Αποστολέας Θέμα: Humbrol VS Revell  (Αναγνώστηκε 6563 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Humbrol VS Revell
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 06:17:49 μμ »
Το διαλυτικό της Revell για τα σμάλτα της είναι το 'Color Mix'.  Αν γράφει κάτι άλλο είναι για καθαρισμό...
Δεν θυμάμαι με ποιο διαλυτικό δεν τα πάνε καλά τα White Ensign... Με της Revell ή της Humbrol... Με ένα από τα δύο σβολιάζουν.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 06:55:37 μμ »
Το διαλυτικό της Revell για τα σμάλτα της είναι το 'Color Mix'.  Αν γράφει κάτι άλλο είναι για καθαρισμό...

Έχει μία μπλέ ετικέτα που γράφει, "PAINTA CLEAN - brush cleaner". Οπότε, ναί δεν είναι αυτό που αναφέρεις.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 07:35:50 μμ »
Για τον φούρνο μικροκυμάτων... Δεν στήνεις και μια κάμερα να τα καταγράφεις ώστε μετά να μπορούμε να βρούμε από τι προκλήθηκε η έκρηξη;  Να ξέρουμε ρε παιδί μου, το ακρυλικό ή η παρκετίνη έφταιγε;! :mrgreen:
::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 07:42:18 μμ »

Βρε αθεόφοβε!...  Για πλάκα το έγραψα!
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Και έχουμε και το ίδιο μοντέλο φούρνου...  Στα πόσα Watt τον είχες ρυθμίσει; 600;
To T62 ίσως και να χωράει... Αλλά να δω πως θα χωρέσω εκεί μέσα ένα Α330 ή ακόμα και ένα Α320!  ::glossa:: ::glossa::
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 07:43:13 μμ »
Έχει μία μπλέ ετικέτα που γράφει, "PAINTA CLEAN - brush cleaner". Οπότε, ναί δεν είναι αυτό που αναφέρεις.
Οπότε δεν είναι για αραίωση χρωμάτων αλλά για καθαρισμό πινέλων.  Μην το χρησιμοποιήσεις για να αραιώσεις χρώματα.

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 08:10:49 μμ »
&feature=youtu.be
::spam_emoticon::
Πουτ δε λαγ (ή κούνελ) ντάουν σλόλιιι...

Στο θέμα μας...
Με τις αναθυμιάσεις.. (αυτές που δεν βλέπουμε, δεν μυρίζουμε) ..τις τοξικές.. στα φίλτρα του φούρνου?
Εκτός και ο μικροκυμάτων είναι αποκλειστικός για αυτή την δουλεία  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 02:29:11 πμ »
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια βάφω -- ακόμη και σήμερα που έχω επιστρέψει κάπως στα ακρυλικά -- με Humbrol και ποτέ δεν είχα κανένα σοβαρό πρόβλημα, ειδικά σαν αυτά που αναφέρθηκαν.
Ναι, τα αραιώνω με white spirit.
Στεγνώνουν άψογα, ειδικά τα τελευταία χρόνια που ζω πιο νοτιοανατολικά, όπου το κλίμα είναι πιο ξηρό.

Η υγρασία παίζει σημαντικό ρόλο, τόσο στην αραίωση όσο και κυρίως στον χρόνο στεγνώματος -- και αυτό ισχύει για όλα τα χρώματα, ακόμα και τα ακρυλικά.

Τα Revell τα έχω αφήσει στην άκρη, γιατί δεν μου ταίριαξαν καθόλου. Ήταν πηχτά, μόνο με το δικό τους διαλυτικό μπορούσες να δουλέψεις, και με πινέλο ποτέ δεν στρώνανε σωστά. Δηλαδή, είχα ακριβώς την αντίθετη εμπειρία από ό,τι αναφέρεται στο αρχικό ποστ.

Ίσως λοιπόν το θέμα να είναι υποκειμενικό -- τι βολεύει τον καθένα.
Με Humbrol, Molak και White Ensign δεν είχα προβλήματα (αν και τα Molak είναι πιο «γιαουρτοειδή»).
Τα Revell απλώς δεν μου κάθισαν ποτέ.

Μιλάω πάντα για σμάλτα, γιατί στα ακρυλικά των Revell και Humbrol ισχύει το ακριβώς αντίθετο: εξαιρετικά τα Revell, κακά τα Humbrol.
Για τα νέα ακρυλικά Humbrol δεν έχω εικόνα.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 10:48:36 πμ »
Οπότε δεν είναι για αραίωση χρωμάτων αλλά για καθαρισμό πινέλων.  Μην το χρησιμοποιήσεις για να αραιώσεις χρώματα.
  ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 11:08:30 πμ »
Εδω και παααααααραααα πολλα χρονια βαφω (εως ακομα και σημερα που εχω γυρισει πια στα ακρυλικα καπως) με Humbrol και ποτε δεν ειχα κανενα μειζων προβλημα ειδικα σαν αυτα που αναφερθηκαν. Οποτε ισως το θεμα ειναι και λιγο υποκειμενικο.

Οπωσδηποτε η υγρασια παιζει τεραστιο ρολο και στην αραιωση αλλα πιο πολυ στο χρονο στεγνωματος αλλα σε ΟΛΑ τα χρωματα (και στα ακρυλικα)

Humbrol,Molak,White Ensign δεν ειχα προβληματα (αν και τα μολακ ειναι πιο γιαουρτοειδη)

Τα ρεβελλ απλα δεν μου κατσανε ποτε!

Καλή σου μέρα Phantomakia. Όντως, το θέμα είναι υποκειμενικό αλλά απ' την άποψη ότι έχεις - ο οποιοσδήποτε - βρεί την σωστή αναλογία καί συνδυασμό, χρώματος / διαλυτικού καί πίεσης κομπρεσέρ (ανάλογα ΚΑΙ το κομπρεσέρ), αντίστοιχα. Παρ' όλο που τα χρησιμοποιώ (τα Humbrol) εδώ καί 20 χρόνια.... παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να πώ πως έχω καταφέρει πάντα να βγάζω το αποτέλεσμα που επιθυμώ. Καί εδώ όπως πολύ σωστά αναφέρεις μπαίνει και ο παράγοντας υγρασία.

Τώρα, όσο αφορά την Revell καί τα χρώματα της, ίσως να μην έχεις μείνει ευχαριστημένος (καί βάζω καί τον εαυτό μου μέσα) γιατί η Revell από ανέκαθεν ακολουθούσε μία πολιτική που έβλεπε τον μοντελισμό σαν παιχνίδι περισσότερο καί λιγότερο σαν χόμπυ. Γι' αυτόν τον λόγο καί μέχρι πρόσφατα δεν έβγαζε καλής ποιότητας χρώματα. Αυτό βέβαια τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει όχι μόνο στην ποιότητα των χρωμάτων της (π.χ. ακρυλικά) αλλά καί στην ποιότητα των μοντέλων της (π.χ. Eurofighter, p-47, καί άλλα).

Τέλος, για την Molak ας μην την σχολιάσω. Με αυτήν μεγάλωσα - τα πρώτα 20 μοντέλα μου τα έχω βάψει με Μόλακ. Δυστυχώς, καί αυτή τα τελευταία χρόνια έχει χαλάσει την ποιότητα των χρωμάτων της (πρός απογοήτευση μου) - κακώς βεβαια γιατί καί αυτή όπως και η Χαμπρολ προσφέρει κάποιους κωδικούς που δεν τους έχουν άλλες εταιρείες. Συν το γεγονός ότι τα τελευταία της χρώματα δεν διαλύονται ικανοποιητικά ουτε καν με White Spirit!!

Προσωπικά, αν δεν υπηρχε αυτο το θέμα με την αραίωση τους θα συνέχιζα ακόμα να τα χρησιμοποιώ.

Sernak

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 11:50:05 πμ »
Το θέμα επιλογής χρωμάτων είναι καθαρά και 100% υποκειμενικό.   Εγώ βρήκα πχ ότι με βολεύουν τα Revell και μου δίνουν το αποτέλεσμα που θέλω, κάποιον άλλο όχι.  Είναι καλό όμως που ο καθένας γράφει τις εμπειρίες του και τη γνώμη του καθώς έτσι βγαίνουν όλοι κερδισμένοι.

Τα Molak αν και έχω 2 χρωματάκια, ακριβώς γιατί κανείς άλλος δεν βγάζει αυτά τα χρώματα, δεν τα συμπάθησα ποτέ!  Πολύ πηχτά και δύστροπα.

Μήπως να ανοίγαμε ένα θέμα με σύγκριση όλων των χρωμάτων που είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα, που μπορούμε να τα βρούμε, την γκάμα τους, τις ιδιοτροπίες τους και ότι άλλο, κάτι σαν reference μαζί με δικές μας κριτικές;  Τι λέτε;

Το θέμα βερνικιών και χρωμάτων δεν θα σταματήσει ποτέ να συζητείται καθώς είναι το Α και το Ω του χόμπι μας.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 12:55:35 μμ »
Έχοντας πλήρη σειρά χρωμάτων Humbrol, Revell και, τελευταία, enamel της White Ensign, να αναφέρω και τη δική μου εμπειρία.
Πολλά από τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω από συναδέλφους -- κόκκοι, αργό στέγνωμα, ενοχλητικές «κλωστές» σαν ιστός αράχνης κ.λπ. -- τα αντιμετώπισα κι εγώ, κυρίως με τα σμάλτα της Revell. Είναι αρκετά δύστροπα χρώματα και σίγουρα δεν μπορείς να πετύχεις καλό αποτέλεσμα αν τα αραιώσεις με white spirit. Προσωπικά, ούτε με το διαλυτικό της εταιρείας μένω απόλυτα ικανοποιημένος.

Για μένα, το «μυστικό» είναι το διαλυτικό πολυουρεθάνης. Με αυτό πετυχαίνω πολύ καλή ροή χρώματος από τον αερογράφο, με οποιοδήποτε σμάλτο κι αν χρησιμοποιήσω. Έχω καταφέρει μάλιστα να ανακατέψω σμάλτα διαφορετικών εταιρειών, κυρίως Humbrol με Revell, που αλλιώς διαχωρίζονταν. Τα White Ensign τα θεωρώ καλύτερα και από τα τρία, με εξαιρετική συμπεριφορά στο στρώσιμο και χωρίς να μου βουλώνουν ποτέ τον αερογράφο.

**Προσοχή:** όπως έχει τονιστεί πολλές φορές στο φόρουμ, η πολυουρεθάνη είναι άκρως τοξική. Πάντα βάφω φορώντας γάντια (αν έρθει σε επαφή με το δέρμα προκαλεί κάψιμο και κοκκινίλα -- προσωπική εμπειρία), μάσκα με φίλτρα και σε καλά αεριζόμενο χώρο. Επίσης, πρέπει να ελέγχεται αν ο αερογράφος περιέχει υλικά που μπορεί να καταστραφούν από αυτό το ισχυρό διαλυτικό.

Όσο για τα ακρυλικά της Humbrol, τα δοκίμασα μία φορά και δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος -- ίσως να μην τα χειρίστηκα σωστά. Τα ακρυλικά της Revell δεν τα έχω χρησιμοποιήσει, αλλά απ' όσο γνωρίζω, είναι σχετικά δυσεύρετα στην Ελλάδα.

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 04:58:14 μμ »
Σχετικά με τα Humbrol τα οποία χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια τώρα, ανοίγοντας καινούργια χρώματα σε μερικούς κωδικούς έχω παρατηρήσει τα εξής:

1. Λασπώδης μάζα... :?
 2. Στέγνωμα γενικά... Ακραίο σενάριο(είχα βάψει ένα εξάρτημα με το 100 Matt Red Brown κ μετά από 48 ώρες κόλλαγε στα δάκτυλα μου!) :evil:
 3. Χρόνος ζωής χρώματος μετά από το πρώτο άνοιγμα... (1 1/2 μήνας περίπου, παρόλο που καθαρίζω πολύ καλά το τενεκεδάκι πριν το κλείσω!) :evil:

Πιστεύω ότι η σύσταση του χρώματος έχει αλλάξει λόγω περιορισμών ΕΕ κ ότι η παραγωγή τους στην Κίνα πια έχει υποβαθμίσει την ποιότητα των Humbrol γενικά. Κάπου
διάβασα ότι η Hornby εγκαταλείπει την Κίνα και θα ξανά-ανοίξει την παραγωγή στην Αγγλία, ίδωμεν. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.

Τ.Κ ::salut::       

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 06:01:11 μμ »
Έχω απορία να μάθω πόσα χρήματα εξοικονομούν από την παραγωγή των χρωμάτων στην Ινδία.
Πρέπει να είναι αρκετά χαζή απόφαση
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 07:23:54 μμ »
Καλησπέρα παιδιά. Χρησιμοποιώ Humbrol και προς το παρόν δουλεύω μόνο με πινέλο. Δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα μέχρι στιγμής με το στρώσιμο. Στεγνώνουν καλά περίπου μετά από 24 ώρες, ενώ στην αφή είναι έτοιμα περίπου 10 ώρες μετά. Δοκιμάστε να τα αραιώσετε (και τα Revell) με το διαλυτικό **Acryl Normal 740** της εταιρείας **HB Body** και θα δείτε διαφορά (το προτείνει, αν δεν κάνω λάθος, και ο συμφορουμίτης Δημήτρης στο σχετικό βίντεο). Θα το βρείτε σε χρωματοπωλεία αυτοκινήτων. Επίσης, το διαλυτικό **Νίτρου 767 Eco-Thinn** της ίδιας εταιρείας είναι εξαιρετικό τόσο για τα Revell όσο και για τα Humbrol.

Tags: humbrol revell Enamel