrgreen:)

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος thunderflash

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 01:22:00 μμ »
Πολυ ωραια δουλεια,που ισως με αλλο φοντο-οπως προαναφερθηκε- να δειξει περισσοτερο.Παντα ο συνδιασμος,κατα τη αποψη μου,μπλε του Αιγαιου και F-4E αποτελουσε πολυ ωραιο θεμα.  ::thumbleft::
....Το πουλακι τσιου,το γκολακι πιου,το μοντελακι τι;......

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 01:38:00 μμ »
Boys thanks for the tips, όσο και να θέλω να το φωτογραφήσω ξανά προς το παρόν είναι τεχνικά αδύνατο μιας και εγώ βρίσκομαι στο.... εξωτικό Bahrain και το Φαντόμι μου στην Αθήνα! Εδω κανείς δε μοντελίζει - ούτε καν snap-tite δεν υπάρχουν...μεγάλη πίκρα σας λέω έχω να μοντελίσω από το περασμένο Μάιο και δε το βλέπω να λύνεται σύντομα το πρόβλημά μου!  :evil:

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 02:36:22 μμ »
ΧΑραλαμπε,

Πολυ καλο το φαντομι.... Το μπλε του Αιγαίου είναι πράγματι το κάτι άλλο....

Όσο για κριτική, που κατα την γνώμη διορθώνεται... Η καληπτρα εμπρός θέλει λίγο κατέβασμα και τα εξωτερικά σλατς λίγο τράβηγμα προς τα μέσα....

Όσο για τα λερωματα καλα είναι, ίσως περισσότερο στις κάτω επιφάνειες...

Να σε καλα

Μενελαος
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος f 16 fighting falcon

• in thrust we trust..
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • in thrust we trust
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 02:32:46 μμ »
καλη δουλεια αλλα φθειρε λιγακι την παραλλαγη του , οι χαλκομανιες του γυαλιζουν , φαινεται το φιλμ , αλλαξε το φοντο , βαζοντας ενα χαρτονι ::salut::

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 02:56:44 μμ »
Λοιπον καλοπροαιρετα παντα και αφου πρωτα να πω οτι εχει γινει πολλη,καλη και μερακλιδικη δουλεια αλλα......................................
1ον τα σηματα βγαζουν ματι απο το σιλβερινγκ.Αν βλεπω σωστα το μοντελο δεν εχει βερνικωθει ουτε πριν ουτε μετα.
Το μετα ,αν ΟΝΤΩΣ δεν εχεις ριξει τελικο βερνικι,ισως βγει σε καλο.Αν λοιπον οντως δεν εχεις βερνικωσει μολις ερθεις με το καλο παρε ενα Μαρκ σοφτερ και περνα ολες τις χαλκομανιες μια μια παντου.Ακομα και μετα απο καιρο ισως κατι κανει.
Και περνα ενα βερνικι σατινε στο τελος.
2ον οι τροχοι δεν πρεπει να γυαλιζουν οποτε περνας ενα ματ εκει.
3ον βαψε τα σκαλοπατια της σκαλας μαυρα (ματ)
4ον και απλα ενημερωτικα μιας και περι ορεξεως κολοκυθοπιτα,οταν εχουμε ανοιχτες θυριδες συνηθως δεν ειναι φορτωμενα τα α/φη.Οπως ειπα ομως και λογω πορωσης συγχωρειται  :wink:
5ον Για μελλοντικο Φαντομι γιατι αυτο δεν διορθωνεται πια.Η κοκκινη λωριδα επρεπε να μπει πιο μεσα,εκει που ξεκιναει το φλαπ.
Σε αυτο την πατησες οπως κι εγω στο 32ρι μου μονο που το προλαβα (ειχα και εφεδρικη) και φταινε οι οδηγιες  :evil:
Τελος οι τσιμουχες στις καλυπτρες ειναι πιο χοντρες απ'οτι θα πρεπε.
Οπως ειπε κι ο Μενελαος μαζευεις τα σλατς πιο μεσα και επαυξανω στο μπιχλιασμα απο κατω!Επιβαλεται!!!!
Σε μελλοντικο Φαντομι θα εχεις βοηθεια !!! :wink: ::thumbleft:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 03:37:53 μμ »
...το μοντέλο βερνικώθηκε και πριν και μετα (στο μπλε μόνο) με semi gloss βερνίκι της Humbrol. Softener έβαλα και από τα 2 (βάση και από πάνω) - τι να πω κάποια βλακεία έχω κάνει μάλλον. Όσο αφορά το επόμενο μοντέλο μου μάλλον θα αργήσει πολύ μιας και εδώ που είμαι ο μοντελισμός ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας  :(.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, την επόμενη φορά που θα μοντελίσω θα φροντίσω να ποστάρω τις φωτο κατά τη διάρκεια της κατασκευής και όχι μετά! Και ναι λοιπόν, το φόντο θα είναι ένα χαρτόνι ανοικτόχρωμο... όταν τράβηξα αυτές τις φώτο δεν είχα σκοπό να τις δημοσιοποιήσω!   :oops:

Αποσυνδεδεμένος f 16 fighting falcon

• in thrust we trust..
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • in thrust we trust
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 06:16:36 μμ »
μια χαρα ειναι το μοντελο σου , ολοι μαθαινουμε απο τα λαθη μας , φιλικα σου ειπαμε τι μπορεις να βελτιωσεις αν θελεις , σημασια ερχει οτι ευχαριστηθηκες την κατασκευη , στο μελλον λιγο προσοχη .
ενα αεροσκαφος με τοσες θυριδες ανοιχτες ειναι σε φαση συντηρησης και ελεγχων και οχι ετοιμο για αποστολη και μαλιστα οπλισμενο .  κλειστες θυριδες , κρανη κρεμασμενα στο πλα ι του πιλοτηριου , δεξια ,σκαλα, προειδοποιητικα remove before flight δειχνουν αεροσκαφος ετοιμο για υπηρεσια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 08:42:26 μμ »
Ειναι κριμα μια τοσο καλη δουλεια να επισκιαζεται απ'τις χαλκομανιες.Και τα συγκεκριμενα decals της Icarus ειναι κορυφαια.Καπου δεν προσεξες το υποστωμα με γυαλιστερο βερνικι ισως. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος thunderflash

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 09:07:21 μμ »
Boys thanks for the tips, όσο και να θέλω να το φωτογραφήσω ξανά προς το παρόν είναι τεχνικά αδύνατο μιας και εγώ βρίσκομαι στο.... εξωτικό Bahrain και το Φαντόμι μου στην Αθήνα! Εδω κανείς δε μοντελίζει - ούτε καν snap-tite δεν υπάρχουν...μεγάλη πίκρα σας λέω έχω να μοντελίσω από το περασμένο Μάιο και δε το βλέπω να λύνεται σύντομα το πρόβλημά μου!  :evil:
Η πικρα P.W  δεν ειναι που δεν μπορεις να μοντελαρεις στο bahrain.. ::eusa_naughty::...Αλλα αν αποφασιζες να μοντελαρεις εκει!.. :lol: :lol: :lol: :lol:..Μετα την δουλεια seize the day και αν νοιωσεις αναγκη να μοντελαρεις εκει,ξαπλωσε και θα σου περασει.......Καλα να περνας εκει φιλε..... ::salut::
Υ.Γ.Μπορεις βεβαια να επεξεργαζεσαι κανα  project
....Το πουλακι τσιου,το γκολακι πιου,το μοντελακι τι;......

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 05:04:20 μμ »
Αμ θα την βρω την άκρη μόλις προσαρμοστώ θα κάνω κάτι! Το πρόβλημα είναι πως όλα τα υλικά μοντελισμού εδώ πρέπει να έρθουν απ'έξω - κάτι που είναι μεγάλος μπελάς ειδικά όταν είσαι σε χώρα εκτός ΕΕ!  :(

Τι να πω αν δε τα καταφέρω τουλάχιστον να πάω σε κανα εξωτικό μουσείο να σας στείλω φωτογραφίες!  :lol:

Tags: