Το πρώτο τελειωμένο μοντέλο μου μετά τη γέννηση της κόρης μου (η οποία απλά κοιμάται και τρώει για την ώρα

), δε θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο εκτός από ένα ακόμη παπάκι...

Πρόκειται για το Μ113Α3 της Academy στην 1/35. Το κιτ έγινε απευθείας από το κουτί με μόνη αλλαγή αυτήν της εξάτμισης. Η Academy δυστυχώς δίνει την εξάτμιση που «φοράνε» τα Μ113Α2 που είναι λίγο πιο κοντή συγκριτικά με αυτή των Μ113Α3. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν λιγάκι κουφή...
Το Μ113Α2 που κυκλοφόρησε η Tamiya δίνει την εξάτμιση για Α3!!! Έτσι λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε με «μεταμόσχευση» από το ένα κιτ στο άλλο.

Επίσης, έβαλα τους παλιούς εκτοξευτές καπνογόνων (που υπάρχουν στο κιτ) γιατί οι καινούριοι που δίνει η Academy μάλλον ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας γιατί σε όλες τις φώτος που έχω δεν είδα να υπάρχουν τέτοιου τύπου «τετραγωνισμένοι» εκτοξευτές.
Αναφορικά με τη διαμόρφωση του οπλισμού, για να ξεφύγω από τα συνηθισμένα επέλεξα αντί για 50άρι να βάλω τον εκτοξευτή βομβίδων ΜΚ19 που δίνεται στο κιτ και έχει καταπληκτική λεπτομέρεια. Παράλληλα, χρησιμοποίησα το νέου τύπου ασπίδιο που δίνεται και αυτό στο κιτ.
Μετά την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης, το μοντέλο ασταρώθηκε και στη συνέχεια βάφτηκε με Desert Yellow της Tamiya. Ο πυργίσκος βάφτηκε με Nato Green για να σπάσει λιγάκι η μονοτονία του Desert Yellow (και αυτό το προτείνει η Academy και το έχω δει και σε φώτος πραγματικών οχημάτων στο Ιράκ). Οι πλάκες αναγνώρισης φίλιου ή μη οχήματος, μία σε κάθε πλευρά του Μ113, βάφτηκαν με olive drab. Ακολούθησε ένα διακριτικό chipping σε επιλεγμένα σημεία. Στη συνέχεια ψέκασα ένα χέρι παρκετίνη το μοντέλο. Για χαλκομανίες χρησιμοποίησα αυτές που δίνει η Tamiya στο κιτ του Μ113Α2. Το μοντέλο σφραγίστηκε με ματ ακρυλικό βερνίκι της Humbrol. Σειρά τώρα είχαν τα λάδια: Μείγμα από Raw Umber, Burnt Umber & Raw Sienna. Επίσης, Ivory black σε επιλεγμένα σημεία και τέλος χρήση παστέλ της Tamiya για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που βλέπετε στις φώτος.
Φορτώματα επέλεξα να μη βάλω καθώς τα οχήματα που περιπολούν στο Ιράκ επιχειρούν πολύ κοντά στα στρατόπεδά τους και δε χρειάζεται να φέρουν πολλά πράγματα πάνω τους.
Αυτά, πάμε για άλλα τώρα καθώς σε λίγο καιρό αρχίζει το GB Πυροβολικό.