Αποστολέας Θέμα: Pz.Kpfw T70 743(r) (Miniart 1/35)  (Αναγνώστηκε 4610 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Pz.Kpfw T70 743(r) (Miniart 1/35)
« στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 10:44:47 μμ »
Μετά από αρκετό καιρό με τα πολιτικά, ένα διάλειμμα με αλλαγή θεματολογίας είναι απαραίτητο.  Καθώς μου άρεσαν τελικά τα άρματα (ωχ, το μάτι μου! ::trinken_002::) απόκτησα τρία...
Για ζέσταμα λοιπόν πριν πιάσω τα καλύτερα, στον πάγκο μπαίνει το εν λόγω μικρό Ρώσικο αιχμαλωτισμένο της Miniart.
Δεν έχω ξαναφτιάξει miniart και φυσικά ούτε άρμα με ερπύστριες κομμάτι-κομμάτι. Ελπίζω να τα καταφέρω χωρίς να τις χαλάσω.
Από βάψιμο θα γίνει είτε το κιτρινοκαφέ από άρμα που υπηρέτησε στην Αν. Πρωσία ή όλο πράσινο της Wermacht.
Οι οδηγίες αν και κατατοπιστικές θα μπορούσαν να ήταν λίγο καλύτερες. Πιο λεπτομερείς ίσως.

Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size.

Για να δούμε τι θα δούμε... (τη θυμάται κανείς την εκπομπή αυτή; ʼσχετο!!!)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Βασιλακης Ιωαννης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
Απ: Pz.Kpfw T70 743(r) (Miniart 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 09, 2012, 09:12:52 μμ »
Καλη αρχη Γιωργο και καλη διασκεδαση στην νεα σου θεματολογια 
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 10, 2012, 01:18:42 πμ »
Το κιτ είναι πολύ καλό (έχω φτιάξει σε ρώσικο το special edition που δεν έχει φιγούρες αλλά έχει photoetched). Καλή και απροβλημάτιστη εφαρμογή, οι οδηγίες πράγματι λίγο ελλιπείς. Οι ερπύστριες είναι λίγο μανούρα αλλά με λίγη προσοχή θα τις βολέψεις (και για εμένα ήταν πρώτη φορά). Καλή κατασκευή και καλή διασκέδαση.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 10, 2012, 02:27:18 μμ »
Και... Τέλος το 1ο μέρος... Η συναρμολόγηση ήταν αρκετά ευχάριστη αν και η Miniart σε αναγκάζει για να βρεις ένα κομμάτι να κοιτάς συνέχεια τις οδηγίες μιας και στα πλαίσια δεν αναφέρει να νούμερα των κομματιών.
Η πράσινη Tamiya βοήθησε τα μέγιστα και οι κολλήσεις έγιναν γρήγορα και με ακρίβεια.
Παρατήρησα ότι το πλαστικό της Miniart είναι διαφορετικό απ' ότι έχω δουλέψει μέχρι τώρα. Πιο μαλακό , τρίβεται εύκολα μεν, άγαρμπα δε.

Τέλος πάντων, ιδού το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Φυσικά οι ρόδες δεν είναι κολλημένες...
Θα το αφήσω να στεγνώσει η κόλα πολύ καλά μέχρι να ασταρωθεί.
Εν τω μεταξύ σειρά έχει το μεγάλο μανίκι... Οι ερπύστριες!

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 10, 2012, 03:43:22 μμ »
Ενδιαφέρον θέμα και καθαρή κατασκευή!...καλή συνέχεια Γιώργο!...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 11, 2012, 10:49:40 πμ »
Απ' ότι φαίνεται την έκανα τη βλακεία μου.  Βιάστηκα και κόλλησα τα φτερά και να δω τώρα πως θα κολλήσω τις ερπύστριες εκεί ενδιάμεσα!... #$%^#$%^#$@%$

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 11, 2012, 11:37:00 πμ »
Απ' ότι φαίνεται την έκανα τη βλακεία μου.  Βιάστηκα και κόλλησα τα φτερά και να δω τώρα πως θα κολλήσω τις ερπύστριες εκεί ενδιάμεσα!... #$%^#$%^#$@%$
Γίωργο, επειδή είμαι παθών και εγώ, στο συγκεκριμένο, δοκίμασα πειραματιζόμενος, την μέθοδο της ατλακόλ:
Έβαλα τα κομμάτια της ερπύστριας στην σειρά και πέρασα ένα χέρι ατλακόλ. Την αραίωσα με νερό, αλλά όχι πολύ, για να πιάσει. Μετά απο ώρα (δεν θυμάμαι πόση, αλλά αυτό που θυμάμαι, είναι ότι επιφανειακά είχε γίνει διαφανής, αλλά στις ενώσεις ήταν ακόμη άσπρη), η ατλακόλ είχε "δεσει" αρκετά, ώστε να μου επιτρέψει να σηκώσω το κομμάτι και να το περάσω συρταρωτά, ανάμεσα στους τροχούς και το φτερό. Επίσης, η "ελαστικότητα" μου επέτρεψε να κάνω και κρέμασμα.

Αυτό όμως που με δυσκόλεψε, ήταν το βάψιμο, δεδομένου ότι πλέον είχε κολήσει στην θέση της...

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 11, 2012, 01:02:02 μμ »
 γιώργο αντίστοιχα με αυτό που σου προτείνει ο ορέστης είναι και η λευκή της tamiya . στρώνεις την ερπυστρια , βάζεις μικρή ποσότητα στους συνδέσμους και μετά από λίγη ώρα περνάς την ερπυστρια. η εν λόγω κόλλα σου δίνει άφθονο χρόνο για να την περάσεις και να την "κρεμάσεις" χωρίς πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 11, 2012, 01:18:03 μμ »
Παιδιά ευτυχώς δεν έχω κολλήσει τις ρόδες.
Οπότε η πίσω ρόδα θα απομακρυνθεί και θα γλιστρήσω το κολλημένο μήκος της ερπύστριας από πάνω.

Τις ερπύστριες τις κολλάω σε ευθεία με την βοήθεια χάρακα: Click to see the original size. Click to see the original size.
Τις καμπύλες να δω πως θα κάνω, αφού θέλω πρώτα να τη βάψω και χωριστά το άρμα και μετά να τις περάσω.
Οι κάτω ρόδες μπορούν να βγουν εύκολα οι πάνω όμως έχουν σφηνώσει για τα καλά. Δεν τις έχω κολλήσει. Απλά σφήνωσαν!
Μια λύση θα ήταν αυτή που είχα δει πέρσι στο σεμινάριο για τα άρματα.  Κόλλημα της ερπύστριας στις ρόδες, βγάλσιμο όλο το σύνολο, βάψιμο χώρια από το άρμα και επιστροφή στη θέση τους.
Αλλά με τις πάνω ρόδες σφηνωμένες είναι λίγο δύσκολο αυτό.  Πολύ φοβάμαι ότι άμα τις πιέσω θα σπάσουν οι άξονες.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 11, 2012, 01:31:09 μμ »
Μα γιατί να τις κολλήσεις τις ερπύστριες με τις ρόδες; Φιάξε τα μήκη που θές, φιάξε και τις καμπύλες και άστα ξεωριστά κομμάτια. Βάψε τα και μετά κόλλα τις ήδη βαμμένες ρόδες και πρόσθεσε τα μήκη και τις καμπύλες των ερπυστριών.

Φυσικά φρόντισε εκεί που θα κρατήσεις τα μήκη κα τις καμπύλες κάπως να μπορείς να ξεχωρίσεις  τι ταιριάζει με τι. Μάντεψε εγώ τι δεν έκανα... ::eusa_wall::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 11, 2012, 01:41:53 μμ »
Μα γιατί να τις κολλήσεις τις ερπύστριες με τις ρόδες; Φτιάξε τα μήκη που θές, φτιάξε και τις καμπύλες και άστα ξεχωριστά κομμάτια. Βάψε τα και μετά κόλλα τις ήδη βαμμένες ρόδες και πρόσθεσε τα μήκη και τις καμπύλες των ερπυστριών.
ΟΚ... Εάν κολλήσω όμως τις ερπύστριες στις καμπύλες πως θα τις ξεκολλήσω μετά από τις ρόδες/οδηγούς;  Εκτός αν έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο τρόπο χωρίς να κινδυνεύουν να κολλήσουν στις ρόδες;

Φυσικά φρόντισε εκεί που θα κρατήσεις τα μήκη κα τις καμπύλες κάπως να μπορείς να ξεχωρίσεις  τι ταιριάζει με τι. Μάντεψε εγώ τι δεν έκανα... ::eusa_wall::
Αυτό που δεν σκεφτόμουν να κάνω ούτε εγώ;

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 11, 2012, 04:58:33 μμ »
Γιωργο καλα το πας.εγω θα σου προτεινα το κολλημα της ερπυστριας με τις ροδες(προσωπικα αυτο κανω και με βολευει)
προσεξε επισης λιγο τη βαση του πυργου γιατι νομιζω οτι θελει τριψιμο το πλαστικο.(εκτος αν ειναι οι φωτογραφιες και το δειχνουν ετσι )
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 11, 2012, 05:30:57 μμ »
Γιωργο καλα το πας.εγω θα σου προτεινα το κολλημα της ερπυστριας με τις ροδες(προσωπικα αυτο κανω και με βολευει)
προσεξε επισης λιγο τη βαση του πυργου γιατι νομιζω οτι θελει τριψιμο το πλαστικο.(εκτος αν ειναι οι φωτογραφιες και το δειχνουν ετσι )
Αν και ακόμα δεν έχω στοκάρει και δεν έχω τρίψει, όχι, δεν το δείχνουν έτσι οι φωτογραφίες, έτσι είναι το πλαστικό!  Αν εννοείς το κομμάτι με την ένωση του πλαισίου, το έχω τρίψει, είναι φάτσα με την πλευρά και στην αφή δεν αισθάνεσαι τίποτα, αλλά φαίνεται έτσι.  Γενικά το πλαστικό του κιτ ασπρίζει πανεύκολα με την παραμικρή κάμψη.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 08:54:28 μμ »
Και τώρα σε αναμονή να στεγνώσουν καλά οι καμπύλες...

Να δω πως θα τα βάψω και κολλήσω βαμμένα...
Νομίζω ότι θα προτιμήσω τις βινυλίου, αλλά δεν θα καταλήξω ακόμα πριν φτιάξω και τα άλλα 2 άρματα που έχω με κομματιαστές ερπύστριες με πιο μεγάλα και πρακτικά πέδιλα. Αυτά εδώ είναι  :evil:

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 09:06:48 μμ »
πρίν λίγο "έπεσα" κατά τύχη επάνω σε αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=yK8fTO6-DtY&feature=related

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 09:12:46 μμ »
Και κατά σύμπτωση φαίνεται να είναι το ίδιο κιτ αν και το λέει Τ80 και όχι Τ70.!!!
Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 09:32:10 μμ »
Το T-80 είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή του T-70 με πύργο δύο ατόμων.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 10:34:33 μμ »
Μια μικρούλα πρόοδο στον αιχμαλωτισμένο τενεκέ.
Αστάρωμα με ανοιχτό γκρι χτες και σήμερα με μαύρο με ταυτόχρονο pre-shading.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 02:25:34 μμ »
Ωραία, τώρα το βασικό χρώμα, αραίωσέ το περισσότερο από το κανονικό και πέρασέ το πολλά αραιά χέρια, έτσι που να μην εξαφανιστεί το pre-shading που έκανες. ;)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 09:49:56 μμ »
Ωραία, τώρα το βασικό χρώμα, αραίωσέ το περισσότερο από το κανονικό και πέρασέ το πολλά αραιά χέρια, έτσι που να μην εξαφανιστεί το pre-shading που έκανες. ;)
::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 10:06:57 μμ »
Ωπ! τώρα το είδα. Με τις ερπύστριες τι έγινε τελικά; Καλά βαψίματα!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 10:57:51 μμ »
Ωπ! τώρα το είδα. Με τις ερπύστριες τι έγινε τελικά; Καλά βαψίματα!
Τίποτα ακόμα. Περιμένουν τη σειρά τους για βάψιμο αλλά μου τελείωσε το μαύρο οπότε θα πάνε απευθείας σε Track... :oops:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 07:20:27 μμ »
Ρε παιδιά... Δε μας τα λέει καλά η Miniart...
Στην επιλογή βαψίματος για την Wermacht αναφέρει Field Green το άρμα στο σχέδιο φαίνεται πράσινο και δίνει κωδικό Humbrol 155 το οποίο είναι το Olive Drab και όχι πράσινο... ή Revell 66 το οποίο η Revell αναφέρει σαν Olive Grey (!!), ή Tamiya XF62 το οποίο επίσης είναι το Olive Drab ή Model Master 1712 το οποίο μας το χαλάει ξανά και λέει Field Green...
2 - 2 σημειώσατε Χ... ΠΟΙΟ είναι το σωστό χρώμα επιτέλους;!  Αααα... θα το κάνω μου φαίνεται Olive drab να βάψω και το Shermanακι μαζί...
Μεγάλο μείον οι οδηγίες της Miniart...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 07:26:46 μμ »
Είναι πράσινο βαμμένο από τους γερμανούς ή το αρχικό ρωσσικό πράσινο; Αν είναι των γερμανών ένα 105 είναι ότι πρέπει. Αν είναι το αρχικό ρωσσικό τότε ένα 117 μια χαρά είναι, διαλέγεις και παίρνεις. Οι κωδικοί σε Humbrol.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 08:46:23 μμ »
Είναι πράσινο βαμμένο από τους γερμανούς ή το αρχικό ρωσσικό πράσινο; Αν είναι των γερμανών ένα 105 είναι ότι πρέπει. Αν είναι το αρχικό ρωσσικό τότε ένα 117 μια χαρά είναι, διαλέγεις και παίρνεις. Οι κωδικοί σε Humbrol.
Έλα ντε;  Που να ξέρω... Λέει απλά 82 Wermacht's Division το ένα και το άλλο που είναι με το wood yellow λέει Stug Abteilung 276, Schlossberg region, East Prussia, November 1944.
Στην απεικόνιση μοιάζει με πράσινο αλλά όχι το πολύ σκούρο των Ρώσων. Περισσότερο προς το πράσινο που είχα βάψει αρχικά το T62A αν θυμάσαι (έχει φωτογραφίες σε εκείνο το θέμα).  Αλλά είναι εικαστική απεικόνιση και δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Πάντως οι κωδικοί που δίνει η Miniart είναι αλλού γι' αλλού...

Tags: