Thanks Tacan!Την ιδια απορια ειχα κι εγω και πειραματιστηκα και τελος βρηκα την εξης λυση=
μετρησα το πλατος της πλατης και το πολλαπλασιασα χ3(3 σειρες σουστες) συν κατι παραπανω για ασφαλεια
σημαδεψα το μηκος σ'ενα πλαστικο φυλλο(0.5 παχος)
μ'ενα μολυβι εγραψα συνεχομενες τελείες με αποσταση περιπου 0.2-0.3(με το ματι,ετσι!!)
αλλη μια σειρα απο κατω(0,2-3 πιο χαμηλα)και διαγωνια με τις επανω
τρυπημα με ντρεμελ με το πιο ψιλο τρυπανακι
περασα βελονες(ραπτικης οχι γραφειου γιατι ειναι πιο χοντρες)αφηνοντας περιπου μισο ποντο να προεξεχει η μυτη τους στο πανω μερος που θα δουλεψεις(με το ψιλο το τρυπανακι σφηνωνουν αλλα δεν ξεχειλωνουν το πλαστικο)
τις επιασα απο κατω με χαρτοταινια και ενα φαρδυ μανταλακι για να κρατηθουνε ψιλοπαραλληλες και να μην κουνιουνται
και αρχιζεις τον....εργαλιό :mrgreen:δεσε το συρμα στην μιa ακρη του πλαστικου(κοψε και το πλαστικο-σαν λωριδα απο πανω κι απο κατω περιπου μισο ποντο για να μπορεις να δουλεψεις) και καθε φορα που θα το τυλιγεις σε καθε 2η βελονα πιεζε με ενα κοπιδι το συρμα να καθησει στο πλαστικο για να μην σου βγει στην πορεια.τεντωνε το χωρις φοβο δεν θα φυγει αν εχεις πιασει τις βελονες απο κατω καλα.Τον τροπο που το περνας το συρμα το καταλαβαινεις απο τις φωτο,δεν εχω πως να στο εξηγησω γραπτως
αφου τελειωσεις απλα τραβας τις βελονες απο κατω και σου μενει στο χερι η"δαντελα"
Αν προσεξες στα δικα μου υπαρχει διαφορα απο την πρωτη στην τριτη σειρα κι αυτο γιατι ενω ηταν ενα κομματι που το εκοψα στα τρια στις τελευταιες τρυπες βιαστηκα και βγηκανε λιγο πιο μακρια απ'οτι οι πρωτες :oops:Αλλα ποιος το ξαναεκανε??!!
Anyway δεν ειναι τοσο μανικι οσο ακουγεται και θα σου παρει περιπου κανα δεκαλεπτο να το φτιαξεις.
Αν εχει καποιος αλλος κανεναν πιο απλο τροπο ας τον γραψει να μαθαινουμε.
Αυτα,ελπιζω να σε βοηθησα
To εβαλα με φωτο στην κατηγορια με τις τεχνικες
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2461.0