πάντως τα 55db-57db δεν είναι και τρελός θόρυβος.
εγώ σε 65 τετραγωνικά βάφω στο σαλόνι και το μικρό (22 μηνών) δεν ξυπνάει, εννοείται η πόρτα του είναι κλειστή.
αλλά και από τους γείτονες δεν έχω ακούσει παράπονα αν και έχω ρωτήσει αν ακούγεται κάποιος θόρυβος τα βράδια.
φυσικά όσο ποιο αθόρυβο τόσο το καλύτερο από την άλλη όμως κάθε EUR μετράει. ( φέτος με τις αποδείξεις διαπίστωσα ότι το 2010 φύγανε πάνω από EUR570 για το χόμπι....)
η γνώμη μου είναι ότι για το χόμπυ, το κομπρεσέρ πρέπει να είναι on off και με μέγιστη πίεση τα 5.
Καλή χρονιά σε όλους και καλές κατασκευές.
Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα συνεχίσω εδώ στο υπάρχον θέμα που είχε παλιότερα ανοίξει ο corsair7.
Ύστερα από μελέτη, ( ας είναι καλά οι συνάδελφοι εδώ μέσα που μοιράζονται τις εμπειρίες και τη γνώση τους) κατέληξα στην αγορά 2ου κομπρεσέρ.
Αν και θα ήθελα ένα πραγματικά αθόρυβο μηχάνημα παρατήρησα ότι όλες οι κατασκευές DIY αλλά και έτοιμες του εμπορίου είναι ευμεγέθεις. Σε αυτή τη φάση και με το 4ο μέλος πλέον της οικογένειας ανάμεσά μας, και μέχρι να μετακομίσω σε άλλη κατοικία στην οποία θα έχω το δικό μου δωμάτιο, περιόρισα τις επιλογές μου και κατέληξα στο AS 18.
Ο θόρυβος δεν έχει καμία σχέση με το παλιότερο ( το οποίο κράτησα για back up). Το άκουσα να λειτουργεί στον έμπορο και μου φάνηκε πολύ χαμηλό το επίπεδο θορύβου.
Ακόμα δεν ξέρω αν έκανα καλά που δεν αγόρασα το επόμενο μοντέλο με τον αεροθάλαμο. θα δείξει. (η διαφορά στην τιμή ήταν μικρή)
Τρεις μέρες τώρα δουλεύει απροβλημάτιστα στα project που εδώ και καιρό αναμένουν το φανοποιείο .... Μ8 italeri , Pz38 dragon, MarderIII, dragon, Kingtiger Hencel dragon , sdkfz222 tristar willys italeri.
Το πρόβλημα ασυμβατότητας του υφασμάτινου καλωδίου λύθηκε με την δωρεάν παροχή adaptor από τον έμπορο.
Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι ανά 10 δευτερόλεπτα εμφανίζεται μια μικρή διαρροή αέρα από το σημείο επαφής του adaptor με αποτέλεσμα ξαφνικά να παίρνει μπροστά το κομπρεσέρ για 5sec. Το πρόβλημα έχει προσωρινά λυθεί με ένα κοινό λαστιχάκι.
Παρατήρησα ότι ζεσταίνεται αρκετά μετά από συνεχή λειτουργία. είναι φυσιολογικό αυτό ? ʼραγε το καλοκαίρι θα έχει πρόβλημα ?
Έχει αναδείξει τις δυνατότητες όχι μόνο του badjer 150 αλλά και του παλιότερου revel αερογράφου μου, και επιτέλους να βλέπουμε με πόση πίεση βάψουμε ρε αδερφέ...
Με το προηγούμενο κομπρεσέρ εκτός του θορύβου, πάντα ο αερογράφος έφτυνε μετά από αρκετή χρήση όχι απαραίτητα συνεχή αλλά και με διαλλείματα.
Είμαι αρκετά ευχαριστημένος και νομίζω ότι είναι ένα μια τίμια αγορά με καλό λόγο value for money.
Να μαστε καλά και που θα πάει, .. θα καβαλήσουμε και σιλ ερ κάποια στιγμή...
Χρόνια πολλά σε όλο το forum.
Γιώργος.