Πέρασε αρκετός καιρός από το τελευταίο Μ113 που "ανέβασα" στο φόρουμ...

Και επειδή πλέον φτιάχνω Μ113 για να χαλαρώνω...

Το τελευταίο μου Μ113 είναι το ακόλουθο:
Πρόκειται για ένα Μ113Α2 του Ε.Σ. με κάποιες ιδιαιτερότητες.
Συγκεκριμένα προέρχεται από τα αμερικάνικα αποθέματα και έχει διατηρήσει τους εκτοξευτές καπνογόνων στο εμπρόσθιο μέρος του.
Και εδώ αρχίζουν τα περίεργα: Όλα τα αμερικάνικα Α2 έφεραν εκτοξευτές καπνογόνων χωρίς κουτιά μεταφοράς των καπνογόνων βομβίδων ακριβώς από κάτω από τους εκτοξευτές.
Αυτά όμως που παραχωρήθηκαν στον Ε.Σ. φέρουν τα κουτιά αυτά.

ʼντε τώρα εγώ να βρω την άκρη.
Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2008 στην Αθήνα αυτά τα Μ113 εμφανίστηκαν χωρίς τους εκτοξευτές, μόνο με τα προστατευτικά πλαίσια και χωρίς τα κουτιά.
Σε πρόσφατες όμως φώτος που ένας συνάδελφος μου έστειλε εμφανίζονται με εκτοξευτές, με προστατευτικά και με κουτιά.

Ένα τέτοιο μοντέλο έφτιαξα και εγώ.

Το κιτ είναι το κλασσικό της Academy, στο οποίο πρόσθεσα μια ρητινένια κεραία της Blast Models και τα περίφημα κουτιά από το κιτ Μ981 FISTV της Academy. Οι πλάκες αναγνώρισης είναι "σπιτικές", ελληνιστί home made. Επίσης ο έστορας για το 50άρι προέρχεται από το Μ113Α3 της Academy και τον προτίμησα γιατί είναι καλύτερος.

Αν και στην τελευταία παρέλαση τα οχήματα έφεραν τις μακριές ποδιές, στις νεώτερες φώτος φέρουν τις κοντές ποδιές.
Ελπίζω ότι στην προσεχή παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα "κατέβουν" τέτοια παπάκια για να τα ξεφτιλίσω στις φώτος, ώστε να προσθέσω στο μοντέλο ότι νέο παρατηρήσω.
Αυτά για την ώρα.
Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν με το καλό ολοκληρωθεί το μοντέλο θα αφιερωθεί στον αγαπητό συνάδελφο που μου παραχώρησε τις φώτος που ανέφερα πιο πάνω.