Αποστολέας Θέμα: Φιλμάκι  (Αναγνώστηκε 1202 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Φιλμάκι
« στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 08:55:47 πμ »
Ωραίο 18λεπτο φιλμάκι, από την παράδοση των γερμανικών στρατευμέτων στους Αμερικανούς, στην Τσεχοσλοβακία. Προέρχεται από τη συλλογή του Steven Spielberg και μάλλον είναι επιχρωματισμένο. Πολλά ενδιαφέροντα οχήματα:

http://resources.ushmm.org/film/display/detail.php?file_num=3306

Chipping? Ποιό chipping???

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Φιλμάκι
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 09:20:15 πμ »
Πολύ ενδιαφέρον... Δεν μπορεί πάντως να είναι επιχρωματισμένο γιατί είναι από αρχειακή συλλογή. ʼλλωστε τότε είχαν εμφανιστεί τα έγχρωμα φιλμ.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 10:20:49 πμ »
Δημήτρη άκρως ενδιαφέρον  :!: :!: :!: Βασικά πρόκειται για original φιλμ και οχι επεξεργασμένο και δείχνει την παράδοση γερμανικής μεραρχίας στους δυτικούς συμμάχους ΟΜΩΣ επειδή μονάδες της μεραρχίας που παραδόθηκε ήταν στο τομέα των σοβιετικών φαίνεται να περνάνε την οριογραμμή ώστε να ενσωματωθούν στην υπόλοιπη ήδη παραδομένη μεραρχία (αμερικάνικο τομέα). Επίσης ενδιαφέρον οτι υπάρχουν άνθρωποι της τοπικής αντίστασης που φέρουν τρίχρωμη μπάντα στο μπράτσο με την Σλοβάκικη σημαία  :!: :!: :!: Πράγμα που υποδηλώνει οτι ήδη ο τομέας που υπαγόταν στο σοβιετικό καταληφθέν έδαφος είχε σλοβάκικη συνείδηση διαφοροποιούμενη απο την τσέχικη  :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 10:36:07 πμ »
Εξαιρετικά ενδιφέρον!!!Για την ιστορία οι πιό "γκαντέμηδες" στρατιώτες του ΒΠΠ ήταν οι ρώσοι που πολέμησαν στο πλευρό των γερμανών(ROA) οι οποίοι στην Τσεχία έκαναν συμφωνία με τους αμερικανούς για να τους βοηθήσουν στην κατάληψή της με αντάλλαγμα μετά να παραδοθούν σε αυτούς και επειδή οι αμερικανοί ήτανε και καλοί άνθρωποι αθέτησαν το λόγο τους και η κατάληξη ήταν η μαζική σφαγή τους από τους σοβιετικούς.Μια εξαιρετική ταινία για τα γεγονότα λίγο πιό μετά από την σφαγή που αφορά την μοίρα της 1ης στρατιάς του Ρωσικού Απελευθερωτικού Στρατού είναι και αυτή:
http://www.imdb.com/title/tt0108480/
Απίστευτος Malcom Mcdowell και πολύ καλή ταινία (δυστυχώς στα γαλλικά αλλά με λίγο ψάξιμο :wink:)

::arrowred:: Που να το δείς μάνα μου το τσίπινγκ ????Όλα είναι λίγο θολά.Θές και συ μια μερίδα από αυτό που κερνάς τελευταία μου φαίνεται ::glossa:: :mrgreen:
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 11:38:44 πμ »
Eνω τους αντρες της 17ης SS-Panzergrenadier-Division Götz von Berlichingen,οι Αμερικανοι (42η Μεραρχια Πεζικου) προτιμησαν να τους εκτελεσουν μονοι τους,δεμενους πισθαγκωνα με συρματα και με μια σφαιρα στον αυχενα.Τα πτωματα τα εθαψαν σε ομαδικους ταφους σε ενα δασος και το περιστατικο,πολυ βολικα,ξεχαστηκε αφου μεταπολεμικα ολα τα εγκληματα των Συμμαχων φορτωθηκαν στους "κακους" Σοβιετικους... :?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 11:51:32 πμ »
Οταν σε ένα μοντέλο στην 1/35 βλέπεις το chipping από 1μ, εδώ που η κάμερα είναι στα 3-5m θα έπρεπε να βγάζει κυριολεκτικά μάτι. Μπορεί οι γνώσεις μου στο θέμα να είναι ελάχιστες, κάπου όμως πιστεύω πως πολλά μοντέλα έχουν πέσει θύμα της μόδας και αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Δημήτρη τέλειο το βιντεάκι! Είναι η ιδέα μου ή είδα και οχήματα βαμένα με panzer gray; Το 1945;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 12:44:50 μμ »
Οταν σε ένα μοντέλο στην 1/35 βλέπεις το chipping από 1μ, εδώ που η κάμερα είναι στα 3-5m θα έπρεπε να βγάζει κυριολεκτικά μάτι. Μπορεί οι γνώσεις μου στο θέμα να είναι ελάχιστες, κάπου όμως πιστεύω πως πολλά μοντέλα έχουν πέσει θύμα της μόδας και αν κάνω λάθος διορθώστε με.

X1000000000000000000000000000
πραγματικα λογο της καλιτεχνικότητας...ο ρεαλισμος πηγε περιπατο. :wink:

σε ευχαριστουμε Δημητρη.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Tags: