Αποστολέας Θέμα: The Bridge of Kos, 15th century - 1/72  (Αναγνώστηκε 3322 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
The Bridge of Kos, 15th century - 1/72
« στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 12:28:51 πμ »

Το κάστρο της Κω γνωστό και ως το καστρο της Νερατζιάς, ο χωρος ο οποιος ειναι κτισμένο, απο τα αρχαια χρονια ήταν νησάκι. Δεν υπαρχουν πληροφορίες αν σε αυτο το νησάκι υπηρχε καποιο καστρο την αρχαιότητα. Το 13ο αιώνα ομως, οταν τα Δωδεκαννησα βρισκονταν υπο την κυριαρχία των Ιωαννιτων ιπποτων, χτιστηκε το καστρο πάνω σε αυτο ετσι ωστε να προστατευεται το λιμανι της Κω. Το καστρο της Νερατζιάς  σε συνδυασμο με το καστρο της Αλικαρνασου στην απεναντι ακτη, αλλα και το νησι της Ροδου, ήλεγχαν τα θαλασσια περασματα πρός τους Αγίους τόπους. 
Το καστρο συνδεονταν με τα τειχη της πολης με μια γεφυρα η οποια ηταν χτισμενη πανω απο τον πορθμό  ο οποιος ουσιαστικά λειτουργουσε ως φυσική ταφρος που το προστατευε.  Αυτη η γεφυρα που σωζεται ως σημερα ειναι η περίφημη γεφυρα της Κω και η θαλασσια ταφρος εχει επιχωματωθει και σημερα ειναι η πανεμορφη λεωφόρος των Φοινίκων.

Το 2011 πήγα διακοπες στην Κω και επισκεπτομενος το καστρο και την πολυ όμορφη γεφυρα γεννήθηκε στο μυαλο μου η ιδεα ενος διοραματος με υγρο στοιχείο. Καποια στιγμη βρηκα το κιτ Medieval life boat απο τη Zvezda στην 1/72 και αυτο ηταν.... Αποφασισα να το κανω.  Δεν ηθελα μια "υπερπαραγωγη" με δεκαδες φιγούρες κλπ. Ηθελα κατι μικρο που να επικεντρωνεται στο νερο και στην γεφυρα.
Το διοραμα τοποθετειται την εποχη του Μεσαιωνα και συγκεκριμενα στα τελη του 15ου αιωνα, την εποχη που οι Ιωαννιτες ιπποτες κατειχαν ακομα το νησι. Αναπαριστά μια καθημερινη μερα οπου πολιτες του νησιου μπαινοβγαινουν στο καστρο στην εισοδο του οποιου υπαρχει ενας φρουρος και ενας αξιωματικος. Στον πορθμο,  μια βαρκα περναει κατω απο τη γεφυρα πηγαινοντας για ψαρεμα.
Η Γεφυρα ειναι φτιαγμένη απο styrofoam στο οποιο χαραξα τις πετρες, και ειναι βαμμενη με ακρυλικα και αρματαδικες τεχνικές :mrgreen: :mrgreen: (wash φιλτρα, τρεξιματα κλπ).
Η βαρκα ειναι της Zvezda οπως ειπα, και οι δυο επιβατες της βαρκας ειναι και αυτοι απο την ιδια εταιρια απο το εξαιρετικο σετ Μεσαιωνικων πολιτων, οι οποιοι εχουν "χειρουργηθει" για να ελθουν στη σταση που ηθελα. Οι φιγουρες πανω στη γεφυρα ειναι απο Valdemar μεταλλικές οι οποιες και αυτες ειναι κρυφαιας ποιοτητας.
Η θαλασσα ειναι φτιαγμενη με το υλικό της Deluxe materials, στο οποιο, αφου στεγνωσε, προσθεσα με σκληρο πινελο διαφανη σιλικονη για να αναπαστησω τον ελαφρυ κυμματισμο του νερου. Δεν μπορω να πω οτι εμεινα απολυτα ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα της αποδοσης του υγρου στοιχειου. Βεβαια ήταν η πρωτη μου φορα που προσπαθουσα να κανω θαλασσα και παρ' ολίγο... να τα κανω θαλασσα . :wink: :wink:
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας
 ::salut:: ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
Απ: The Bridge of Kos, 15th century - 1/72
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 12:41:09 πμ »
Μπράβο Γιώργο πολύ καλό και σαν ιδέα και σαν εκτέλεση! ::icon_thumright::
Εγώ Κώ πήγα το 2004, πολύ καλή και η παρουσίαση  8)
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 06:46:18 πμ »
Ευγε Γιώργο ,υπέροχο και ατμοσφαιρικό !Και σε ανώτερα!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 08:01:06 πμ »
Δουλεύεις υπόγεια τελικώς και τα ποστάρεις κατευθείαν.  :mrgreen:
Πολύ μου αρέσει, καθότι είναι του γούστου μου αντίστοιχα διοράματα.
Πολύ καλό βάψιμο και στις φιγούρες. Έχω μόνο μία ένσταση. Σ' αυτή
την κλίμακα καλύτερα ν' αποφεύγεις να χαράζεις styrofoam και να
προτιμάς άλλα υλικά. Το πετρώδες βγαίνει λίγο εκτός κλίμακος. Ίσως
φταίνε και οι φωτό που τα μεγαλώνουν.  ::salut::
Πολύ καλή δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 08:40:20 πμ »
Πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό :wink:
Μπραβο σου φίλε Γιώργο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 08:43:24 πμ »
Στα δικά μου μάτια είναι πανέμορφο, μπράβο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 08:50:13 πμ »
Μπραβο ρε Γιωργαρε.Πολυ ομορφο φιλε ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 08:53:21 πμ »
Πολύ όμορφο Γιώργη!!! Και το νερό στα δικά μου μάτια είναι πολύ ωραίο - απορώ γιατί γράφεις ότι δεν έμεινες ικανοποιημένος ::dontknow::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 09:58:52 πμ »
Να προσθέσω άλλα 2 μάτια ικανοποιημένα από το αποτέλεσμα!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 10:45:40 πμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ παρα παρα πολυ για τα καλά σας λογια. Χαιρομαι που σας αρεσε, να είστε καλα.  ::salut:: ::salut::

::arrowred::Δημητρη 72 δεν ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τη θαλασσα που εφτιαξα γιατι ήθελα να αποδόσω βαθος και μια μεγαλυτερη χρωματικη διακυμανση του μπλε γαλαζιου βεραμαν κλπ. Το βαθος προσπαθησα να το πετυχω με αλεπαληλες στρωσεις του υλικου της Deluxe οι οποιες ηταν χρωματισμενες με λαδια. Μαλλον ομως  εβαζα περισσοτερο χρωμα απο οσο χρειαζονταν με αποτελεσμα οι στρωσεις βγηκαν περισσοτερο αδιαφανεις απο οτι θα ηθελα. :(  Δεν πειραζει ομως. Για τα παντα υπαρχει η πρωτη φορα.  8)
 ::arrowred:: Να πω επείσης οτι διαβαζοντας την εξαιρετικη παρουσιαση του Σταματη (c. nemo) για την αναπαρασταση θαλασσας δανειστηκα :wink:  τη χρηση διαφανης σιλικονης με σκληρο πινελο για τη διμιουργια ελαφριου κυματισμου. Σ ευχαριστω Σταματη ::salut:: στο υγρο στοιχειο εισαι δασκαλος  ::salut::   :)

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 01:43:20 μμ »
Καλησπερα συνονοματε  εξαιρετικα ομορφο το διοραμα σου και εγω δεν βλεπω μαζι με τους υπολοιπους κατι κακο εδω!Θα μπορουσες να μου πεις λιγο τι λαδια χρησιμοποιησες και την μεθοδο με τα υπολοιπα υλικα για την θαλασσα??
ευχαριστω

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 09:09:55 μμ »
Φιλε Γιώργο (Μούργα) σε ευχαριστώ για τα καλά σου λογια να εισαι καλά.
Στις 3 πιο κατω φωτό που τραβηξα κατα τη διαρκεια της κατασκευής μπορείς να δεις γιατι δεν ειμαι απολυτα ικανοποιημένος με το αποτελεσμα της θαλασσας.

Στην πρωτη απο τις τρεις μετα απο δυο στρώσεις του υλικου της Deluxe και εχοντας προσθεσει λιγο σκουρο μπλε λαδι  φαινεται το "βαθος" του νερου. Μαλιστα φαινονται και καποιες πετρες του βυθου τις οποιες ειχα τοποθετησει απο πριν. Μεχρι εκει ήμουν πολυ ικανοποιημενος...

Στη δευτερη φωτο εριξα ενα μεγαλυτερο στρωμα του υλικου για να τοποθετησω τη βαρκα, χρωματισμενο με σιελ και λιγο μπλε λαδι και ανακατεμενο. Απο εκει και μετα ισως επειδη μου ξεφυγε η ποσοτητα του χρωματος (μαλλον ηθελε λιγοτερο), ο βυθος αρχισε να χανεται με αποτελεσμα να χανεται και το Βαθος"  :(

Στην τριτη φωτο μετα απο ενα ακομα λεπτο στρωμα χρωματισμενο κι αυτο με σιελ λαδι το βαθος δυστυχως εξαφανιστηκε :(  Βεβαια ειναι και φωτο κακη (υπερφωτισμενη) αλλα φαινεται η διαφορα. Δυστυχως το λαθος εχει γινει.
Σε αυτη τη φωτο φαινοντα και τα διαφορα στρωματα της εποξικης ρητινης της Deluxe, χαμηλα χρμματισμενο σκουρο μπλε και πιο ψηλα σιελ.

Τα δυο βασικα χρωματα που χρησιμοποιησα

Ελπίζω να κατάλαβες τωρα γιατί δεν εμεινα ικανοποιημενος με το αποτελεσμα της θαλασσας. Ηθελα να ειχα το αποτελεσμα της φωτο 1 και όχι της φωτο 3.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 11:24:22 μμ »
Επομένως στο τέλος έπρεπε να ρίξεις εντελώς διάφανη
και στη μέση ελαφρά χρωματισμένη. Συνήθως έτσι πάει.
Δε βαριέσαι, πολύ καλό είναι και ιδίως για όποιον δεν έχει
παρόμοια εμπειρία ( όπως εγώ   :mrgreen: ) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 09, 2013, 04:57:11 μμ »
Γιωργαρε σε ευχαριστω ησουν κατατοπιστικοτατος και με βοηθησες παρα πολυ μαλλον επρεπε να μην βαλεις καθολου ή ελαχιστο χρωμα στην δευτερη στρωση παντως και ετσι δεν εχασε την ομορφια του και την αληθοφανια του αντε και για το επομενο! ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: