Αποστολέας Θέμα: BLUE TAC  (Αναγνώστηκε 1861 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σκύρος
BLUE TAC
« στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 09:59:49 πμ »
Καλημέρα παίδες.
Θα ήθελα να μου πεί κάποιος γιά την τεχνική του blue tac πάνω σε αεροπλάνο με την πλαστελίνη αν δεν κάνω λάθος και το πως γίνεται σωστά .Αν υπάρχει κάποιο άλλο ποστ στείλτε το μου γιά να μη σας κουράζω.

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
Απ: BLUE TAC
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 10:50:33 πμ »
Φίλε μου καλήμερα, το blue tac με την πλαστελίνη είναι διαφορετικά υλικά, την πλαστελίνη την αποφεύγουμε γιατί αφήνει λιπαρότητα πάνω στο μοντέλο, το    blue tac έχει και αυτό πιθανότητα να σου αφήσει λεκέδες αν το δουλεύεις με γυμνά χεριά(θέλει χειρουργικά γάντια).

τώρα η τεχνική είναι να το κάνεις μακαρόνι και να σχηματίσεις της καμπύλες τις παραλλαγής που θες.   

http://www.britmodeller.com/forums/index.php?showtopic=61996
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 10:54:55 πμ »
Δηλαδή δεν μιλάμε γιά πλαστελίνη έτσι? :?Ευτυχώς και ρώτησα.Είναι η πρώτη φορά και δεν το χω ξανακούσει.Αυτό το υλικό μου φαίνεται σαν patafix η μήπως όχι?

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 10:59:38 πμ »
blue tac, patafix κτλ  είναι σχεδόν το ίδιο υλικό δεν έχουν καμιά σχέση με πλαστελίνη, τώρα τελευταία κάποιοι χρησιμοποιούν και το υλικό play do  η κάπως έτσι που είναι σαν χλαπαστα - πλαστελίνη χωρείς λιπαρότητα με καλή ελαστικότητα(νομίζω) άλλες λεπτομέρειες δεν ξέρω γιατί δεν το έχω δουλέψει     
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 11:08:40 πμ »
Ούτε και γω το χω ξαναδουλέψει.Θα κάνω όμως μιά δοκιμή σε ένα παλιό να δω πως θα παίξει και βλέπουμε.Ευχαριστώ γιά τη βοήθεια.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 11:18:11 πμ »
Και μιας και πρόσφατα χρησιμοποίησα το κόλπο, μία εικόνα του τι προσπαθείς να πετύχεις.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 11:52:32 πμ »
Βλέπω όμως ότι ήδη θα ψεκάσουμε πάνω σε βαμμένο υπόστρωμα γκρι πχ όπως φένεται στις φωτό.Αυτό με αγχώνει λίγο.Χρώμα πάνω σε άλλο χρώμα θα αποδώσει σωστά?

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 12:00:02 μμ »
μπορείς να βάψεις λίγο περισσότερο την περιοχή που θες να μασκαρεις και να πας στο επόμενο, άλλα εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα, άλλα ας σου τα πουν οι αεροπλαναδες καλύτερα.

ΥΓ. το ψεκασμα σου πρέπει να είναι κοφτό και όχι συνεχόμενο       

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 12:05:21 μμ »
Βλέπω όμως ότι ήδη θα ψεκάσουμε πάνω σε βαμμένο υπόστρωμα γκρι πχ όπως φένεται στις φωτό.Αυτό με αγχώνει λίγο.Χρώμα πάνω σε άλλο χρώμα θα αποδώσει σωστά?
Ναι, φυσικά ακολουθώντας κάποιους γενικούς κανόνες. Ετσι:

- Γενικά βάψεις ξεκινώντας με τα ανοικτά και πας προς τα σκουρότερα χρώματα.

- Το υποκείμενο χρώμα πρέπει να έχει στεγνώσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. μεταφράζεται σε τουλάχιστον 48 ώρες αναμονή μετά το ψέκασμα.

- Αν μιλάμε για χρώματα διαφορετικών εταιρειών, καλό είναι να έχει προηγηθεί μία δοκιμή. Μπορώ να σου πω με ασφάλεια πως πάνω από Humbrol ψεκάζεις άφοβα ότι θες.

- Αν το υπερκείμενο χρώμα κάνει χρήση κάποιου ισχυρού διαλύτη, πχ νίτρο, καλό θα ήταν ανάμεσα στα δύο χρώματα να μπεί ένα προσταστευτικό στρώμα πχ παρκετίνη ή κάποιο άλλο βερνίκι το οποίο και αυτό πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει πολύ καλά.

Τηρώντας τα πραπάνω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, εγώ τουλάχιστον ποτέ δεν είχα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 12:56:57 μμ »
Προτιμώ το Patafix (UHU) που αν δεν κάνω λάθος είναι λίγο πιό ακριβό. Αλλά μια συσκευασία φτάνει για πολλά μοντέλα. Όπως τα "είπε" ο gkontog...
Επίσης όταν στεγνώνει το χρώμα καλό είναι να απομακρύνεται το patafix ή blu tack και να μην αφήνεται επάνω για πολύ καιρό... Όταν το βγάζουμε μπορεί να αφήσει ελάχιστα κομματάκια που με ένα μεγάλο κομμάτι από το υλικό αν το ακουμπήσουμε επάνω θα το πάρει... Και τέλος αν αφήσει μια γυαλάδα σε κάποια σημεία(σπάνια) φεύγουν με το gloss βερνίκι πριν τα σήματα......

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 05:39:05 μμ »
Παράθεση
Επίσης όταν στεγνώνει το χρώμα καλό είναι να απομακρύνεται το patafix ή blu tack και να μην αφήνεται επάνω για πολύ καιρό...

Έχω ένα μοντέλο με τα κουλουράκια πάνω από το ESCI GB,πές μου ότι θα έχω πρόβλημα

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 05:50:30 μμ »
Ελπίζω πως όχι.... :roll: Γενικά όμως, νομίζω, πως είναι καλύτερα να μην μένει πολύ επάνω...

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 03:00:59 μμ »
εχω το αντιστοιχο απο τα jumbo...δεν ειναι τοσο καλο απο αποψη κολληματος
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 09, 2012, 12:21:23 μμ »
Η τεχνική απέδωσε και μου άρεσε πολύ.Μόλις τελείωσα ένα SU-27D.Θα το ανεβάσω κάποια στιγμή στην ομάδα.Στο εξής καθιερώνεται ως βαφή.

Tags: