Το Upper Gun Deck πετσώθηκε και τρίφτηκε με γυαλόχαρτο νούμερο 180. Ακόμη δεν έχει περαστεί βερνίκι ώστε να δείξει η πραγματική απόχρωση του ξύλου. Από το Upper Gun Deck πάρα πολύ λίγα πράγματα θα φαίνονται Γι'' αυτό και δεν έγιναν κάθετες γραμμώσεις στις σανίδες. Στην φωτογραφία φαίνεται και ένα πηχάκι στο μπροστινό μέρος το οποίο είναι οδηγός ώστε το πέτσωμα να έρθει εκεί που πρέπει με ακρίβεια.

Ένα πρόβλημα προέκυψε αλλά βρέθηκε άμεσα λύση. Κόβοντας τα κομμάτια τα οποία πηγαίνουν περιμετρικά στις τρύπες του μεσαίου και μπροστινού καταρτιού αυτά δυστυχώς έσπασαν στην μέση. Το πρόβλημα αυτό το είχα υπόψη μου και από άλλες κατασκευές που έχω διαβάσει. Η λύση που έδωσα είναι από μία μύτη σιλικόνης έκοψα 6 χιλιοστά όσο ήταν και το κομμάτι που έσπασε (αποτελείτο από δύο ίδια κομμάτια των 3 χιλιοστών), το πάχος είναι ίδιο με το ξύλο που έσπασε 1,5 χιλιοστά. Τα κομμάτια αυτά θα περαστούν αστάρι και θα γίνει βάψιμο με το κατάλληλο χρώμα.
Η εξήγηση στις παρακάτω φωτογραφίες.

Τοποθέτησα χωρίς βέβαια να κολλήσω τα 12 πλήρως εξοπλισμένα κανόνια στην θέση τους για να διαπιστώσω το πώς πατάνε, επίσης λίγα πράγματα θα φαίνονται από τα υπόλοιπα 18 κανόνια του Upper Gun Deck τα οποία δεν έχουν φτιαχτεί πλήρως όπως έχω αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση.

Η συνέχεια θα είναι με το πέτσωμα των πλαινών και με σανίδες Limewood 1Χ4