Αποστολέας Θέμα: Μυκηναϊκό εικοσάκοπο 15ου-12ου αιώνα π.χ. στην 1/35  (Αναγνώστηκε 1372 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pacos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑΙ
  • modelclub.gr
Μυκηναϊκό εικοσάκοπο 15ου-12ου αιώνα π.χ. στην 1/35
« στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 12:07:12 μμ »
Το κατασκεύασα πριν από 12 χρόνια περίπου και ήταν μια προσπάθεια πειραματικής αρχαιολογίας ώστε να αναπαραστήσω ένα Μυκηναϊκό καράβι.
Οι πηγές μας για τα καράβια εκείνης της εποχής είναι λίγες και συγκεκριμένες, όπως ο Όμηρος, ο Δίκτης ο Κνώσσιος, τα Κυπριακά έπη και λίγες απεικονίσεις αγγείων κλπ.
Αφού μελέτησα καλά όλες τις πηγές, σχεδίασα και κατασκεύασα ένα εικοσάκοπο «μαύρο καράβι».
Το σχέδιο του πανιού προέρχεται από τοιχογραφία του ανακτόρου του Νέστωρ.

[Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size. Click to see the original size.
«Βαρβαρισμός έστιν αμάρτημα έν λέξει γινόμενον, παρά την των έλληνιζόντων συνήθειαν, Είρηται δε ούτως, βαρυαυδατισμός τις ών».

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Μυκηναϊκό εικοσάκοπο 15ου-12ου αιώνα π.χ. στην 1/35
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 12:24:23 μμ »
Το να ξεκινήσεις ένα τέτοιο εγχείρημα, μόνο από εξιστορήσεις και απεικονίσεις αγγείων
είναι μεγάλο τόλμημα, πόσο μάλλον να το ολοκληρώσεις και με τέτοιο φινίρισμα. Δεν
έχω γνώση του θέματος, αλλά μου φαίνεται πάρα πολύ καλό.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος darpomorza

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 11, 2013, 12:40:02 πμ »
Πάρα πολύ καλό!!...θα έλεγε κανείς οτι βασιστηκές σε σχέδια για να βγεί τόσο καλό

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 11, 2013, 01:03:53 μμ »
Εξαίρετη   προσπάθεια   αναπαράστασης   αρχαίου   πλοίου ,  γνωρίζοντας  τις  δυσκολίες.
Θέλω  να  πιστεύω  πως πρόκειται  για το πλοίο  της τραγάνας.
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος pacos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑΙ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 11, 2013, 02:45:45 μμ »
Σωστός ο Βαγγέλης, Γι'' αυτό παρέθεσα την συγκεκριμένη φωτογραφία που στην ουσία ήταν η κύρια μου πηγή που «δείχνει» πως είναι το πρωτότυπο.

Της συγκεκριμένο όστρακο της Τραγάνας μας δείχνει ένα πλοίο που πιθανόν να ήταν 50κοπο. Ήταν σίγουρα πολεμικό γιατί έχει ένα πρώιμο ξύλινο έμβολο, πολλά κουπιά, είναι μακρύ, όχι στρογγυλό και σίγουρα με μικρό βύθισμα.
Η δικιά μου κατασκευή που έχει 20 κουπιά, όπως είναι φυσικό θα έχει ακόμα λιγότερο βύθισμα.
Αν και είμαι έτοιμος για να ξεκινήσω ένα εμπορικό του 6ου π.χ. κάπου σε μια άκρη του μυαλού μου ετοιμάζετε ένα νέο σχέδιο για ένα εμπορικό της Μυκηναϊκής περιόδου.

Υ.Γ. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια  :oops:
«Βαρβαρισμός έστιν αμάρτημα έν λέξει γινόμενον, παρά την των έλληνιζόντων συνήθειαν, Είρηται δε ούτως, βαρυαυδατισμός τις ών».

Tags: