Ας προχωρήσουμε λοιπόν όπως σας έταξα στην τορπίλη ΜΚ 44,η οποία είναι έτοιμη ,τώρα δουλέυω με το φορέα της!!
Φώτος και επεξήγηση ,ακολουθούν:

Η τορπίλη δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κομμάτι από πλαίσιο κιτ....κόπηκε καθαρά στο κατάλληλο μήκος και διαμορφώθηκε μπροστά και πίσω με μια λίμα.
Κάποιες λεπτομέρειες στο κυρίως σώμα της ,έγιναν με τρυπανάκι και τον κόφτη.
Φτιάχτηκε το σύστημα κατευθυνσης και οι προωθητικές έλικες από ''πάντα πράσσινο ''και προσάρμοσα και ένα δαχτυλίδι από πλαστικό(μαυρο κομμάτι) και ......έτοιμη.
Και μερικές από μια πραγματική ΜΚ 44....
Η δική μου φαίνεται λίγο μακρόστενη ...και είναι ,ήδη κόντηνε κατά 5mm και είναι οκ ....θα βγάλω φώτο με τον φορέα μόλις τελειώσει.
Και για να πάμε στο κομμάτι των κομματιών το magnetic detective....που δεσπώζει στο ρύγχος και δίνει αυτή την ιδιαίτερη μορφή στο ελικόπτερο.
Εδώ τα πράγματα ,ήταν ζόρικα μέχρι να αποφασίσω τι θα κάνω ,έψαχνα λοιπόν σε ότι στηλό μαρκαδώρο και οτι άλλο μπορείτε να φανταστείτε για να βρώ το κατάλληλο καπάκι για να φτιάξω αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι....το μεγαλύτερο και καλύτερο που βρήκα ήταν ακριβώς το μισό σε πάχος από αυτό που χρειαζόμουν.....η απόφαση πάρθηκε λοιπόν θα το φτιάξω από ξύλο.
Εδώ σας παρουσιάζω ένα μικρό τιπ που ίσως σας λύσει υα χέρια σε πολλά πράγματα που ίσως χρειαστεί να φτιάξετε.Δε συζητώ για καλύματα ραντάρς κλπ αεροπορικά...μπορούν να φτιαχτούν τα πάντα που έχουν κυλινδρικό σχήμα και που χρειάζεται διαμόρφωση.
Το ξύλο είναι πολύ μαλακό υλικό ,σκαλίζεται ,τρίβεται ευκολα και βάφεται ακόμα πιό ευκολα.....

Επιλέγουμε ένα πινέλο ,από αυτά χωρίς την επίστρωση πάνω τους που το ξύλο είναι γυμνό(είναι και φτηνά)
Επειδή τα πινέλα είναι κωνικά και κυλινρικά ,απομωνώνουμε το κομμάτι που μας ταιριάζει για το αντικείμενο που θέλουμε να κατασκευάσουμεΣχ.1.
Στο Σχ.2. φαίνεται καθαρά αυτό ακριβώς το κομμάτι που χρειάστηκα για να φτιάξω το magnetic dete....
Αφού έκανα μια τρύπα στη βάση αυτού του κώνου ,προσάρμοσα μια οδοντογλυφίδα για λαβή και άρχισα να δίνω σχήμα με τη λίμα.Σχ.3
Το κομμάτι είναι έτοιμο και επειδή θα έρθει να ενωθεί με άλλα πλαστικά ,όπως τη βάση του ,το κόλλησα σε ένα φύλλο πλαστικού που ''έφαγα ''περιμετρικά ,όταν κόλλησε το κομμάτι καλά.Σχ.4

Εδώ φαίνεται το κομμάτι τελειωμένο ,περασμένο με στόκο σε σπρει ,τρυμένο και με λίγη έξτρα λεπτομέρεια από φύλο πλαστικού .
Θα σας το δείξω και πριν από το στόκο με τροποπόιηση στο ποστ!
Αυτά τα όλιγα λοιπόν φίλοι μου ,ελπίζω όλα αυτά να είναι χρήσιμα και για τις δικές σας κατασκευές .....η ευθεία προς στο κόκπιτ αρχίζει να έρχεται όλο και πιό κοντά ,και εκεί έχω θέματα ,ακόμα δεν τα έχω σκεφτεί μια και τορπίλη και φορείς καθώς και το ραντάρ μονοπώλησαν τη σκέψη μου κατά το τελευταίο διάστημα!
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την προσοχή σας ...........to be continiue ...με τη μία όμως