Αποστολέας Θέμα: ΕΚΘΕΣΗ ΠΗΓΑΣΟΥ 2012  (Αναγνώστηκε 10702 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
Απ: ΕΚΘΕΣΗ ΠΗΓΑΣΟΥ 2012
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 02:48:32 πμ »
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φιγούρες

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size. 

Κάποιες εξτρά πόζες

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size. 

Ναυτικά θέματα

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size. 

Πολιτικά

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.   

Φαντασίας

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size. 

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 09:13:03 πμ »
Θα ηθελα καποια στιγμή καποιος απο τον συλλογο αν μας εξηγησει πως ακριβως λειτουργει αυτο το σύστημα βαθμολόγησης των μοντέλων γιατι ήταν πολύ περίεργο σε μια κατηγορία να υπάρχουν πχ 3 χρυσά,2 ασημένια κτλ...

Αντιγράφω από την 1η σελίδα του παρόντος topic:

8 ) Κατόπιν αποφάσεως της κριτικής επιτροπής του «ΠΗΓΑΣΟΣ 2012» που θα οριστεί από το Σύλλογο, στα διαγωνιζόμενα εκθέματα θα απονεμηθούν διακρίσεις: Χρυσών μεταλλίων, Ασημένιων μεταλλίων, Χάλκινων μεταλλίων και Επαίνων. Τέλος, θα απονεμηθεί η διάκριση «BEST OF SHOW» στο καλύτερο έκθεμα όλης της διοργάνωσης «ΠΗΓΑΣΟΣ 2012» και η  διάκριση: «Καλύτερο Ελληνικό  Έκθεμα».Η κρίση των εκθεμάτων και η απονομή των διακρίσεων θα γίνει βάσει του συστήματος «OPEN» το οποίο δεν είναι συγκριτικά ανταγωνιστικό, αλλά αντικειμενικό, καθώς τα εκθέματα δεν συγκρίνονται μεταξύ τους ώστε να διακριθεί μόνο το πρώτο, το δεύτερο, κλπ. Παρ' όλα αυτά, το σύστημα «OPEN», δεν εγγυάται περισσότερα βραβεία, αφού ανάλογα με την αυστηρότητα των κριτηρίων ή της εφαρμογής τους από την κριτική επιτροπή και πάντα σε σχέση με το ποιοτικό αποτέλεσμα των εκθεμάτων μοντέλων που συμμετέχουν κάθε χρόνο, ενδέχεται και να υπάρχουν λιγότερες ή ακόμη και καθόλου διακρίσεις σε μία ή περισσότερες κατηγορίες. Είναι γνωστό ότι το σύστημα «OPEN», δεν περιορίζει τον αριθμό των μεταλλίων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν πολλά καλά εκθέματα σε μια κατηγορία μπορούν να δοθούν περισσότερα του ενός χρυσά μετάλλια, χωρίς φυσικά να σημαίνει πως η βράβευση είναι «υποχρεωτική». Αυτό σημαίνει πως σε μια κατηγορία μπορεί να απονεμηθούν μόνο ασημένιες και χάλκινες βραβεύσεις ή μόνο χάλκινες.
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 07:10:21 μμ »
Αν καί "αεροπλανάς", οφείλω να παραδεχτώ πως οι συνάδελφοι μοντελιστές από Θεσσαλονίκη έχουν κάνει τρομερές αρματικές δουλειές όπως καί φιγούρες, με καταπληκτικά διοράματα καί από άποψη θεματολογίας-στησίματος αλλά καί από άποψη ποιότητας δουλειάς.

Μπράβο παιδιά. Πάντα τέτοια καί του χρόνου ακόμα καλύτερα καί με περισσότερες συμμετοχές.

Sernak
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 07:43:12 μμ »
Μπράβο παιδιά, πολύ όμορφα όλα! Και του χρόνου καλύτερα, τα πολλά μοντέλα δεν είναι το παν.

Να ρωτήσω, αυτό το πολύ όμορφο Ki-84 ποιος το έφιαξε; Διαβιβάστε παρακαλώ τα συγχαρητήριά μου!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Giannis D.

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/144
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 08:01:37 μμ »
Συνάδελφοι, μέλη του Πηγάσου και μη!

Σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια! Θερμές ευχαριστίες στα καταστήματα που προσφέρθηκαν να έρθουν και φέτος στην έκθεση μας, Σε όλους τους μοντελιστές που ήρθαν από μακριά για τις εκπληκτικές δουλειές τους και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στο χώρο! Να υπενθυμίσουμε ότι πολλά από τα κληροθέντα μοντέλα δεν δόθηκαν γιατί δεν βρέθηκαν οι κάτοχοι των αριθμών. Ελέγξτε τα νούμερα σας όσοι έχετε λάβει μέρος στην διεύθυνση του Συλλόγου www.pegasusmodelclub.com και σε συνέχεια επικοινωνήσετε με το προεδρείο στο mail που αναφέρεται στο site του Συλλόγου. Πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία ανάρτησης φωτογραφιών της απονομής αλλά και των εκθεμάτων. Όπως επίσης και το βίντεο με το σεμινάριο του Θεόδωρου Πρωτόπουλου με θέμα: Scratch build. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ενημερωθεί ταυτόχρονα και το forum του Modelclub!

ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου

Δημητρόπουλος Ιωάννης

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/144
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 09:25:42 μμ »
Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στο site του Συλλόγου. Όσοι τα επιθυμούν μπορούν να ανατρέξουν στο www.pegasusmodelclub.com

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 01:44:16 πμ »
Best of Show
ΕΙΔΙΚʼ ΒΡΑΒΕΙΑ???????

Αποσυνδεδεμένος APKTOYPOS

• ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 13, 2012, 01:31:39 πμ »
Αξιότιμε Κύριε Δημητρόπουλε Ιωάννη,
Με τα λύπης παρατήρησα ότι σε post το οποίο αναρτήσατε γράφοντας ότι "Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες είναι εδώ" βλέποντας όλες τις φωτογραφίες διαπύστωσα ότι κάποιοι μοντελιστές ενώ τους έγινε βράβευση δυστυχώς δεν έχετε τη σχετικές φωτογραφίες.Πιστεύω λοιπόν το το σχετικό λάθος έγινε εκ παραδρομής και όχι εσκεμμένα...
Παρακαλώ πολύ λοιπόν, όπως προβείτε σε σχετική διόρθωση (προσθέτοντας τις σχετικές φωτογραφίες) για να μη θεωρηθεί ότι το σχετικό λάθος έγινε εσκεμμένα!!!
Περιμένω από εσάς όπως λειτουργήσετε άμεσσα...Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
                                                                                                                           Διατελώ με τα τιμής.
                                                                                                                       ΑΠΤΑΛΙΔΗΣ Β. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/144
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 01:50:58 μμ »
Αξιότιμε κύριε Απταλίδη

Όντως σωστή η παρατήρησή σας όμως θα έπρεπε με τα λύπης να παρατηρούσαμε ( εάν είσασταν στην έκθεση γιατί προσωπικά δεν σας γνωρίζω) πως δεν ήθελαν όλοι να βγουν φωτογραφίες όταν παραλάμβαναν τα μετάλλια τους ή  δεν ήταν καλή η θέαση τους στο φακό. Για το λόγο αυτό και επειδή έχω τραβήξει πάρα πολλές φωτογραφίες προτίμησα να αναρτήσω στο site του Συλλόγου αυτές τις οποίες δεν θα προσβάλλουν τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό λόγο της θέασης του στο φακό και αυτές τις οποίες  δεν έχουν ¨κλειστά μάτια", μπορείτε να πείτε ότι δεν τραβάω καλές φωτογραφίες σας το παραθέτω από τώρα για να μην το συνεχίσετε... ΄Αποψή σας και σεβαστή, δεν είμαι επαγγελματίας είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος και λογικό είναι να συμβαίνει αυτό διότι δεν έχω 1 χρόνο που ασχολούμαι με τη φωτογραφία. Επιτρέψτε μου όμως να σας διαπιστώσω και γω κάτι. Μετά απ όλη αυτή την έκθεση και τον σκοπό που είχε η έκθεση εσείς αν τι να κοιτάτε τα μοντέλα και να κάνετε κριτική στα μοντέλα κάθεστε και σκέφτεστε ότι μπορεί να έγινε εσκεμμένα και να μην αναρτήθηκαν φωτογραφίες με τα πρόσωπα των μοντελιστών; Συγνώμη που θα το επισημάνω αλλά ο σκοπός που έχει δημιουργηθεί το site του Πηγάσου είναι να προβάλει την δουλειά των μοντελιστών και όχι απαραίτητα τους μοντελιστές! δεν κάνουμε διαφήμιση απλά δείχνουμε κάποια δρώμενα και συνεπώς είναι λογικό να μην είναι όλα τα πρόσωπα στο site! Αντί να λέτε και μπράβο στον Πήγασο για τις 100αδες φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο site του και μπορείτε να βλέπετε όλες τις δουλειές αυτά τα χρόνια επισημαίνετε κάτι το οποίο δεν έχει ουσία αυτή τη στιγμή. Ζητώ και πάλι συγνώμη που αναγκάζομαι να σας γράψω δημόσια αλλά όπως και εσείς με ρωτήσατε έτσι και εγώ απάντησα. Εάν θέλετε μπορούμε να το συζητήσουμε και εκτός forum Ευχαριστώ για την παρατήρηση και την ευκαιρία που μου δώσατε να εξηγήσω και το σκοπό πάλι του site για να μην υπάρχουν στο μέλλον παρεξηγήσεις.

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 01:09:35 πμ »
O tempora! Ο mores!... ή, αλλιώς... Ω καιροί, Ω ήθη! (Κικέρων)
Σ.Σ : ...γράφεται όταν κάποιος θέλει να επισημάνει την κοινωνική παρακμή ή και αυτή των ανθρώπων, 'η ακόμα και τα πολλά καινοφανή ή αξιοπερίεργα που συμβαίνουν γύρω μας.

Και από pinkpanzer...
Συγχαρητήρια για την έκθεση και την φιλική ατμόσφαιρα,αν και φέτος δε μπόρεσα να παρεβρεθώ ούτε όσο ήθελα,ποσο μάλιστα και με συμμετοχές.Εύχομαι να είμαστε όλοι γεροί και δυνατοί και να τα πούμε του χρόνου με περισσότερες δημιουργίες,και λιγότερες φωτογραφίες.

Αποσυνδεδεμένος Barbara Carrera

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Parts Unknown
  • Μην ψάχνεις την Αγάπη, η Αγάπη σε βρίσκει...
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 01:11:11 μμ »

....ένας παράξενος κύριος που εμφανίστηκε στο καθιερωμένο τσιμπούσι του Συλλόγου :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

(Image removed from quote.)

Αυτό το άγαλμα του Βούδα από ποια εταιρεία και σε τι κλίμακα βγαίνει;  :mrgreen: :mrgreen:
Ψάχνω πολλά χρόνια ένα τέτοιο για διόραμα στη Βιρμανία!  ::glossa::

Η φωτό είναι από τον εορτασμό της Τσικνοπέφτης; Πολύ τσίκνα έπεσε!
Είναι οφθαλμοφανές ότι οι αγαπημένοι σου τραγουδιστές είναι ο Τσικνής και ο Μαγειρίτσας!!!  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Barbara Carrera

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Parts Unknown
  • Μην ψάχνεις την Αγάπη, η Αγάπη σε βρίσκει...
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 01:14:40 μμ »
Συγχαρητήρια για την έκθεση! Μου άρεσε πάρα πολύ το F-9 Panther και θα ήθελα να μου πείτε κλίμακα, εταιρεία και χαλκομανίες.  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #62 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 12:58:12 πμ »
Αξιότιμε Κε Δημητρόπουλε Ιωάννη
Στην έκθεση του διαγωνισμού ήμουνα...και συμμετέχω κάθε χρόνο..μπορείτε εξάλλου να το εξακριβώσετε από τα εκθέματα που έχει αναρτήσει ο Σύλλογος και αναφέρετε το όνομά μου.Η παρατήρηση που σας έκανα αφορά όχι στο για το τι είδους φωτογραφίες έχετε βγάλει αλλά για το ότι δεν έχετε όλους τους συμμετέχοντες που κέρδισαν...Εξάλλου γι'αυτό το λόγο λέγετε διαγωνισμός.Σε ένα διαγωνισμό συμμετέχεις για να δείξεις τη δουλειά σου..Και εφόσον κερδίζεις δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην σε μάθει ο κόσμος..Με βάση λοιπόν την απάντηση που με δώσατε θεωρώ ότι μάλλον επιλεκτικά κινηθήκατε...και από τη στιγμή που δηλώνετε ότι είστε ερασιτέχνης καλό θα ήταν να το αφήσετε την επόμενη φορά σε κάποιον άλλο....Ξέρετε η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ....
Όσο αναφορά για το ότι δεν κάνω κριτική στα μοντέλα αυτό δεν είναι δική μου δουλειά...
ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΣ.... ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #63 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 01:07:17 πμ »

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ....!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος mirmidon

• IPMS Hellas 1290
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KOH SAMUI
  • Ντριτζτ Ντο Ερντεν
« Απάντηση #64 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 02:40:16 πμ »
τωρα ειδα τις ανακοινωσεις του πηγασου. ηταν μια απο τις ομορφοτερες εκθεσεις, ημουν τυχερος που ημουν εκει γιατι ειδα   την νεμεση το best of the best of shows ,τα τεραστια αρματα, και τα  πρωτοφανη σε ομορφια κ τεχνικη κατασκευης παμπολλα διοραματα ολων των κατηγοριων που ξεχωρισαν, χωρις να υστερουν τα υπολοιπα που ειχε απ ολα, γνωρισα πολλους βορειοελλαδιτες μοντελιστες κ συναντησα καποιους γνωριμους κ  φιλους. για το συστημα αξιολογησης, η γνωμη μου ειναι οτι το οπεν ειναι το πιο σωστο κ δικαιο γιατι παιρνει ο καθενας αυτο που  αρμοζει στο προιον της εργασιας του,χωρις  golden boys κ κουασιμοδους.στη εκθεση γινονται δεκτα κ ειναι σεβαστα ολα τα μοντελα αρκει να μην προσβαλουν κατι χωρις να θεωρειται δευτερας διαλογης καποιο ειδος μοντελισμου.το αποτελεσμα της φωτογραφισης αρκετα καλο,  συγχαρητηρια για την διοργανωση -  τις θερμοτερες ευχες μου για το 2013 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #65 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 10:18:40 πμ »
Επειδή με αυτά που διαβάζω δεν έχει μείνει γωνία στο σπίτι, τις έσπασα όλες με την κεφάλα μου, και πρωτού μεταβώ σε άλλους χώρους για να συνεχίσω να βαράω το (άδειο) κεφάλι μου θα ήθελα μία διευκρίνηση παρακαλώ πολύ. Οι απωλεσθείσες φωτογραφίες αφορούσαν μοντέλα συμμετέχοντα στον εν λόγω διαγωνισμό ή πρόσωπα μοντελιστών συμμετεχόντων ή μη στο διαγωνισμό;

Γιατί σκέφτομαι, όσο έχω ακόμα σώας τα φρένας (τακάκια μπροστά, ταμπούρα πίσω), πως υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

1. Λείπουν φωτογραφίες συμμετεχόντων μοντέλων. Ανθρώπινο είναι, μπορεί όμως και πρέπει να διορθωθεί. Εχοντας βοηθήσει σε 4 εκθέσεις μπορώ να σας πω πως τελικά δεν είναι εύκολο να βγουν φωτογραφία ΟΛΑ τα συμμετέχοντα μοντέλα, θέλει οργάνωση, κόσμο, προσοχή και ΠΑΝΤΑ κάτι ξεφεύγει και το ψάχνουμε στη συνέχεια. Αλλά διορθώνεται, δεν είναι τίποτα.

2. Λείπουν φωτογραφίες μοντελιστών. Αντίδραση θα περίμενα από την Jennifer Lopez, αλλά από μοντελιστή; Και εντάξει υπάρχουν όμορφοι ανάμεσά μας, πχ εγώ, ακόμα και με διαχρονική (ανά τους αιώνας) ομορφιά (philio), αλλά να έχουμε πείσματα γιατί δεν αναρτήθηκε μία φωτογραφία μας από κάποια εκδήλωση, τι να πω, αγγίζει τα όρια του ναρκισισμού. Ας στειλει λοιπόν ο ενοχλημένος συνάδελφος κάποιες φωτογραφίες του να αναρτηθούν, άλλωστε για να προσέχει τόσο πολύ την προβολή του σίγουρα θα είναι εύκολο να βρεθούν φωτογραφίες του πχ δικές μου υπάρχουν πολλές στο Breeding Asian Water Buffaloes Monthly.

Δεν πιάνουμε κανένα κοπίδι να ετοιμάσουμε τίποτα για την επόμενη έκθεση; Αντε γιατί μένω με την εντύπωση πως φασαρίες ΠΡΕΠΕΙ να φιάχνουμε, ζούμε για αυτό :evil:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #66 στις: Ιανουαρίου 12, 2013, 11:43:40 πμ »
George ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Τασος :wink: