Αποστολέας Θέμα: Εναλλακτική και φτηνή λύση για γυάλινα μπουκαλάκια  (Αναγνώστηκε 2021 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αρμενία
    • Scale Modelling Info
Εναλλακτική και φτηνή λύση για γυάλινα μπουκαλάκια
« στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 12:13:56 μμ »
Γειά χαρά σε όλους ::salut::

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα φτηνό και λειτουργικό τρόπο αποθήκευσης διαφόρων υγρών που μας χρειάζονται κατά την διάρκεια της κατασκευής και όχι μόνο. Αν το αυτό το θέμα έχει παρουσιαστεί σε παλιότερα πόστ, ζητάω συγνώμη απλώς δεν το βρήκα στο ψαχτήρι.

Πολλές φορές έχουμε την ανάγκη να κρατήσουμε δείγματα από χρώματα, μείξεις αυτών, διαλυτικά και άλλα πολλά είδη υγρών που μας χρειάζονται για τον μοντελισμό. Συνήθως λόγω κόστους η ακόμα και λόγω συσκευασίας πολλά υγρά που αγοράζουμε είναι σε μεγάλες συσκευασίες και δεν είναι πολύ λειτουργικές όταν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Συνήθως αναγκαζόμαστε να αγοράσουμε μικρότερα μπουκαλάκια (πλαστικά η γυάλινα των 50ml, 30ml, 10ml, κ.α ) για να κάνουμε την δουλεία μας. Εδώ λοιπόν είναι και η ανάγκη για κάτι φτηνό (η ακόμα και δωρεάν), λειτουργικό και αποτελεσματικό την ίδια στιγμή. Θα πει κάποιος σε αυτό το σημείο ότι αυτό το θέμα έχει αναφερθεί στο παρελθόν και η λύση ήταν κάθε είδους μπουκαλάκι από τα φαρμακεία, Ναί συμφωνώ γιατί και εγώ τα χρησιμοποιώ αλλά επειδή είμαι οπτικός τύπος προτιμώ τα γυάλινα διάφανα μπουκαλάκια περισσότερο ενώ του φαρμακείου είναι τα περισσότερα σκουρόχρωμα. Η λύση στις παρακάτω φώτο - Μπουκαλάκια 50ml από τσιπουράκια, ούζο και κονιάκ  ::arrowred::

Πολύ γερά στην κατασκευή (δεν σπάνε με τίποτα), στα 50ml, οι πιπέτες χωράνε μια χαρά, ασφαλίζουν καλά (τα μεταλλικά ίσως χρειαστούν παραπάνω προσοχή και εχτρα υλικό μόνωσης ενώ τα πλαστικα η του φελού είναι μια χαρά), μακρύς λαιμός (το αναφέρω ως προτέρημα γιατί ακόμα και από απροσεξία θα προλάβεις να το σώσεις το περιέχομενο η τουλάχιστον το περισσότερο), διάφανα (οι ετικέτες φεύγουν μια χαρά με ασετόν και με την χρήση σφουγγαριού, με την σκληρή πλευρά), πλένονται εύκολα, και το σημαντικότερο είναι εντελώς δωρεάν.

Θα μου πείτε εδώ " μα εγώ δεν πίνω" πως θα μου έρθουν δωρεάν. Τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια ειναι μιας χρήσης (αναλώσιμα) και με μια βόλτα στο καφενείο η το ουζερί της γειτονίας σας θα τα βρείτε σε μεγάλες ποσότητες (ειδικά το Σαβατοκύριακο) και θα πάρετε όσα θέλετε η όσα χρειάζεστε. Αυτά από εμένα και ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα τα παραπάνω.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: