Αποστολέας Θέμα: Χαρτί ακουαρέλλας Bockingford Watercolour Paper Block  (Αναγνώστηκε 3257 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
Χαρτί ακουαρέλλας Bockingford Watercolour Paper Block
« στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 10:09:11 μμ »
Όπως λέει και ο τίτλος...ρωτάω αν γνωρίζει κανείς γκουρού του είδος το υλικό,και που μπορώ να το βρώ Ελλάδα,σε μεμονομένα φύλλα όμως και όχι σε 20άδα από Αγγλία πρός £15.95 συν τα μεταφορικά. :roll: Ή έστω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο της ίδιας επιφάνειας όμως.140lb Extra Rough 11"x15"
Ευχαριστώ, ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Χαρτί ακουαρέλλας Bockingford Watercolour Paper Block
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 10:34:10 μμ »
Χαρτιά ακουαρέλλας κυκλοφορούν πιο πολύ τα Canson στην Ελλάδα και έχουν όλα τα μαγαζιά με είδη ζωγραφικής όπως το Πλαίσιο, ο Κατσαχνιάς και το Art & Hobby. Επίσης εξειδικευμένο μαγαζί με χαρτιά είναι οι Αφοι Διονυσόπουλοι, που ήταν μέχρι πρόσφατα στην Πραξιτέλους στην Αθήνα αλλά τώρα είναι στον Πειραιά. Το βάρος 140 lb είναι πολύ συνηθισμένο και είναι το 300 gsm (γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο). Η διάσταση που ζητάς είναι μάλλον μικρή (30Χ40 σε εκατοστά). Τώρα για extra rough, τι να σου πω... Το Canson 300 gsm που έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή, μου φαίνεται σαν αυτό που έχεις για δείγμα αλλά μια βόλτα από τα μαγαζιά θα σου λύσει το πρόβλημα...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 11:57:55 μμ »
Φίλε Κώστα,καταρχάς ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο.Να σαι καλά.
Κόλλες κανσον και σελλερ έχω χρησιμοποιήσει άπειρες φορές,τόσο στον κλαδο εφαρμοσμένων τεχνών όσο και στα γραμμικά/ελεύθερα σχέδια για τη ΣΚΤ.
Το θέμα εδώ είναι η "σαγρέ" επιφάνεια που έχει το συγκεκριμένο χαρτί,που είναι ιδανική για αναπαράσταση ήρεμης θαλασσας στην 1/700.
Τώρα είτε είναι 140lb ή 200lb (425gsm) καθώς και το μέγεθος,δε παίζει ρόλο.Αρκεί να το βρώ φύλλο και σε "λογική" τιμή.
Επειδή εδώ που βρίσκομαι τώρα αδυνατώ για έρευνα αγοράς - δεν υπάρχουν κατα διάνοια τέτοια "εξωτικά" υλικά, πρίν ψάξω Θεσνίκη, ρωτάω για κάτι παραπλήσιο του Αγγλικού,που μάλλον δε πιστεύω να το βρώ.
Αλήθεια,το Canson των 300 gsm είναι παρόμοιο;Μπορώ να το βρώ στο Πλαίσιο;

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 12:42:07 πμ »
Χμ. Τώρα είσαι λίγο πιο σαφής. Τα χαρτιά ακουαρέλας μπορεί να είναι και πολύ ακριβά (κάτι ειδικά χειροποίητα κλπ). Το δείγμα που έχω μπροστά μου είναι από 300 χαρτί ακουαρέλας από το Πλαίσιο (αν θυμάμαι καλά ήταν Canson ή Winson & Newton Cotman) και μοιάζει να είναι περίπου αυτό που ψάχνεις. Αλλά έχω και άλλα χαρτιά ακουαρέλας από το Διονυσόπουλο (που τα είχα πάρει πριν πολλά χρόνια) τα οποία έχουν κάπως κανονικό μοτίβο στην "αγριάδα" οπότε δεν μοιάζει με ήρεμη θάλασσα αλλα περισσότερο με ψαροκόκκαλο ή ύφανση. ʼλλο που πήρα πρόσφατα από αυτό το μαγαζί είναι ακανόνιστο αλλά πιο λείο. Μπορώ να σου στείλω και δείγμα με το ταχυδρομείο αλλά νομίζω ότι αν δεν δεις με τα μάτια σου το συγκεκριμένο τύπο που θα αγοράσεις δεν μπορείς να εμπιστευτείς από δείγμα ή φωτογραφίες από το internet κλπ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 01:05:54 πμ »
Κώστα σ'ευχαριστώ και εκτιμώ τη βοήθειά σου.Έχεις δίκιο στο ότι αν δεν δεις με τα μάτια σου,δεν μπορείς να εμπιστευτείς από δείγμα ή φωτογραφίες,αλλά η φωτό που πόσταρα παραπάνω είναι ακριβώς αυτούσια με το υλικό που χρησιμοποίησε ο ʼγγλος και είναι ιδανικό.
Απλά πρέπει να βρώ ένα παρόμοιο.Επίσης και το αν είναι λείο,σαγρέ ή τραχύ δε πολυ παίζει ρόλο.Αρκεί να έχει αυτό το "πάτερν".
Ούτως η άλλως θα δεχθεί στρώματα μπογιάς-βερνικιού-σιλικόνης όπου θα αλλάξει υφή.
Για να καταλάβεις τι ψάχνω ::arrowdown::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 07:28:31 πμ »
Κάπως έτσι είναι το χαρτί των 300 gsm που έλεγα πιο πάνω:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 08:48:33 πμ »
Για θάλασσα στην 1/700, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ψαξεις όλο τον κόσμο για να βρεις το πιο αγριεμένο  :mrgreen: χαρτί!. Ο βασικός λόγος που ο Baumann χρησιμοποιεί χαρτί ακουαρέλας, είναι ότι αντέχει στην κακοποίηση με υδατοδιαλυτά μαντζούνια. Επειδή μάλιστα έχω δει από κοντά τη "θάλασσά" του, δεν είναι και ότι καλύτερο έχεις δει, ενώ μοιάζει πολύ έντονα με αυτό που είναι: Βαμμένο χαρτί!!! Στις φωτογραφίες φαίνεται πολύ ρεαλιστική, αλλά, πίστεψέ με, δεν είναι (τα μοντέλα του όμως είναι  ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::)!!!

Για ήρεμη θάλασσα στην 1/700, πάρε χαρτί ακουαρέλας, βάψτο με μπλέ, γκρι και πράσινα ανάλογα με το ποιό μέρος θέλεις να είναι το πλοίο σου (Μεσόγειος και Ειρηνικός = μπλέ, Ατλαντικός και Β. Θάλασσα = γκρί, ποτάμια και λίμνες = πρασινοκαφέ). Μετά πέρασέ το ένα χέρι ακρυλική βάση, ή acrylic binder (θα τα βρείς στο Πλαίσιο ή στο Art & Hobby) και κάνε το ακανόνιστο του κυματισμού, χτυπώντας κάθετα ένα παλιό στρογγυλό πινέλο. Τέλος με ένα - δύο χέρια παρκετίνη του δίνεις τη γυαλάδα και είσαι έτοιμος. Δες αυτές τις θάλασσες (που έγιναν όπως περιγράφω) και αν σου αρέσουν κάνε έτσι τη θάλασσά σου - είναι πολύ εύκολο...

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,20842.50.html(στην απάντηση #50, κάνω αναλυτική περιγραφή)
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21945.25.html και
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23247.0.html

Πάντως ότι και να αποφασίσεις, καλή επιτυχία  ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 02:26:24 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα και σ'ευχαριστώ φίλε.Στο μυαλό μου είσαι.Αυτό έχω σκοπό να κάνω.Απλά ήθελα να δοκιμάσω το χαρτί του Baumann.
Δε ξέρω από πρώτο χέρι αν δεν είναι και ότι καλύτερο η τεχνοτροπία του,αλλά στις φωτό τουλάχιστο εμένα μου άρεσε.'Αλλωστε το χαρτί θα δεχτεί τέτοια διεργασία,που δε νομίζω να φαίνεται μετά απλά χαρτί.
Επίσης τρομερή εντύπωση μου έκανε και η δουλειά του δικού μας Κώστα (katsfly) ::arrowdown::

Θέλω να δοκιμάσω διάφορες τεχνικές πρίν καταλήξω.ʼλλωστε νέος στον κόσμο των πλοίων θα πειραματιστώ αρχικά.
Επίσης σκέφτομαι σοβαρά τη τεχνική του φίλου κάπτεν Νέμο,με τη διαφορά να καλουπώσω το τελικό αποτέλεσμα και να του ρίξω μέσα διάφανη χρωματισμένη ρητίνη.
Πολύ μπελαλίδικη διαδικασία όμως για μια επιφάνεια όσο η παλάμη του χεριού μου :mrgreen:
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 10:19:05 πμ »
Οι θάλασσες (αλλά και τα μοντέλα) του Κώστα, είναι πράγματι άπαιχτες και κάνει υπέροχα απόνερα - ένα σημείο που εγώ ΔΕΝ.... :oops: :oops: :oops:
Δυστυχώς, δεν έχει παρουσιάσει την τεχνική του ολοκληρωμένη. Από όσα μας έχει δείξει όμως, εμένα μου φαίνεται αρκετά μπελαλίδικη. Επίσης θεωρώ ότι έχει αρκετά σημεία όπου παραμονεύει ο κίνδυνος (αν δεν είσαι ο Κώστας  :mrgreen:) να αποτύχεις παταγωδώς. Πάντως, αν και οι "δικές μου", δεν τις ανταγωνίζονται σε καμία περίπτωση, θεωρώ ότι είναι αξιοπρεπείς, in scale (για 700άρια) και ίσως το κυριότερο εύκολες, να γίνουν.

Η τεχνική του Σταμάτη, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ιδανική για 400άρια, 350άρια και μεγαλύτερα μοντέλα. Φοβάμαι ότι για 700άρι, θα βγεί εκτός κλίμακας. Βέβαια, υποθέτω ότι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέρος της τεχνική αυτής, τουλάχιστον για να κάνεις απόνερα και το κύμα της πλώρης.

Το ρίξαμε στα καράβια τώρα Ζήση??? Τι ετοιμάζεις???

ΔΚ

ΥΓ: Ποιό είναι το καράβι (του Κώστα) που ποστάρησες??? edit: To βρήκα: IJN Amagi

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 12:23:27 μμ »
Όπως λέει και ο τίτλος...ρωτάω αν γνωρίζει κανείς γκουρού του είδος το υλικό,και που μπορώ να το βρώ Ελλάδα,σε μεμονομένα φύλλα όμως και όχι σε 20άδα από Αγγλία πρός £15.95 συν τα μεταφορικά. :roll: Ή έστω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο της ίδιας επιφάνειας όμως.140lb Extra Rough 11"x15"
Ευχαριστώ, ::salut::
(Image removed from quote.)
Θα πας στο art center τζωρτζ και στουρναρα. Η μάρκα δεν παίζει ρόλο εσύ θέλεις το χαρτι που ειναι ακατεργαστο. Τα γραμμάρια παίζουν ρόλο στο πόσο νερό αντέχει όχι στο πόσο τραχυ ειναι. Πάντως δεν νομίζω ότι έχει αρκετή υφή για θάλασσα. Καλύτερα πάρε gel medium και κανε τα κύματα με πινελιές.

YΓ Επειδη ετυχε να περασω το μεσημερι, δεν ειδα σε χυμα χαρτι αυτο που θες. Εχει Waterford μπλοκ rough, το οποιο ειναι πολυ κοντα, αλλα κανει σχεδον 30 ευρω. Παιζει να ειχε και Arches αλλα ουτε καν κοιταξα γιατι αυτο ειναι το πιο ακριβο χαρτι. Εχω ενα μπλοκ το οποιο ειχα παρει ~50 γιουρα και του φερομαι με απολυτη ευλαβεια  :lol:

Tags: