Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους!
Έχοντας επιτέλους αρκετό ελεύθερο χρόνο, αλλά όχι χώρο (

), αποφάσισα να ξαναγυρίσω στα γνώριμα "λημέρια" της κλασσικής κλίμακας, 1/72. Πρώτο θέμα μου αντίθετα από ότι θα περίμενα κι εγώ, είναι το γνωστό γερμανικό μαχητικό αεροσκάφος του Β' ΠΠ.
Το κιτ της Academy πολύ καλό, δε με ταλαιπώρησε ιδιαίτερα από θέματα εφαρμογής, στόκος χρειάστηκε σε αρκετές περιοχές, αλλά πιο πολύ για την κάλυψη μικροατελειών - τίποτα το φοβερό.
Προτίμησα να παρουσιάσω το θέμα όντας στα τελειώματα, κάτι που σκοπεύω να κάνω συχνά από δω και πέρα, τόσο λόγω του ότι δεν έχω πάντα διαθέσιμη φωτογραφική μηχανή, όσο και λόγω του ότι έτσι φαίνεται καλύτερα η πορεία κατασκευής ενός μοντέλου (προσωπική άποψη πάντα!) από το να αναρτώ κάθε πινελιά ή στοκάρισμα!
Πριν πάμε στις φωτό, να πω ότι το μοντέλο αναπαριστά το Bf-109 G6/ Trop του Obtl. Emil Klade, όπως επιχειρούσε με την 7/ JG27 τον Ιανουάριο του 1944 στην Ελλάδα (η επιλογή είναι μία από τις τρείς που δίνονται με το κιτ).
Λίγα λόγια πριν τις φωτό. Πρώτα πρώτα, η κατασκευή είναι ΟΟΒ. Χρώματα ήταν τα RLM 66 για το εσωτερικό, ζώνες από μολυβόφυλλο. RLM 74/75/76 για το εξωτερικό. Δεν έγινε preshade, μόνο ελαφρό fading με ξανοιγμένα τα βασικά χρώματα. Γυαλιστερό βερνικάκι για τα σήματα, ξανά ένα χέρι γυαλιστερό για σφράγισμα και wash. Αφού στέγνωσαν όλα, matt βερνίκι, καπνιές με ξηρά παστέλ, ελάχιστο chipping με ασημί μολύβι.
1) Κατασκευή:

2) Βάψιμο/ σήματα:

3) Φθορές/ λερώματα:

Το μοντέλο είναι σχεδόν έτοιμο, μόνο το σύρμα της κεραίας περιμένω να κολλήσει καλά για να το βάψω κτλ, ώστε να ανεβάσω οριστικές φωτό στο show room!
Ευχαριστώ πολύ,
Παναγιώτης.
ΥΓ: να ευχαριστήσω πολύ τον γείτονα και φίλο tito, για τις συμβουλές, ιδέες, εμψύχωση αλλά και....

για όταν βαριόμουν να προχωρήσω!