Αποστολέας Θέμα: Γυάλιστερή επιφάνεια από ΜΑΤ χρώματα Vallejo  (Αναγνώστηκε 1652 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Agi_5

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Ελλάς
  • modelclub.gr
Γυάλιστερή επιφάνεια από ΜΑΤ χρώματα Vallejo
« στις: Δεκεμβρίου 21, 2012, 05:31:31 μμ »
Γεια σε όλους.....

φτιάχνω βασικά φιγούρες και χρησιμοποιώ χρώματα της vallejo ως επι το πλείστον. έχω πρόβλημα με μερικά χρώματα τα οποία ενώ υποτίθεται ότι είναι ΜΑΤ βγάζουν γυαλλάδα ενοχλητική, όπως π.χ. το μαύρο ματ που είναι πολύ καλό μόνο για...δέρματα. Το πρόβλημα εντοπίζεται φυσικά στα ρούχα που είναι κατά κανόνα ΜΑΤ αλλά πέρα από αυτό εμένα με παιδέυει ιδιαίτερα στις φωτοσκιάσεις διότι η γυαλιστερή επιφάνεια κάνει ενοχλητικές αντανακλάσεις.
 Καμμιά ιδέα γενικώς??? Είναι μήπως κάτι που κάνω λάθος. Και αν ναι, τότε γιατί δεν συμβαίνει με όλα τα χρώματα???
 Τα προβληματικά χρώματα που εγώ συνάντησα είναι μαύρο, field grey, κάποια κόκκινα, το olive drab και κανα δυό γκριζάκια.
 Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια.
Ο μοντελισμός είναι υγεία!!!

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Συρίγος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Γυάλιστερή επιφάνεια από ΜΑΤ χρώματα Vallejo
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 21, 2012, 08:28:42 μμ »
γεια σου φιλε οντως καποια χρωματα της  vallejo γυαλιζουν και αν περνας και πολλα φιλτρα γινεται ακομα πιο εντονο το γυαλισμα.Εγω εξαληψα αυτο το φαινομενο ψεκαζοντας με τον αερογραφο ματ βερνικι της ιδιας εταιριας φανταζομαι και με πινελακι να το απλωσεις το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις απλα μπορει να αφησει καποια πινελια αν εχεις αερογραφο καντο με αυτον  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 21, 2012, 08:52:54 μμ »
  Δοκίμασε να προσθέσεις 1-2 σταγόνες από το matt βερνίκι της εταιρίας στα χρώματα που σου γυαλίζουν να δεις έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 21, 2012, 09:12:07 μμ »
Σημασια εχεις αν τα χρησιμοποιεις αδυαλυτα απο το μπουκαλακι η διαλυμενα.Το ιδιο αντπετωπιζα και εγω με το μαυρο ειδικα.
Η λυση ειναι απλουστατη.
Στο χρωμα που βγαζεις απο το μπουκαλακι προσθεσε  σταγονες αναλογα με την ποσοτητα χρωματος απο το δυαλυτικο της εταιρειας για αερογραφους.Και το αποτελεσμα θα ειναι η απολυτη ματ επιφανεια
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Agi_5

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Ελλάς
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 24, 2012, 09:31:26 μμ »
Συνάδελφοι ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας. Πρακτικά έκανα το εξής: άνοιξα τα προβληματικά μπουκαλια και έκανα χρήση
αναδευτήρα (τύπου φραπέ!!!) οπότε το χρώμα φαντάζομαι αναμείχθηκε πολύ καλά με την όποια ποσότητα διαλυτικού της εταιρείας ήδη υπάρχει μέσα και ως εκ θαύματος πήρα το απόλυτο ΜΑΤ που έψαχνα. Παρατήρησα ότι το μαύρο μου για παράδειγμα είχε πολλά κατακάθια και αυτό που έβγαζα πριν στην ουσία ήταν "λερωμένο" διαλυτικό και ίσως αυτό ευθύνονταν για την έντονη γυαλάδα.
Όπως και να'χει το μυστικό μάλλον είναι πολύ πολύ πολύ καλό ανακάτεμα πριν την χρηση και κατά καιρούς και ανάδευση!!
Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν. Θα δοκιμάσω και την λύση με το διαλυτικό για αερογράφους που προτάθηκε από τον συνάδελφο sgt-major.
Και πάλι ευχαριστώ. Πιστέυω σύντομα να βρω χρόνο να μοιραστώ μαζί σας και κάποιες από τις ταπεινές μου δημιουργίες.
Γεια χαρά σε όλους!!!
Ο μοντελισμός είναι υγεία!!!

Tags: