Αποστολέας Θέμα: M106A1 MORTAR CARRIER 1:35 - ΤΑΜΙΥΑ  (Αναγνώστηκε 2288 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oionos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χίος
  • modelclub.gr
    • Στατικός Μοντελισμός και Διόραμα
M106A1 MORTAR CARRIER 1:35 - ΤΑΜΙΥΑ
« στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 03:40:35 μμ »
Αφού αποφάσισα να ξανασχοληθώ και πάλι με το μοντελισμό είπα να κάνω μια δοκιμή με ένα χιονισμένο διόραμα το οποίο περιλαμβάνει ένα M106A1 MORTAR CARRIER σε οχυρωμένη θέση (τομή) σε κλίμακα 1/35 της εταιρίας TAMIYA.

Αρχικά σκεφτόμουν να το κάνω απλά ένα μοντέλο φρεσκοβαμμένο, μόλις να έχει βγει από τον φούρνο βαφής, με τα πάντα πάνω του να γυαλίζουν, αλλά μετά λέω...καλύτερα να το κάνω "μάχιμο" παρά "γλάστρα" των υποστέγων  :lol:

Λόγο του ότι δεν έχω ξανακάνει κάποιο ανάλογο ποστ στο forum συγχωρέστε για τυχών λειψές πληροφορίες για την κατασκευή.  ʼλλωστε δεν είναι το επάγγελμά μου αλλά το χόμπι μου  :)

Το πακέτο της ΤΑΜΙΥΑ είναι από τα καλύτερα που έχω συναντήσει ποτέ, με κορυφαία εφαρμογή στα πλαστικά του μοντέλου, πολύ καλή λεπτομέρεια (π.χ ερπύστριες που κινούνται άνετα) και καλό σχέδιο συναρμολόγησης (σίγουρα σηκώνει βελτίωση αφού σε αρκετά σημεία, εικόνες - σημεία ένδειξης χρωμάτων και διάφορες άλλες επιλογές ήταν κουβάρι.

Για βάση χρησιμοποίησα λευκό φελιζόλ το οποίο και σκάλισα στο σχήμα μιας τομής. Το υλικό που απεικονίζει το έδαφος είναι από πραγματικό χώμα (κοσκινισμένο) αναμεμιγμένο με αραιωμένη ατλακολ (βράχια και διάφορες πέτρες προστέθηκαν κατόπιν).
Για χιόνι χρησιμοποίησα μαγειρική σόδα την οποία στερέωσα ψεκάζοντας από πριν το έδαφος με λακ. Κατόπιν με κόσκινο με ψιλή τρύπα έριξα από ψηλά σε όλη την βάση το πρώτο χέρι. (Το δεύτερο χέρι το έριξα με την τοποθέτηση του μοντέλου για να δέσουν μαζί).
Οι ξεροί θάμνοι είναι έτοιμοι και τους βρίσκετε σε μοντελιστικό κατάστημα.

Τo ερπυστριοφόρο βάφτηκε με χρώματα της HAMBROL: No 116 (Matt US Dark Green)  , No 29 (Matt Dark Earth)  No 33 (Matt Black) και No 28 (Camouflage Gray). Λερώθηκε με το ίδιο υλικό (ατλακόλ και χώμα) που χρησιμοποίησα στη βάση. Τις πιτσιλιές από τις λάσπες τις έκανα με πινέλο το οποίο βουτούσα στη λάσπη και στη συνέχεια τρίβοντας την τρίχα του το πετούσε πάνω στο χρώμα του μοντέλου. Το χιόνισμα έγινε πάλι με μαγειρική σόδα και λακ αλλά με χρήση επιπλέον σίτας (τούλι) για να πέσει πιο αραιό το χιόνι.

Η παραλλαγή των στρατιωτών είναι Ελληνική με χρώματα : HUMBROL No 116 (Matt US Dark Green), Νο 160 (German Camouflage Red Brown) και Νο 84 (Matt Mid Stone).
Σαν πινέλο έκοψα μια (1) τρίχα από πινέλο μαγειρέματος και βουτώντας την στο εκάστοτε χρώμα έβαφα σε ακανόνιστες κατευθύνσεις.

Συμβουλές ευπρόσδεκτες αφού είμαι αρκετά ερασιτέχνης για να παρουσιάσω κάτι αρκετά καλύτερο  :(

Παρακάτω το αποτέλεσμα...

Αποσυνδεδεμένος φιλιππος κανετος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: βουλα
Απ: M106A1 MORTAR CARRIER 1:35 - ΤΑΜΙΥΑ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 04:06:04 μμ »
  Φιλε μου το αποτελεσμα για πρωτο μοντελο ειναι πολυ καλο και μου αρεσει πολυ η ολη εικονα
  οι συμβουλες μου για αρχη ειναι προσεχε τις γραμμες απο τα καλουπια,ειδηκα στις φιγουρες φαινονται πολυ.
  για μοντελο τιγκα στη λασπη ειναι πολυ καθαρο,απο θεμα wash και στεγνα πινελα και αλλες τεχνικες που εχουν τα αρματα
   οσο θα διαβαζεις εδω μεσα και θα βλεπεις αλλες δουλειες τοσα θα μαθαινεις για τα επομενα

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 04:45:00 μμ »
Αν και ασχετος σε θεματα μοντελιστικων ερπυστριοφορων , το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο στα ματια μου με μονη παρατηρηση τον γεμιστη , ο οποιος εχει θερινη στολη ενω ολο το τοπιο ειναι χιονισμενο.

Κατα τ'αλλα πολυ ομορφο το ολμιστικο, τα υπολοιπα τεχνικα θα στα πουν οι ειδήμονες των παπιων :mrgreen:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Oionos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 05:44:51 μμ »
Βασικά έχω χρησιμοποιήσει ότι μου έδινε το κιτ. Στο νησι που είμαι (Χίος) δεν υπάρχει ούτε για δείγμα μοντελιστικό κατάστημα άρα ούτε συζήτηση για εύρεση σωστών χαρακτήρων -  αντικειμένων κτλ. Πολλές φορές τα μεταφορικά είναι διπλάσια από κάποια παρεμφερή κιτάκια με αποτέλεσμα να μην τολμάς καν να τα παραγγείλει κανείς. Πάντως όπως πολύ σωστά το είπες δείχνει εμφάνιση θερινής στολής. (να του κάνω τατουάζ Ελληνικής παραλλαγής λες ?)  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 07:13:55 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά και μάλιστα για πρώτη μετά από καιρό! Το χιόνι σου έχει βγει πολύ πετυχημένο, κατά τη γνώμη μου. Συγχαρητήρια.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 07:39:37 μμ »
Ισως αν καλυψεις την φιγουρα με χαρτοπετσετα ποτισμενη με ατλακολ , δημιουργηθει μια εμφανιση υφασματος . αλλιως τατουαζ..."να το κανουμε..καραβανα;" που λεει η κ η διαφημηση  :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Bandit59

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο - Σέρρες
  • Γιώργος
    • MODEL TIME
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 10:49:53 μμ »
Πολύ καλό σαν πρώτη προσπάθεια! Ωραία απόδοση της παραλλαγής των στολών! Μικρές ατέλειες θα τις διορθώσεις σιγά-σιγά!   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 11:18:11 μμ »
Πολύ ωραίο! Μια παρατήρηση μόνο, μιας και βλέπω Μ16Α2 μέσα, πρέπει να βάλεις και πεζοναυτόσημα στα μπράτσα των φιγουρών! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Oionos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 11:42:26 μμ »
Πολύ ωραίο! Μια παρατήρηση μόνο, μιας και βλέπω Μ16Α2 μέσα, πρέπει να βάλεις και πεζοναυτόσημα στα μπράτσα των φιγουρών! ::salut::

Μακάρι να τα έβρισκα και θα τα έβαζα  ::salut::
Για να καταλάβεις, ακόμα και χρώματα είναι πολύ δύσκολο να βρω στο νησί...  :(

Πάντως, ευχαριστώ όλους  σας για την βοήθεια  :wink:

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 10:20:57 μμ »
Τρομερό φίλε μου  ::thumbleft::
Μου θύμισες ωραία πράγματα που έκανα στην Καστοριά φαντάρος :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 12:51:09 μμ »
Φίλε μου για πρώτο μοντέλο το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό σε σχέση με τα πρώτα δικά μου :mrgreen:
Είσαι Χίο :?: Για στειλε πμ για να συζυτήσουμε και εγω στη Χίο βρίσκομαι :)
 ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Tags: