Αποστολέας Θέμα: Pour l' emperor - 28mm dio  (Αναγνώστηκε 2180 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
Pour l' emperor - 28mm dio
« στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 02:54:33 μμ »
Ενα μικρό διόραμα της Ναπολεοντιας περιόδου, που αναπαριστά την αυτοκρατορικη φρουρά του Ναπολένοντα σε στιμη μαχης. Έχει σαν βαση το σετ φιγουρων Napoleon's old guard grenadiers της Victrix στα 28mm. To σετ αποτελειται απο 60 φιγουρες σε σκληρο πλαστικό οι οποίες ειναι εξαιρετικής ποιότητας. Το μονο που απαιτειται ειναι η αφαιρεση του λιγου flash που εχουν απο τα καλουπια το οποιο γινεται πολυ ευκολα. Χρησιμοποιησα τις 20 περιπου σε διαφορες στασεις. Οι δυο απο αυτες (οι γονυπετους στασης στρατιωτες) υπεστησαν εκτενεις μετατροπες, κοπηκαν στη μεση και ξαναφτιαχτηκε το κατω μερος  απο συρμα και πρασινο στοκο duro. Αλλες τρεις (οι σκοτωμενοι) υπεστησαςν λιγοτερες μετατροπές.
Ολες οι φιγουρες ειναι βαμενες με ακρυλικά της Vallejo.

Click to see the original size.   Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size. Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Kαι μερικές φωτό με μονταζ :wink:
Για background φωτος χρησιμοποιησα διαφορα screenshots το παιχνιδιου στρατηγηκης Napoleon total war που κατεβασα απο το ιντερνετ.  Νομιζω οτι δινουν ενα δραματικο τονο της μαχης.
Ελπίζω να σας αρέσουν.  ::salut:: ::salut::
Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: Pour l' emperor - 28mm dio
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 03:53:22 μμ »
Γιώργο υπέροχο φίλε ,ατμοσφαιρικό μέχρι εκεί που δεν πέρνει άλλο ,εντύπωση μου έκανε ή σημαία ,θα ηθελα λίγα λόγια για αυτό και για τα υπέροχα ψιλά χόρτα....το βάψιμο και η τεχνική σου κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.Μπράβο φίλε και για την παρουσίαση της βάση.Μπράβο για όλα!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Pour l' empereur - 28mm dio
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 04:17:32 μμ »
Γιώργο υπέροχο φίλε, ατμοσφαιρικό μέχρι εκεί που δεν πέρνει άλλο, εντύπωση μου έκανε ή σημαία, θα ηθελα λίγα λόγια για αυτό και για τα υπέροχα ψιλά χόρτα... το βάψιμο και η τεχνική σου κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Μπράβο φίλε και για την παρουσίαση της βάσης. Μπράβο για όλα!

X2

Μόνη παρατήρηση είναι ότι στα γαλλικά είναι "empereur" οπότε καλύτερα να διορθώσεις την επιγραφή στη βάση (και τον τίτλο του thread).

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 07:32:21 μμ »
Σταμάτη, Κωστή σας ευχαριστώ παιδιά για τα καλα σας λογια.
 ::arrowred:: Σταμάτη, η σημαια ειναι απο χαρτι και περιέχεται στο κουτι με τις φιγουρες. Την εκοψα τη διπλωσα αναμεσα στο πλαστικο κονταρι και  κολησα τα δυο μισα της με ατλακολ. Πριν στεγνώσει η ατλακόλ διαμοσρφωσα τις πτυχές της ωστε να φαινεται οτι κυματιζει. Οταν στεγνωσει η κολα σκληραινει και σταθεροποιειται εκει που θελεις. Μετα, εκανα μερικα φωτισματα με ψιλο πινελο στις ακρες  της σημαιας αλλα και σε μερικά επιλεγλενα μερη, έτσι ωστε να περει λιγο μεγαλύτερο βαθος. Τα χόρτα ειναι κοματια απο ταπητες της Νoch και της Heki σε διαφορες αποχρώσεις.

::arrowred:: Φιλε Κωστή εχεις δικιο για τα "Γαλλικά" αλλα αυτη τη στιγμή δυστυχώς δεν μπορω να κανω κατι :(   

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 07:39:19 μμ »
άντε να ξαναποστάρω, ελπίζω να τα είχες διαβάσει γιατί ήταν αρκετά.
Μου αρέσει πολύ η δουλειά που έκανες και αγαπημένο θέμα τα ναπολεώντια  και  το μέγεθος του, όχι τόσο μεγάλο δηλαδή...θα το δούμε τον άλλο μήνα φαντάζομαι

Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 07:57:28 μμ »
άντε να ξαναποστάρω, ελπίζω να τα είχες διαβάσει γιατί ήταν αρκετά.
Μου αρέσει πολύ η δουλειά που έκανες και αγαπημένο θέμα τα ναπολεώντια  και  το μέγεθος του, όχι τόσο μεγάλο δηλαδή...θα το δούμε τον άλλο μήνα φαντάζομαι

Θεόφιλε, δεν διαβασα τιποτε. Οταν εκανα την πρωτη αναρτηση, μετα απο λιγη ώρα δεν μποσούσα να μπω στο Φορουμ γιατι ειχε πεσει. Σημερα εψαξα να βρω το θεμα μου, αλλα ειχε χαθεί μαλλον, οπότε εκανα καινουρια αναρτηση.
Αν δεν βαριεσαι γραψε μου τα σχολια σου. Σ΄ευχαριστώ παντως για τα καλα σου λογια. Θεου θελοντος,  θα το κατεβασω στην εκθεση.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 08:36:29 μμ »
Ωραία δουλειά, σε ένα αγαπημένο (μου) θέμα όπως οι Ναπολεόντιοι. Μερικές παρατηρήσεις:
Η πρώτη παρατήρησή μου έχει να κάνει με τα μάτια στις φιγούρες σου. Σε αυτή την κλίμακα, καλό είναι να αποφεύγεις να τα βάφεις (εννοώ με ασπράδι και κόρες), γιατί δείχνουν ελαφρώς γκροτέτσκα.
Η δεύτερη αφορά στα μαλλιά (μόνο - όχι στα μουστάκια και στις φαβορίτες) τα οποία ήταν πουδραρισμένα και συνεπώς, έδειχναν ασπριδερά.

Επίσης, αν αυτό μπορεί να γίνει τώρα, βάψε όλο κόκκινο το υφασμάτινο κάλυμμα του καπέλλου των γρεναδιέρων (φαίνεται σαν να έχεις βάψει τη χειροβομβίδα σε μαύρο κύκλο με κόκκινο περίγραμμα). Μιας και η σημαία με τις κάθετες ρίγες, τοποθετεί χρονικά το διόραμά σου μεταξύ 1812 - 1815, ζωγράφισε κόκκινα Chevrons (μέχρι δύο) στο μπράτσο μερικών φιγούρων. Κάθε τέτοιο "λοχιόσημο" έδειχνε 10 χρόνια υπηρεσίας στη φρουρά, πράγμα αρκετά κοινό την περίοδο αυτή.

Πέρα από τη γκρίνια του γεροπαράξενου, το διόραμά σου αποπνέει με σιγουριά, αυτό που ήθελες να δείξεις  ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 09:32:06 μμ »
Δημήτρη σ΄ευχαριστώ για τα καλα σου λογια και τα  σχόλια. . ::salut::
Για τα ματια, το ασπρο ειναι σπασμενο για να μη χτυπαει ασχημα. Παρ ολα αυτα στις φωτό όντως χτυπανε λιγο, απο κοντά όμως δεν φαινονται και πολυ. Ειναι τοσο μικρα αλλωστε...  :wink:
Για το καλυμα του καπέλου και τα  Chevrons στα μπράτσα δεν ειναι και τοσο ευκολο να κανω και πολλα τωρα, γιατι οι φιγουρες ειναι τοποθετημενες και κολλημενες στη βαση. Θα δω ομως μηπως μπορεσω και φτιαξω μερικα στα μπρατσα.
Να σαι καλα φιλε σ΄ευχαριστώ και παλι.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 10:05:36 μμ »
Γιώργο δε θυμάμαι τί είπα ήταν έμπνευση της στιγμής  ::glossa::
το μόνο που θυμάμαι είναι ότι , το μόνο που δεν άρεσα στο διόραμα σου είναι η υπογραφή σου!  ::glossa:: :mrgreen:
τα υπόλοιπα απο κοντά  :wink:
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 10:50:54 μμ »
Γιώργο δε θυμάμαι τί είπα ήταν έμπνευση της στιγμής  ::glossa::
το μόνο που θυμάμαι είναι ότι , το μόνο που δεν άρεσα στο διόραμα σου είναι η υπογραφή σου!  ::glossa:: :mrgreen:
τα υπόλοιπα απο κοντά  :wink:
...χα χα χα  ::glossa::
Εμένα όμως μου αρέσει πααρα πααρα πολυ, που φέτος θα εισαι ο μοναδικός μου αντίπαλος για το 40ο πρωταθλημα. :wink: :mrgreen:

Tags: