Μάλλον πρέπει να έχουν γκρεμιστεί δεκάδες φούρνοι στην Αττική, καθώς όχι μόνο, φτιάχνω μοντέλο, συμμετέχω σε GB, αλλά είναι και μη Ελληνικό (η πρώτη μου)... Έχει χαλάσει ο κόσμος ανεπανόρθωτα...
Πριν από λίγες ημέρες στην Αργυρούπολη, είδα το συγκεκριμένο κιτ και σκεπτόμενος ότι είναι αρκετά καλό θα μπορέσει να με βοηθήσει να φτιάξω το Ελληνικό UH-1B (AB204), που έχω στο ντουλάπι για Ελληνικό. Στην πορεία διαπίστωσα διαβάζοντας το blog των φίλων της ΑΣ, ότι δεν επιβεβαιώνεται από κάπου η απόκτηση από τον ΕΣ, ελικοπτέρων ΑΒ204, οπότε βάρεσα δύο φορές το κεφάλι μου στον τοίχο. Μία γιατί δεν είχα διαβάσει μέχρι τώρα τη λεπτομέρεια αυτή και μια δεύτερη γιατί "έδωσα" άδικα αλλά 10-15EUR. (Mr Dsamba, παρακαλώ επιβεβαιώστε ότι δεν έχουμε κάποιο νεότερο για τα ΑΒ204).
Στην πορεία ήρθε το GB με την επιστροφή στο Βιετνάμ, και να μια καλή ευκαιρία, να ξεμπερδεύω με το μικρό κουτί του...

Δεν ξέρω πιο από τα δύο θα φτιαχτεί τελικώς. Μάλλον όποιο περισσέψει από τον Γάτο, που του έδωσα τα σήματα.

Πάντως το έχω προχωρήσει αρκετά, καθώς η συναρμολόγηση πήρε λιγότερο από μία ώρα.
Βάφτηκε βάση φώτο από το Internet το εσωτερικό. Δεν έγινε (και δεν θα γίνει) ουσιαστικά καμία προσπάθεια βελτίωσης, καθώς το μόνο που προστέθηκε είναι το κάτω μέρος από τις ζώνες των χειριστών, και ένα δύο κομμάτια χαλκομανίες που μπήκαν για να γεμίσει λίγο ο πίνακας οργάνων. Όποιος ασχοληθεί, μην ξεχάσει να προσθέσει βάρος στη μύτη, γιατί τραβάει λίγο σούζα, και να προσέξει τα 2+2 pinmarks στο εσωτερικό της ατράκτου και της εισαγωγής αέρα του κινητήρα, γιατί φαίνονται.

Λίγο από λάδια και ξύδια, και έκλεισε η άτρακτος, με προσοχή, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα σημεία που θα χρειαστεί στόκος, και τρίψιμο και να τη γλυτώσει έτσι η πολύ καλή χαραγμένη λεπτομέρεια που έχει το κίτ.

Ήδη έχει ξεκινήσει το μασκάρισμα της καλύπτρας, και σε λίγη ώρα θα τριφτεί και ο στόκος. Εφόσον το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, δεν αποκλείετε σήμερα να περαστεί και το πρώτο χέρι χρώμα.