Αποστολέας Θέμα: Cockpit ....  (Αναγνώστηκε 1643 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τρίπολη
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
Cockpit ....
« στις: Νοεμβρίου 14, 2012, 01:51:44 μμ »
Καλημέρα σε όλους όλες σας . Μήπως θα μπορούσα να έχω τα φωτα σας για τα υλικά αλλα και τις τεχνικές που θα μπορούσα να κάνω ώστε να βελτιώσω τα κόκπιτ τών μοντέλων , κατσκευή κονσόλας οργάνων , πλαινών κονσολών , οργανα , διακόπτες κτλ ?? Κυρίως στήν 1/72 πού ο χώρος είναι μικρότερος , και δέν θέλεις όργανα τούμπανα , και διακόπτες κορμούς .... ευχαριστώ πολύ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ......

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Cockpit ....
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 14, 2012, 02:17:15 μμ »
Μπες φίλε μου στα τόπικ κατασκευής αεροσκαφών και
θα βρεις πολλά μοντέλα με βήμα βήμα τα στάδια κατα-
σκευής από το πιλοτήριο μέχρι τα σκέλη προσγείωσης.
Καλό διάβασμα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 14, 2012, 04:01:44 μμ »
Φίλε Κώστα εκανα ένα search στα τόπικ αλλά τό << βελτίωσα τό κόκπιτ >> έτσι απλά δέν βοηθά ... ( βέβαια είναι πάρα πολλά και μπορεί να μην βρήκα το κατάλληλο ) , άν είχα κάτι πιο σαφές όπως μια απλή περιγραφή υλικών , τεχνικών ή κάποιο σύνδεσμο ( link) θα με βοηθούσε πολύ ευχαριστώ ...

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 14, 2012, 06:30:11 μμ »
Φίλε μου,ζητάς κάτι φαινομενικά απλό αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος.Τα υλικά είναι άπειρα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις..απο φύλλο πλαστικού μέχρι γομολάστιχα.Θα σου προτείνω να ξεκινήσεις μια κατασκευή και να την ποστάρεις βήμα-βήμα.Μόνο έτσι θα μπορούμε να σε βοηθήσουμε αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις τόπικ "Βελτίωση κόκπιτ" σε οποιοδήποτε φόρουμ να ψάξεις  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 14, 2012, 08:16:25 μμ »
Όντως είναι δύσκολο να έχεις περιεκτική απάντηση, αλλά ρίξε εδώ μια ματιά για μια πρόσφατη προσέγγιση στο θέμα.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Thunderbolt

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 15, 2012, 02:16:38 πμ »
Στο βιβλίο "Μοντελιστικές Τεχνικές Νο.2" και στο τεύχος του "Modelling" No.36 (Iούνιος 1994) μπορείς να διαβάσεις ένα τρισέλιδο κατατοπιστικό άρθρο με τίτλο "Βελτιώνοντας Κόκπιτ" του Κώστα Δημητρόπουλου. Καλύπτει διεξοδικά τα θέματα που σε ενδιαφέρουν (πίνακες, κονσόλες, ποδωστήρια, μανέτες, πλευρικά τοιχώματα, ραδιοβοηθήματα/ηλεκτρονικά, καθίσματα, ζώνες, σκιάδια, βάψιμο, κλπ). Στο ίδιο βιβλίο (και στο "Modelling" No.33) θα βρείς και άρθρο (του ιδίου μοντελιστή) για τα photo-etched κομμάτια στο κόκπιτ και όχι μόνο. Αν και είναι παλιές εκδόσεις μπορείς να τις βρείς ακόμα σε καταστήματα όπως το Plastimodellismo και το Discounthobbyzone.gr. Φυσικά η συμβουλή των προηγούμενων φίλων να παρακολουθείς στο φόρουμ κατασκευές άλλων μοντελιστών, καθώς και να ξεκινήσεις κάτι δικό σου είναι ό,τι καλύτερο από πρακτικής άποψης.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 15, 2012, 09:03:38 πμ »
Η καλύτερη βελτίωση που μπορείς να κάνεις σε κοκπιτ 1/72 κλίμακας, είναι να ξεχάσεις τις ιδιοκατασκευές και να αγοράσεις έτοιμα φωτοχαραγμένα βελτιωτικά και να τα προσθέσεις στο μοντέλο σου. Αφού δε δηλώνεις τόπο διαμονής Αθήνα, μιά επίσκεψη στην Αργυρούπολη στο www.gehobbiesgr (που είναι ή πηγή των βελτιωτικών) επιβάλλεται.

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 15, 2012, 11:04:03 πμ »
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ... ramfighter μάλλον στο προφίλ μου απο λάθος δήλωσα ως τόπο διαμονής Αθηνα , μένω επαρχεία και ότι μπορω να κάνω το κάνω με το νέτ και το τηλέφωνο , το θέμα με εμένα είναι μαζοχιστικό , δέν θέλω να αφαιθώ στήν άνεση του βελτιωτικού , και δεύτερον όταν έχω πάρει ενα κίτ 8 ευρώ δέν πάει το χέρι μου να δώσω 25 για ένα σέτ ( t-2 buckeye ) .. κάποια στιγμή αργότερα θα ανεβάσω φωτό απο τις μέχρι τώρα δοκιμές μου να μου δώσετε καμιά συμβουλη , μιάς και είμαι νεούδι στο χώρο .. ευχαριστω καλημέρα σας ....