Πάμε λοιπόν...
Αφού περάστηκε δύο χέρια wash με μαύρο λάδι, διαλυμένο σε τουρπετίνη. Το πρώτο χέρι δεν κάθισε πολύ καλά, καθώς το διάλυμα ήταν αρκετά αραιό, οπότε περάστηκε και δεύτερο χέρι, και όλα έτοιμα για το τελικό βερνίκι.
Η Gunze είχε όμως άλλη αντίληψη και έτσι με το που στέγνωσε το πρώτο χέρι από το flat βερνίκι της, το μοντέλο εμφάνισε ασπράδες. ακριβώς όπως είχε γίνει και στο Μ-18 που είχα φτιάξει πριν 3 χρόνια (το βερνίκι ήταν το ίδιο). Με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα στο θέμα εκείνο, (που να θυμάμαι τι είχα κάνει τότε), πέρασα το μοντέλο ένα χέρι σκούρο πράσινο φίλτρο με λάδι, ώστε να απορροφηθούν οι ασπράδες, αλλά και να γίνει λίγο περισσότερο blend στις φθορές και τα χρώματα. Η κατάσταση διορθώθηκε άμεσα και πλέον το ελικόπτερο ήταν έτοιμο άλλη μια φορά για το τελικό βερνίκι.
Επιλέχθηκε το Xtracrylics (Μάλλον για αυτό είχε αγορασθεί πριν τρία χρόνια), και περάστηκε ένα χέρι, αφού πρώτα το μοντέλο στέγνωσε για κανένα δίωρο από το φίλτρο.
Στη συνέχεια, κολλήθηκαν και βάφτηκαν τα φώτα ναυτιλίας στις δύο πλευρές τις καμπίνας (Κόκκινα αριστερά, πράσινα δεεξιά), με clear red και green αντίστοιχα. Τα φώτα ναυτιλίας στην ουρά, αφέθηκαν άχρωμα, ενώ άλλο ένα χρώμα πάνω από την εξαγωγή, φτιάχθηκε από διαφανές Sprue και βάφτηκε με τον ίδιο τρόπο κόκκινο. Λίγο πριν το τέλος (έτσι νόμιζα...), βάφτηκε και ο προβολέας στο κάτω μέρος ασημί και μια γενναία σταγόνα Krystal Clear, ανέλαβε τα υπόλοιπα.

Με όλα αυτά έτοιμα, είχε έρθει η ώρα να ξεμασκαριστούν όλα τα διαφανή. Και εδώ πλήρωσα τη βαρεμάρα της αρχής, καθώς σχεδόν σε όλα τα διαφανή δε χρησιμοποίησα ταινία μασκαρίσματος για να οριοθετήσω τις άκρες. Απλά με προσοχή άπλωσα με το πινέλο μασκόλ. Το αποτέλεσμα ήταν στα περισσότερα που λειτούργησα έτσι να μείνουν υπολείμματα, και ο μόνος τρόπος να βγουν είναι με τρίψιμο στα σημεία!!!

Ομολογώ ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι να κάνω. Σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά εάν κάτι δε μου πάει καλά, το βλέπω να φεύγει από το παράθυρο. Θα πρέπει να πέσει αρκετό τρίψιμο, με πολύ πιθανότητα να φύγει και χρώμα, όπου δεν ξέρω εάν θα ξαναέρθει στην τωρινή κατάσταση. Τι λέτε?