Αποστολέας Θέμα: ΒΑΨΙΜΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ  (Αναγνώστηκε 1207 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oplon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
ΒΑΨΙΜΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ
« στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 04:09:30 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Πήγα στις γιορτές και πήρα 2 μεταλλικά μοντέλα από τον Kαλφάκη. 'Ηθελε πολυ δουλειά καθώς τα κομμάτια ήταν γεμάτα με περιττά κομμάτια μετάλλου. Αφού καθάρισα τα περιττά ήρθε η ώρα του βαψίματος και τα ερωτήματά μου έχουν ως εξής:
1. Πρέπει να ασταρώσω πριν περάσω το χρώμα και αν ναι με τι αστάρι?
2. Έστω ότι βρίσκω το αστάρι... μπορώ να το περάσω με τον αερογράφο?
3. Τι χρώματα να χρησιμοποιήσω; Έχω enamel της Humbroll. Κάνουν για μεταλλικά μοντέλα ή χρειάζονται ειδικά χρώματα;

Δοκιμαστικά πέρασα ένα φτερό με το χρώμα απευθείας χωρίς αστάρωμα. Το χρώμα έσκαγε πάνω στο φτερό εκεί που στόχευε ο αερογράφος και έφευγε στη γύρω επιφάνεια χωρίς να κολλάει πάνω στο μέταλλο.
ΣΗΜ.: Χρησιμοποίησα φιάλη αέρα και κατάλαβα αυτό που λένε πολλά μέλη του forum.. Οχι φιάλη! Είναι αντι-οικονομική και καθόλου εύχρηστη.

Αποσυνδεδεμένος petrosmpoutos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • παπάγου και ξερό ψωμί
Απ: ΒΑΨΙΜΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 21, 2013, 04:20:34 μμ »
αγαπητέ φίλε εγω σε ένα δικό μου μεταλικό έβαλα αστάρι no1 primer humbroll σε σπρέι και κατόπιν έβαψα με αερογράφο το χρώμα του  και τέλος σφράγισα με βερνίκι ματ ακρυλικό.ότι και να βάψεις χρειάζεται αστάρι για να στρώσει καλύτερα το χρώμα.
peter

Αποσυνδεδεμένος Oplon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 11:26:47 πμ »
ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση. Οπότε θα πάρω ένα σπρέϊ αστάρι και θα το περάσω. Σκέφτομαι όμως, να περάσω το αστάρι πάνω από το που ήδη έριξα; Ή να ξεβάψω πρώτα με διαλυτικό και μετά εκ νέου αστάρι και βάψιμο;

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 22, 2013, 12:12:40 μμ »
Καλημέρα. Τυχαίνει να έχω αγοράσει ένα μοντέλο της ίδιας εταιρίας και ξέρω τι σε περιμένει. Καλό είναι να ανοίξεις ένα θέμα στην κατηγορία των κατασκευών αυτοκινήτων, γιατί θα σου προκύψουν πολλές απορίες στην συνέχεια. Στην φάση που είσαι, ξέβαμμα και καλό τρίψιμο πριν το αστάρωμα. Οσο αφορά το αστάρι, δεν ξερω ποιό χρησιμοποιείς. Λογικά θα θέλει κάποιο αραίωμα για να ψεκαστεί με αερογράφο, ο οποίος μετά θα πρέπει να καθαριστεί επιμελώς.

Αποσυνδεδεμένος Oplon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 28, 2013, 02:55:31 μμ »
Καλησπέρα σας! Η βαφή (σμάλτου) δεν έβγαινε με βενζίνη αλλά βγήκε πανεύκολα με μπλε οινόπνευμα. Πέρασα αστάρι το prime mr.white. Αλλά μάλλον το παράκανα λιγάκι. Θα περάσω βαφή με τον αερογράφο το Σ/Κ. Θα ανοίξω θέμα στα αυτοκίνητα όπως πολυ σωστά προτείνει ο φίλος πέτρος γιατί βλέπω πολλά θεματάκια να σκάνε στην πορεία!

Tags: