Γεια σας .
Όπως σας είχα πει για προσεχή δουλειά μου ,ότι κάτι έχω στο μυαλό μου.
Πράγματι παράλληλα με το τελείωμα της real , αποφάσισα να ασχοληθώ με ένα μικρό σκάφος.
Aφορμή για την επιλογή αυτή, μου δόθηκε από μια ρώσικη ιστοσελίδα που έκανε αναφορά σε μια
δανέζικη κανονιοφόρο την Axel Thorsen.
Είναι μια Goletta , όμορφο σκάφος κατά την γνώμη μου , με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την απλότητα
και τις όμορφες γραμμές ,σε συνδυασμό με κάποια νέα στοιχεία που βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα.
Αυτα ήταν που μ' έβαλαν στον πειρασμό.
Παραθέτω μια φωτογραφία της συγκεκριμένης κατασκευής από το
http://www.modelships.de/ 
ʼρχισα να ψάχνω τα σχέδια στο διαδίκτυο, έκανα τις μετατροπές στην κλίμακα που ήθελα και τέλος αποφάσισα.
Παραθέτω κατασκευαστικά σχέδια από.
http://www.ask.com/wiki/Norwegian_Gunships
Μικρό ιστορικό σημείωμα.
Κατασκευάστηκε στη Δανία το 1810 και χρησιμοποιήθηκε σαν κανονιέρα στους Ναπολεόντειους πολέμους .
Είχαν ναυπηγηθεί δυο παρόμοια σκάφη , το Axel Thorsen και το Skjøn Walborg και χρησιμοποιήθηκαν
σαν περιπολικά για την προστασία του εμπορίου της πόλης του Όσλου.
Ηταν οπλισμενη με δυο μεγαλα κανονια και ειχε πληρωμα 45 ανδρες .
Αργότερα το Axel Thorsen επιλέχτηκε στην αποστολή Svalbard για την εξερεύνηση της αρκτικής
και τελικά το 1872 χάθηκε στα παγωμένα νερά της
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Μήκος 18,30 m
Πλάτος 5,20 m
Το μοντέλο θα γίνει σε κλίμακα 1/43 και χρησιμοποιήθηκαν διάφοροι τύποι ξύλου ,
τα οποία θα δούμε στην συνέχεια της κατασκευής .
Δεν θα ακολουθήσω τον ομοιόμορφο χρωματισμό που επέλεξε ο κατά τα άλλα άριστος τεχνίτης του μοντέλου,
αλλά θα προσπαθήσω να συνδυάσω διαφόρους τύπους ξύλου ,ελπίζοντας σ ένα καλό αποτέλεσμα.
Τέλος , δεν θα δημιουργήσω μια νέα σελίδα στην παρουσίαση και θα συνεχίσω από εδώ γιατί θεωρώ ότι
η εργασία του κάθε μοντελιστή πρέπει να έχει μια συνέχεια , ευανάγνωστη στον κάθε επισκέπτη.
Στόχος μου είναι .
α) Η βελτίωση των δυνατοτήτων στον scratch μοντελισμό και
β) Να γίνει μια δημιουργική συζήτηση με αναλύσεις των διαφόρων κατασκευαστικών μεθόδων.
Εγώ θα προσπαθήσω να επιτευχθεί ο στόχος . Εσείς θα κρίνετε.
Ευπρόσδεκτες θα είναι συστάσεις , προτάσεις και συμβουλές απ όλους σας.
Δεν θα ήθελα να σας κουράσω παραπάνω .
Λίγες φωτογραφίες για το πως άρχισα την κατασκευή. Δεν νομίζω ότι έχω να σχολιάσω κάτι.
Το μόνο, ότι επέλεξα να κάνω πολλούς νομείς γιατί πιστεύω ότι έτσι η προσέγγιση στις καμπύλες του σκάφους είναι καλύτερη. (l'angolo di quartabuono )
Εύχομαι σ όλους τα καλύτερα.
Βαγγέλης