ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Tραινα

Polar Express O gauge Train Set by Lionel 120VAC/60Hz ψάχνω μετασχηματιστή!!!

<< < (2/4) > >>

maverick2177:
όχι δεν έχω ιδέα απο τέτοια θέματα. Οπότε θα πρέπει να απευθυνθώ στα μαγαζιά που ανέφερες Γιώργο. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θα πρέπει να το φτιάξουν εκείνοι. Έχουμε υπόψιν κάποια τιμή, για το κόστος του μετασχηματιστή? Και βέβαια πρέπει να είναι ασφαλές 100% μια και θα το χειρίζονται και παιδικά χέρια (με την επίβλεψή μου πάντα). Την λύση του τροφοδοτικού την απορρίπτουμε δηλαδή? Ευχαριστώ...

giwrgosd:

--- Παράθεση από: maverick2177 στις Ιανουάριος 04, 2013, 10:31:10 μμ ---όχι δεν έχω ιδέα απο τέτοια θέματα. Οπότε θα πρέπει να απευθυνθώ στα μαγαζιά που ανέφερες Γιώργο. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θα πρέπει να το φτιάξουν εκείνοι. Έχουμε υπόψιν κάποια τιμή, για το κόστος του μετασχηματιστή? Και βέβαια πρέπει να είναι ασφαλές 100% μια και θα το χειρίζονται και παιδικά χέρια (με την επίβλεψή μου πάντα). Την λύση του τροφοδοτικού την απορρίπτουμε δηλαδή? Ευχαριστώ...

--- Τέλος παράθεσης ---
Μα ουσιαστικά μόνο τον μετασχηματιστή θέλεις.  Τροφοδοτικό έχεις. Αυτό στο οποίο συνδέεις την έξοδο του μετασχηματιστή.
Το τροφοδοτικό σου αυτό έχει είσοδο 18V AC οπότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα 220V να τα κάνεις 18V... Το αντίστοιχο που κάνει αυτός που έχεις μόνο που εκείνος στην είσοδο θέλει 110V... Για να καταλάβεις, αν συνέδεες αυτόν τον μετασχηματιστή στα 220V θα σου έβγαζε 36V AC στην έξοδο... (110 -> 18, 220 -> 36, λόγος  6.1:1 σταθερός...)
Η ασφάλεια είναι το παν.

gtdeath13:
για μισό βρε παιδιά...

 ::arrowred:: Γιώργο τι θα συνδέσει ο άνθρωπος στο μετασχηματιστή 220 -18;

giwrgosd:

--- Παράθεση από: gtdeath13 στις Ιανουάριος 04, 2013, 11:03:49 μμ ---για μισό βρε παιδιά...

 ::arrowred:: Γιώργο τι θα συνδέσει ο άνθρωπος στο μετασχηματιστή 220 -18;

--- Τέλος παράθεσης ---
Υποθέτω τον ρυθμιστή/τροφοδοτικό του τρένου;
Θες να πεις ότι δεν υπάρχει τέτοιος και ότι τα 18V AC πάνε στις γραμμές ρυθμιζόμενα από τον Μ/Σ ;;;;

gtdeath13:
Αν προσέξεις τα λινκ που έδωσε ο maverick θα δεις τι είναι αυτό που ψάχνει:


Ουσιαστικά είναι ένας μετασχηματιστής με ροοστάτη. Μετασχηματίζει τάση 110Volt σε 18Volt (και οι δύο τάσεις AC 60Hz) κι ελέγχει την ένταση του ρεύματος στην γραμμή με ροοστάτη (κόκκινος λεβιές στο πλάι). Τα 18Volt πάνε στις γραμμές του τρένου.

Το πιο εύκολο που μπορεί να κάνει είναι να βρει τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό μετασχηματιστη-τροφοδοτικό.

Εφόσον δεν μπορεί να το κάνει αυτό μπορεί να αλλάξει τον μετασχηματιστή μέσα στο τροφοδοτικό που έχει, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί ο ίδιος ή αν θα βρει κάποιον να τον διευκολύνει.

Μπορεί επίσης να αγοράσει έναν μετασχηματιστή 220 - 110 100Watt από ένα μαγαζί και να κάνει δουλειά. Δε νομίζω να του κοστίσει πολύ.

Το πιο εύκολο είναι να βρει έναν άλλο μετασχηματιστή-τροφοδοτικό με έξοδο 18Volt AC ίδιας ή μεγαλύτερης ισχύος (80Watt) με ροοστάτη για να μπορεί να αυξομειώνει την ταχύτητα του τρένου. Δεν χρειάζεται να είναι ίδιος με αυτόν που έχει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση