Παίδες σας ευχαριστώ πολύ !

Μετά από όυτε ένα μήνα το F-5 τελείωσε .....το συγκεκριμένο πρότζεκτ το είχα στο μυαλό μου από τότε που αγοράζαμε το μόντελιγκ και που για πρώτη φορά είχα δει τη φωτο του 609....
Πραγματικά το ευχαριστήθηκα ...το μοντέλο της classic airframes τελικά δεν ήταν τόσο κακό όσο έλεγαν ,σιγουρα δεν απευθύνεται σε έναν αρχάριο ,αλλά με λίγη προσοχή και αρκετό dry fit περισσότερο στις ρητίνες που περιέχει μπορεί να δώσει μια καλή και προπάντων σωστή κατασκευή ενός F-5 B της πολέμικής μας Αεροπορείας !
Το καμάρι της συλλογής μου λοιπόν τελείωσε και κρύβει και αυτό τα λαθάκια του ,κυρίως γιατί ηθελα να το πάω κατευθείαν από το κουτί!
Δεξαμενή......στο πραγματικό έχει πιό χοντροκομένο σχήμα και με διαφορετικές περιμετρικές γραμμώσεις .
Στο κάθετο σταθερό..... χρειάζεται μερικές γραμμές ακόμα που έγώ απλά ''εγραψα''με σκούρο λάδι για να τις δημιουργήσω οπτικά χωρίς να υπάρχουν .
Το αλεξινέμιο.... στοκάρισμα από την αρχή και αλλάγή σχήματος μπροστά στη βάση του ....
ΗUD....τοποθέτιση σε σημείο πολύ πιό μπροστά από αυτό που λέει η εταιρεία ώστε να μπει κάτω από το αλεξινέμειο ...πολύ τρίψιμο για να χαμηλώσει ,παρόλα αυτά δεν τοποθετίθηκε εκεί που έπρεπε αλλά εκεί που έδειχνε σωστό!
Πίσω καλύπτρα .....πρέπει να χαμηλώσουν λίγο τα υδραυλικά στηρίγματα ,εγώ το είδα πολύ αργά για να το κάνω....
Μπροστινή καλύπτρα ....τοποθετείται μαζί με τα στηρίγματα αρκετά πιό μπροστά από αυτό που λέει η εταιρεία ,ωστε να απέχει αρκετά από το διαχωριστικό ημικύκλιο των δύοκόκπιτ!
Στη βάση του ,,,και σε φυσικό φωτισμό!!!
Τα εξτρα που έκανα ήταν η βελτίωση των εσωτερικών των καλυπτρώνμε φύλου πλαστικού , εκεί δεν υπήρχε τίποτα απόλυτως όπως και τα καθρεπτάκια.
Το αλεξήλιο που προέκτεινα προς τον χειριστή και σκιασα τους πίνακες οργανων .
Και το HUD το οποίο έκοψα ,έραψα και προσάρμοσα!
Συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών και την προχειρότητα του φόντου,ήμουν στην ταράτσα με αρκετό αέρα και με φόβο να μου φύγει το μοντέλο από τα χέρια .....
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την προσοχή σας ,στη διαθεσή σας για πολύ κουβέντα!